Wat te doen voor zelfbruiner?

Scrubben van de huid voor het aanbrengen van de zelfbruiner. Voordat je met een zelfbruiner aan de slag gaat, is het ook aan te raden om een scrub of milde exfoliant te gebruiken. Je verwijdert hiermee de bovenste dode huidcellen, zodat de huidcellen eronder optimaal kunnen profiteren van de zelfbruiner.

Waarom scrubben voor zelfbruiner?

Een zelfbruiner reageert met de bovenste laag huidcellen en zorgt voor een oppervlakkige bruining. Door vooraf te scrubben haal je dode huidcellen weg en creëer je een supergladde ondergrond voor je bruine tint. Kies voor een scrub zonder olie, want olie op je huid geeft een ongelijkmatige bruining.

Hoe lang niet douchen na zelfbruiner?

Douche op goede tijden, dus voor het zelfbruinen of juist minimaal 12 uur na het zelfbruinen. Wanneer je onder de douche springt terwijl de zelfbruiner nog niet 'uitgewerkt' is, is de kans groot dat de kleur wegspoelt.

Hoe lang wachten met aankleden na zelfbruiner?

Je kan beter meer dunnere laagjes aanbrengen, dan teveel wat te onnatuurlijk is van kleur. Stap 6: Even laten drogen voordat de kleren aan gaan. Het beste is om het 's avonds aan te brengen voor het slapengaan. Het duurt gemiddeld 6 à 8 uur voordat je resultaat ziet.

Hoe zorg je dat zelfbruiner niet afgeeft?

Daarom hieronder een aantal tips om afgeven te voorkomen:

  1. Niet gescrubd voor gebruik. Het scrubben van de huid is een van de belangrijkste stappen van het aanbrengen van een zelfbruiner. …
  2. Smeer geen bodylotion voor gebruik. …
  3. Sauna en stoomcabines. …
  4. Intensief sporten.

Waarom pakt zelfbruiner niet?

Zelfbruiner werkt minder goed

Hieronder een aantal oorzaken: Je hebt je benen niet onthaard, waardoor het product niet goed in kon trekken. Je hebt je lichaam niet gescrubd of geëxfolieerd, waardoor de losse dode huidcellen niet verwijderd zijn en het product minder goed kan hechten.

Kan je scheren voor zelfbruiner?

Scheren van je lichaamshaar met een wegwerpmesje of beter nog een safety razor, betekent voor de huid zoveel als een vorm van scrubben. Voorafgaand aan het gebruik van een zelfbruiner is dit natuurlijk prima! Dode huidcelletjes worden op deze manier verwijderd, waardoor de tanning niet gaat vlekken op de huid.

Kan je bruinen als je zelfbruiner aan hebt?

Ja, je kunt met zelfbruiner op zonnen. Zelfbruiner hecht zich namelijk aan de bovenste laag van je huid (de dode huidcellen). Terwijl het natuurlijke bruiningsproces door de zon zich in een diepere huidlaag afspeelt.

Kan je gaan slapen met zelfbruiner?

Wat je wel moet doen bij zelfbruiner:

Het is aan te raden om de tanning spray aan te brengen na het douchen en voor het slapen gaan. De meeste spray tans en mousse tans zijn na 20 minuten droog, je kan er dus gerust mee slapen zonder dat het afgeeft.

Kun je na zelfbruiner douchen?

Niet sporten dus op de dag dat je zelfbruiner hebt aangebracht! Ook douchen valt niet aan te raden tot 8 uur nadat je de zelfbruiner hebt gesmeerd: het product is nog niet volledig opgenomen door de huid, waardoor je de kleur eigenlijk gaat wegspoelen.

Hoe blijft zelfbruiner langer zitten?

Met deze tips blijft je (self) tan langer zitten

  1. Hydrateer. Natuurlijk weet je allang dat je jezelf goed in moet smeren. …
  2. Hydrateer NOG meer! Je kleurtje blijft ook langer mooi als je jezelf van binnen uit goed hydrateert; veel water drinken dus! …
  3. Niet te lang douchen of in bad liggen. …
  4. Van te voren.

Hoe lang wachten na zelfbruiner?

Even wachten en klaar

Na 4 tot 6 uur is de zelfbruiner volledig ingetrokken. Als je binnen die tijd gaat douchen, je handen wassen, of intens zweten, dan spoelt de zelfbruiner van je af en krijg je witte plekken. Laat het dus echt 6 uur zitten voordat je gaat douchen anders is dit hele verhaal voor niks geweest!

Waarom niet scheren voor zelfbruiner?

Met het scheren schraap je niet alleen je haartjes van je huid, maar ook van je bovenste huidlaag. Daardoor hecht je zelfbruiner niet goed en krijg je witte stoppels. Je kan ook bruine puntjes krijgen omdat je geschoren hebt kort voor de zelfbruiner.

Waarom stinkt zelfbruiner zo?

'De stof die verantwoordelijk is voor de bruine kleur op je huid, DHA of Dihydroxyaceton, is ook meteen de oorzaak van de typische geur', weet huidarts Ingrid Van Riet van Carpe Clinic in Antwerpen. 'DHA is een chemische afgeleide van suiker. Totaal onschadelijk, maar de DHA-molecule heeft wel een specifieke geur.

Adblock
detector