Waar en hoe kom ik aan RSI klachten?

RSI is de afkorting van Repetitive Strain Injury. Het is een verzamelnaam voor spier- en gewrichtsklachten aan handen, polsen, armen, schouders, en/of nek. Repeterende bewegingen en/of een langdurige statische houding zijn de veroorzakers van dit soort klachten.

Hoe kom ik van mijn RSI klachten af?

Tips om RSI klachten te voorkomen

  1. Neem klachten serieus, je lichaam wil je iets vertellen. …
  2. Zorg voor een ergonomische werkplek. …
  3. Houd regelmatig pauze van je werk en wissel van houding.
  4. Vermijd stress en ontspan door bijvoorbeeld een wandeling te maken of te mediteren.

Hoe lang duurt genezing van RSI?

Harald Miedema heeft onderzoek gedaan naar RSI-klachten en het verloop daarvan. Bij twee derde van de mensen verminderen de beperkingen heel snel, bij een kwart van de deelnemers herstellen de beperkingen tot 6 maanden na aanvang en daarna bijna niet meer, en bij 9% treedt nauwelijks herstel op binnen twee jaar.

Wat te doen bij beginnende RSI klachten?

Probeer de pijn te laten afnemen

  1. minder te werken;
  2. regelmatig korte – en vooral lange – pauzes te nemen;
  3. je werkplek ergonomisch aan te passen;
  4. een goede houding aan te leren;
  5. te (leren) ontspannen;
  6. overweeg (tijdelijk) te stoppen met werken, maar doe dat altijd in overleg met je Arboarts.

Hoe kan je RSI genezen?

Als de RSI-klachten ernstig worden, is een medische behandeling nodig. Om de pijnklachten te doorbreken zijn pijnstillers aangewezen. De eerste keuze hierbij gaat naar paracetamol. Indien dit onvoldoende is, kan in samenspraak en op voorschrift van je arts worden overgeschakeld op een ontstekingsremmer.

Hoe voelt RSI-klachten?

Meestal gaat RSI gepaard met pijnklachten. Denk hierbij aan lokale pijn zoals pijn in de armen, polsen, handen, schouders. Vooral draaien, buigen en bewegen zijn provocerende bewegingen. Naast lokale pijnklachten, kunnen ook hoofdpijn en nekpijn RSI-symptomen zijn.

Kun je genezen van RSI?

RSI kan genezen, maar het kan ook terugkomen als je je lichaam weer overbelast. Als je je leefstijl aanpast en rekening houdt met je beperkingen kun je er mee leren leven.

Hoe begint RSI?

RSI-klachten ontstaan geleidelijk en kunnen zich voordoen in je handen, armen, schouders, nek en bovenrug. De klachten beginnen meestal als tintelingen, een koud of dood gevoel of lichte pijn. Deze klachten kunnen verergeren tot chronische pijn en stijfheid.

Welke oefeningen bij RSI?

RSI pols oefeningen en hand oefeningen

  • Ga rechtop staan of zitten.
  • Steun bij voorkeur met je onderarm op tafel of stoelleuning.
  • Neem een zachte bal in de hand aan de pijnlijke kant.
  • Knijp afwisselend krachtig in het balletje en ontspan weer.
  • Herhaal deze oefening 10 x per sessie.
  • Herhaal de sessie 2 x per dag.

Hoe herken je RSI?

RSI is te herkennen aan tintelende en gevoelige handen, polsen, armen nek of schouders. Ook is er vaak sprake van trillende en vermoeide handen in de beginnende fase. In de beginfase zijn de klachten alleen aanwezig tijdens en vlak na het werk en verdwijnen deze in de avond en in het weekend.

Heb ik RSI test?

Wanneer u vermoedt dat u RSI-klachten heeft, doe dan de volgende test: heeft u een doof/koud gevoel in uw handen? heeft u last van hoofdpijn? heeft u last van pijn in de handen, armen, schouders en bovenrug?

Hoe voelt RSI klachten?

Meestal gaat RSI gepaard met pijnklachten. Denk hierbij aan lokale pijn zoals pijn in de armen, polsen, handen, schouders. Vooral draaien, buigen en bewegen zijn provocerende bewegingen. Naast lokale pijnklachten, kunnen ook hoofdpijn en nekpijn RSI-symptomen zijn.

Kan RSI overgaan?

Soms kunnen de symptomen van een RSI vanzelf overgaan, maar dit kan ook aanhouden voor een periode van twee jaar of langer.

Adblock
detector