Wie krijgen een lintje 2022?

Mensen die zich al zeer geruime tijd, intensief verdienstelijk maken voor de samenleving in de vorm van vrijwilligerswerk kunnen in aanmerking komen voor een lintje. Diegene moet nog wel steeds actief zijn als vrijwilliger of nog niet zo lang geleden zijn gestopt.

Wie komt er in aanmerking voor een lintje?

Zoals gezegd kan iedereen in Nederland in aanmerking komen voor een lintje. Om een lintje te krijgen, moet je wel lange tijd een waardevolle bijdrage leveren aan de samenleving. De gemiddelde leeftijd waarop mensen in Nederland een lintje krijgen, is zestig jaar.

Welke mensen hebben een lintje?

In 2022 kregen 1093 vrouwen (36%) en 1932 mannen (36%) bij de Lintjesregen een Koninklijke onderscheiding. De hoogste onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau die in 2022 bij de lintjesregen is uitgereikt is Officier. In de Orde van de Nederlandse Leeuw werden alleen mensen benoemd tot Ridder.

Hoeveel kost een lintje?

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen van een lintje.

Waarom krijg je een Koninklijke onderscheiding?

Een Koninklijke onderscheiding is er voor mensen die zich op een bijzondere of uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

Hoe kan je iemand voordragen voor een lintje?

Als je een lintje voor iemand wil aanvragen, neem je eerst contact op met de gemeente waar diegene woont. Een medewerker van de gemeente kijkt wat hij of zij gedaan heeft en kan je adviseren of iemand inderdaad in aanmerking komt voor een lintje. Als dat zo is, kun je hem of haar officieel voordragen.

Hoe lang duurt lintje aanvragen?

Na aanvraag duurt het minimaal 6 maanden tot de uitreiking van een koninklijke onderscheiding. Daarom is het belangrijk om de onderscheiding op tijd aan te vragen.

Wat gebeurt er met een lintje na overlijden?

De erfgenamen dienen na het overlijden van de gedecoreerde de onderscheiding te retourneren aan de Kanselarij der Nederlandse Orden. Wel bestaat de mogelijkheid voor familieleden om het onderscheidingsteken in langdurige bruikleen te verkrijgen na betaling van een borgsom.

Waar staat een zwart lintje voor?

Het dragen van een zwart lint kan het volgende betekenen: Iemand wil een bepaalde vorm van kanker of ziekte onder de aandacht brengen. Een individu wil een vermist persoon of personen onder de aandacht brengen. Een persoon wil een geliefde ondersteunen bij wie een bepaalde kanker of ziekte is vastgesteld.

Wat is het hoogste lintje?

Verschillende soorten lintjes

De Militaire Willems-Orde en de Orde van de Nederlandse Leeuw zijn de oudste orden van Nederland. Het zijn de meest eervolle onderscheidingen die je kunt krijgen.

Wat is de volgorde van de lintjes?

De Orde van de Nederlandse Leeuw kent 3 graden: Ridder Grootkruis, Commandeur en Ridder. Ridder is de laagste graad en Ridder Grootkruis de hoogst haalbare trede. Ridder Grootkruis wordt bijna niet toegekend. De laatste benoeming stamt alweer uit 1995, als voormalig premier Ruud Lubbers dit lintje krijgt.

Hoe kan ik iemand voordragen voor een lintje?

Als je een lintje voor iemand wil aanvragen, neem je eerst contact op met de gemeente waar diegene woont. Een medewerker van de gemeente kijkt wat hij of zij gedaan heeft en kan je adviseren of iemand inderdaad in aanmerking komt voor een lintje. Als dat zo is, kun je hem of haar officieel voordragen.

Waar draag je een lintje?

U mag het uitreik versiersel wél dragen bij officiële gelegenheden waar u in een ambtskostuum (bijvoorbeeld een toga) gekleed moet zijn en bij officiële gelegenheden waar in de uitnodiging is vermeld dat het uitreikversiersel mag worden gedragen.

Hoe lang duurt het aanvragen van een lintje?

Hoelang duurt het? De behandeling van een voorstel kost veel tijd. Na aanvraag duurt het minimaal 6 maanden tot de uitreiking van een koninklijke onderscheiding. Daarom is het belangrijk om de onderscheiding op tijd aan te vragen.

Adblock
detector