Waar gebruik je citroengras voor?

Citroengras kun je zo gebruiken:Meestoven in oosterse stoofschotels.In marinade voor bijvoorbeeld saté.Onmisbaar in Thaise kippensoep, Oosterse groentebouillon of curry's.De stengels gebruiken als satéstokje.Fijngehakt door viskoekjes.Onmisbaar in de Indonesische keuken, maar ook lekker in Surinaamse gerechten.

Is citroengras thee gezond?

citroengras thee of lemongrass thee. Citroengras is megagezond, het zit namelijk vol met antioxidanten en wordt in de alternatieve geneeskunde ingezet bij griep, verkoudheid, hoest, koorts en bronchitis.

Wat is citroengras voor kruid?

Citroengras: Frisse smaakmaker. Sereh, lemongrass, serai en citroengras: állemaal benamingen voor diezelfde speciale grassoort met het kenmerkende citroenachtige aroma. De lange citroengrassprieten groeien in tropische gebieden en geven aan talloze Oosterse gerechten hun frisse smaak.

Hoe lang kan je citroengras bewaren?

Citroengras bereiden & bewaren

Citroengras is 7-10 dagen in de koelkast houdbaar. Je kunt vers citroengras ook invriezen. Het is dan 6 maanden houdbaar. Snijd het onderste dikke en zachtere deel van citroengras zeer fijn.

Hoe gebruik je gedroogd citroengras?

Sereh poeder in gerechten

Gebruik gemalen citroengras spaarzaam: een theelepel poeder is vergelijkbaar met een hele verse stengel. Serehpoeder is ook een heerlijk aan te raden ingrediënt voor een marinade voor vis of vlees. Gebruik het voor het maken van een geurige curry of Oriëntaalse bouillon: succes verzekerd.

Is citroengras goed voor cholesterol?

De antioxidanten in gedroogde citroengras helpt bij het handhaven van een optimale cholesterolgehalte en cellulaire gezondheid. Ook versterkt het de zenuwstelsel, huid en immuunsysteem.

Hoe maak je citroengras klaar?

Citroengras kneuzen

Dat doe je door met de botte kant van je mes een paar flinke tikken op de stengels te geven. De smaak komt daardoor veel beter vrij.

Kun je thee maken van citroengras?

Citroengras thee

Snijd de citroengras in grove stukken. Breng 1 liter water in een pan aan de kook en voeg de citroengras en kaneel toe. Laat op laag vuur 5 minuten zachtjes koken. Neem van het vuur en laat de thee nog 3 minuten trekken.

Hoe kook je met citroengras?

De stengels hebben een frisse, citroenachtige en licht gemberachtige smaak. Citroengras wordt niet rauw gegeten, maar altijd meegekookt of gestoofd. Kook je sereh mee voor het aroma dan wordt de stengel in zijn geheel gebruikt en voor het serveren verwijderd. De stengel kan ook fijngehakt gebruikt worden in gerechten.

Hoeveel citroengras gebruiken?

Fijn genoeg geeft het in salades, marinades of boemboes juist nèt een lekkere crunch, maar grotere stukken of ringetjes zijn te hard en niet lekker. Citroengraspoeder gebruik je spaarzaam, hooguit een halve theelepel in plaats van 1 stengel. Verse citroengras is in de ijskast dagen tot weken te bewaren.

Hoe moet je citroengras bewaren?

Vers citroengras kan je ongeveer drie weken in de koelkast bewaren in een afgesloten plastic zak. Je kan het ook tot zes maanden invriezen zonder dat het zijn aroma verliest.

Is citroengras pittig?

De smaak is een mix van citroen- en limoen, met het zacht-romige van kokos en het pittige van gember. De kenmerkende frisheid van citroengras maakt je Oosterse gerecht helemaal af.

Adblock
detector