Wat drinken bij gerookte vis?

Wijn bij gerookte vis mag zeker frisheid hebben, maar kijk uit met te 'zure' en tanninerijke wijnen. Hoge zuren en tannine botsen met de rokerigheid en het viseiwit en veroorzaken een onaangenaam ijzerachtig effect in je mond. Soepele witte wijnen met body en eventueel wat houtrijping passen er goed bij.

Welke wijn past bij gerookte vis?

De snelle wijntips:

  • Druivenrassen: Chardonnay, Sylvaner, Pinot Gris, Chenin Blanc, Riesling, Pinot Grigio, Kerner.
  • Wijnstreken: Bourgogne, Elzas, Loire, Champagne, Veneto, Alto Adige, Moezel, Pfalz, Marlborough, Aconcagua.

Welke drank bij gerookte zalm?

Wijn bij gerookte zalm

Bij een koud gerecht met gerookte zalm past een Pinot Gris of Sauvignon Blanc perfect. Drinkt u liever rood? Kies dan voor een fruitig rode wijn met weinig tannines, zoals een Pinot Noir.

Wat drink je bij gerookte makreel?

Makreel heeft een hoge voedingswaarde en is een vrij vette vis. Hier mag je al iets tegenover zetten. Zo denken we aan wijnen die ook wat consistenter zijn in structuur. Druiven zoals Chenin Blanc, Muscadet, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio, Verdejo, Albarino zullen het zeker goed doen bij deze vissoort.

Wat te drinken bij gerookte paling?

Een gerookte paling gaat het beste samen met een rijke wijn, die niet te droog van smaak is. Denk aan een Riesling, een Pinot Gris, een Pinot Grigio, een Pinot Blanc of een Garganega/Chardonnay. Probeer bijvoorbeeld onze frisse Scaia Garganega Chardonnay.

Welke Rose bij gerookte zalm?

Bij het rokerige smaakje van gerookte zalm, passen houtgerijpte witte wijnen en rosés met ronde, zachte zuren die rond en tamelijk vol overkomen. Kijk uit voor wijnen met een hoog gehalte aan frisse zuren. Die botsen met zaken uit de rookoven en kunnen zelfs een onaangenaam ijzerachtig gevoel in je mond veroorzaken.

Waarom geen rode wijn bij vis?

Rode wijn bevat meer tannines dan witte wijn, en vis is zeer eiwitrijk. Hierdoor is de combinatie van beide niet ideaal. Integendeel: eiwit versterkt de tanninesmaak, wat leidt tot een bizar resultaat.

Welk bier bij gerookte zalm?

Gerookte haring, gerookte zalm en gerookte makreel zijn vette vissen en sterk van smaak. Een rookbier complementeert dit optimaal. Rookbieren hebben een smaak die aan gerookte paling doet denken. Maar een pils of een Britse ale is ook een ideale pairing bij gerookte vis.

Welke rosé bij gerookte zalm?

Bij het rokerige smaakje van gerookte zalm, passen houtgerijpte witte wijnen en rosés met ronde, zachte zuren die rond en tamelijk vol overkomen. Kijk uit voor wijnen met een hoog gehalte aan frisse zuren. Die botsen met zaken uit de rookoven en kunnen zelfs een onaangenaam ijzerachtig gevoel in je mond veroorzaken.

Welke witte wijn bij vis?

Kiest u voor een magere vis, kabeljauw, dorade, koolvis, schelvis, tong of forel, dan komt deze perfect tot smaak wanneer u deze serveert met een lichte en frisse witte wijn als Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn, of een droge Rosé.

Welke vis bij Riesling?

Ook een Riesling of Chablis past goed bij forel. Bij gerookte forel drink je dan weer eerder een stevige witte wijn zoals bijvoorbeeld een Pinot Gris of een Verdejo.

Welk bier bij gerookte paling?

Rookbieren hebben een smaak die aan gerookte paling doet denken. Maar een pils of een Britse ale is ook een ideale pairing bij gerookte vis. De gebruikte mouten houden de vis netjes in toom.

Hoe gezond is gerookte paling?

Paling is met name gezond door de omega-3 vetzuren die het bevat. Omega-3 vetzuren zijn essentiële vetzuren in de bescherming tegen hart- en vaatziekten. Vette vis (bijvoorbeeld paling) bevat meer omega-3 vetzuren dan andere vissoorten (zoals tonijn en kabeljauw) en is om die reden gezonder dan magere vis.

Welke wijn bij warm gerookte zalm?

De basisregel voor wijn bij zalm

Ook een lichtgekoelde rode Pinot Noir past goed. Volle witte wijn uit de Bourgogne, Champagne of Elzas past hier goed bij. Pinot Gris d'Alsace, Riesling d'Alsace, Riesling spätlese, Grüner Veltliner, Furmint, Sauvignon Blanc uit Chili en Nieuw-Zeeland.

Wat voor wijn drink je bij zalm?

CHARDONNAY: LEKKER BIJ ZALM!

Over het algemeen kunnen we zeggen dat een ronde chardonnay een goede wijn bij zalm is. De Valdivieso Chardonnay Reserva laat de veelzijdige zalm goed tot z'n recht komen. De ronde smaak van de wijn matched ook nog eens goed met de vettige, uitgesproken smaak van de zalm.

Wat voor wijn drink je bij vis?

Droge witte wijnen op basis van chardonnay, sauvignon blanc en grüner veltliner zijn vaak plezierige begeleiders van vis. Wijnstreken: Bourgogne, Loire (met name Muscadet), Bordeaux, Languedoc (met name Picpoul), Elzas, Niederösterreich, Burgenland, De Marken, Galicië, Minho, Stellenbosch.

Wat voor wijn is lekker bij vis?

Over het algemeen is de stelregel dat witte druivenrassen beter combineren met visgerechten, dan blauwe druivenrassen. Zo zijn witte wijnen als Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Salentein en Pinot Grigio vaak een genot voor de tong bij visgerechten.

Wat voor wijn is lekker bij zalm?

De basisregel voor wijn bij zalm

Wit, droog, vol, rond. Ook een lichtgekoelde rode Pinot Noir past goed. Volle witte wijn uit de Bourgogne, Champagne of Elzas past hier goed bij. Pinot Gris d'Alsace, Riesling d'Alsace, Riesling spätlese, Grüner Veltliner, Furmint, Sauvignon Blanc uit Chili en Nieuw-Zeeland.

Welke wijn past het best bij vis?

Droge witte wijnen op basis van chardonnay, sauvignon blanc en grüner veltliner zijn vaak plezierige begeleiders van vis. Wijnstreken: Bourgogne, Loire (met name Muscadet), Bordeaux, Languedoc (met name Picpoul), Elzas, Niederösterreich, Burgenland, De Marken, Galicië, Minho, Stellenbosch.

Welke vis bij chardonnay?

Gebakken zalm is het lekkerste met een sauvignon blanc uit Zuid-Afrika, een riesling of een chardonnay. Gepocheerde zalm vraagt om een chardonnay uit de Bourgogne, zoals bijvoorbeeld een saint-véran of een pouilly-fuissé. Gerookte zalm als borrelhapje, kies dan een mousserende wijn voor de verfrissing of een chablis.

Waarom is gerookte paling zo duur?

De paling heeft een bedreigde status. Een van de redenen daarvoor is de smokkel van glasaal, oftewel babypalingen. De visjes zijn op de zwarte markt duizenden euro's per kilo waard.

Hoe moet je gerookte paling eten?

Leg de paling met het vel naar beneden op de snijplank. Pak met één hand de staart van de paling vast en plaats met je andere hand de lepel tussen het vlees en het vel. Strijk de lepel in één vloeiende beweging naar het einde van de filet om het vlees van het vel te schrapen.

Wat voor witte wijn bij vis?

Over het algemeen is de stelregel dat witte druivenrassen beter combineren met visgerechten, dan blauwe druivenrassen. Zo zijn witte wijnen als Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Salentein en Pinot Grigio vaak een genot voor de tong bij visgerechten.

Wat te drinken bij vis?

Kies bij een magere vis voor een lichte witte wijn, en bij een vette vis een wat stevigere wijn. Bij de BBQ kies je voor een volle witte wijn of rosé, en bij schaal-en schelpdieren past een fruitige wijn of champagne. Met deze informatie kan je gaan genieten van de beste wijnen in combinatie met een heerlijke vis.

Hoe drink je chardonnay?

#5: Chardonnay wijn drink je het best iets gekoeld

Chardonnay zonder hout drink je bij voorkeur iets koeler (ongeveer 9 graden) dan met hout (ongeveer 12 graden). Een houtgelagerde Chardonnay die je te koud proeft komt wat betreft smaak en geur niet voldoende tot zijn recht: zonde!

Adblock
detector