Kun je kaasfondue nog een keer opwarmen?

Neem de tijd om de kaas te laten smelten, want anders wordt het rubberachtig en gaat het feest niet door. Let op: maak je kaasfondue niet te lang van tevoren klaar. Je kunt het niet opnieuw opwarmen, dan wordt het één grote klont waar je niet meer in kunt dippen.

Kun je kaasfondue bewaren?

Wanneer je de kaasfondue na ontvangst direct in de koelkast legt, is deze tenminste 30 dagen houdbaar. Wil je de fondue nog langer bewaren? Dan kun je er ook voor kiezen om het product in de vriezer te leggen. Dit verlengt de houdbaarheid tot minimaal 3 maanden.

Hoe kaasfondue redden?

Schenk al roerend nog 1-2 el warme witte wijn of 1-2 tl warm citroensap bij de fondue die tijdens het opwarmen toch klonterig wordt. Het zuur breekt de klontjes af en de structuur wordt weer gladder.

Kan kaasfondue in magnetron?

Neem de schaal uit de magnetron en roer de kaas in gedeelten door de hete wijn. Zet de caquelon weer in de magnetron en verwarm de fondue, onafgedekt, ca 5 min op vol vermogen tot de kaas gesmolten is. Roer de fondue elke minuut goed door.

Hoe lang verse kaasfondue bewaren?

Verse kaasfondue is 7 tot 10 dagen in koelkast te bewaren en langer in het vriesvak.

Hoe krijg je kaasfondue weer vloeibaar?

Als de fondue een deegbal wordt, kun je er een beetje citroensap bij doen om de fondue dunner te maken. Pas op dat de fondue niet taai en rubberachtig wordt. Dit voorkom je door te blijven roeren en het vuur niet te hoog te zetten.

Wat mag je niet drinken bij kaasfondue?

Volgens een Zwitserse legende kun je koude dranken beter niet combineren met kaasfondue. En al helemaal geen alcohol. Het vet van de kaas zorgt er namelijk voor dat alcohol moeilijk afbreekbaar wordt, wat gevaarlijk kan zijn.

Hoe warm je kaasfondue op?

Serveer je kaasfondue in een caquelon en houdt deze warm op een rechaud of gasbrander. Vaak is 1 theelichtje niet voldoende om een hele pan warm te houden en dan is je kaasfondue al snel niet lekker meer. Dus houdt het goed warm.

Hoe voorkom je dat kaasfondue gaat klonteren?

Het kan zijn dat de kaasfondue draderig wordt, klonten krijgt of dat er een olieafscheiding ontstaat. Door het toevoegen van wat bloem of maïzena kun je dit voorkomen. Ook het toevoegen van iets zuurs zoals wat citroensap of een scheutje wijnazijn doet wonderen.

Adblock
detector