Welke soorten waterlelies zijn er?

Waterlelies soortenFormaatAanraderKleurDwergN. Pygmaea HelvolaGeelDwergN. Pygmea AlbaWitDwergN.

Welke kleuren hebben waterlelies?

De bekendste waterlelies zijn de witte waterlelie (Nymphaea Albatros), gele waterlelie (Nymphaea Pygmaea Helvola, een kleine waterlelie met geelwitte bloemetjes die in uitzonderlijk ondiep water (10 cm) kan groeien), blauwe waterlelie (Nymphaea King of the Blues) en de gele plomp (Nuphar Lutea Variegata).

Hoe diep moet een vijver zijn voor waterlelies?

De plantdiepte hangt af van de soort waterlelie. De grotere soorten groeien het beste op een diepte van 80 cm, terwijl de wat kleinere soorten op 50-60 cm diepte kunnen staan. Een jonge waterleliestek kun je het eerste jaar het best wat ondieper wegzetten dan de uiteindelijke plantdiepte.

Wat is het verschil tussen een waterlelie en een lotusbloem?

De bladeren van de lotus zitten vast aan stengels die vervolgens weer zijn verbonden met een soort knol onder water. De bloemen zweven een aantal centimeter boven het water. Dit is vooral het zichtbare verschil met de waterlelie. De lotus heeft water nodig van minimaal 20 graden.

Hoe ziet een waterlelie eruit?

Ze hebben een diep hartvormige ingesneden voet en de rand van de grote bladeren is gaaf. De drijvende bladeren zijn meer gegolfd dan die van de verwante Gele plomp. De bloemen kunnen variëren van 6 tot wel 18 cm.

Hoe vaak bloeit een waterlelie?

De meeste waterlelies bloeien tussen mei en september. Meestal gebeurt dat met een hele serie bloemen na elkaar. Maar dan moeten ze wel voldoende ruimte krijgen en op een zonnige plek groeien (minstens 5 uur zon per dag).

Wat kost een waterlelie?

Wat kost een waterlelie? Een waterlelie kost bij ons € 14,95. Voor deze prijs krijg je er een vijvermandje, speciale waterplantenklei, afdekgrind en waterlelievoeding bij.

Hoeveel kost een waterlelie?

Wat kost een waterlelie? Een waterlelie kost bij ons € 14,95. Voor deze prijs krijg je er een vijvermandje, speciale waterplantenklei, afdekgrind en waterlelievoeding bij.

Is de waterlelie giftig?

Waterlelies hebben verschillende eetbare onderdelen. De ongeopende bloem en jonge bladeren kunnen worden gekookt en gegeten worden als een groente. De zaden zijn rijk aan zetmeel, eiwit en olie. De zaden kunnen rauw of gekookt worden gegeten, maar kunnen ook gedroogd tot meel worden gemalen.

Adblock
detector