Hoe werkwoorden op re vervoegen?

De regelmatige werkwoorden die eindigen op -re, zoals bijvoorbeeld “rendre” (teruggeven) krijgen de volgende uitgangen:je rends, tu rends – ik/jij geef(t) terug.il/elle/on rend – hij/zij/het geven terug.nous rendons – wij geven terug.vous rendez – u geeft terug.ils/elles rendent – zij geven terug.

Hoe vervoeg je werkwoorden op Ger?

Werkwoorden die eindigen op —ger, zoals manger (eten) of déranger (storen), worden op dezelfde manier vervoegd als regelmatige werkwoorden uit de eerste groep (eindigend op -er), met als verschil dat dat u een e achter de g moet zetten in de eerste persoon meervoud (nous-vorm).

Hoe vervoeg je het werkwoord dire?

Vervoeging van dire

  • je dis.
  • tu dis.
  • il/elle dit.
  • nous disons.
  • vous dites.
  • ils/elles disent.

Hoe vervoeg je werkwoorden op ir in het Frans?

Je maakt de tegenwoordige tijd door 're' van het hele werkwoord af te halen. Je houdt dan de stam over.

Werkwoorden op '-ir'.

Je finis Ik eindig
Tu finis Jij eindigt
Il finit Hij eindigt
Elle finit Zij eindigt
On finit Men eindigt/we eindigen

Welke werkwoorden met être passé composé?

De passé composé met als hulpwerkwoord être (zijn)

Vaak worden de werkwoorden die een beweging uitdrukken met être vervoegd. Bijvoorbeeld: arriver, entrer, rentrer, partir … Bovendien worden alle wederkerende werkwoorden (met se) met être vervoegd in de passé composé.

Wat zijn zwakke werkwoorden in het Duits?

Bij zwakke werkwoorden wordt het voltooid deelwoord gemaakt door ge + er/sie/es-vorm van het werkwoord in de tegenwoordige tijd. Bijvoorbeeld: gemacht, geredet, gereist.

Wat is de présent in het Frans?

Le présent in het Frans is in het Nederlands de tegenwoordige tijd. Om le présent te vormen heb je het hele werkwoord nodig. Van het hele werkwoord haal je -er af. Je houdt de stam over.

Hoe weet je of een woord met d of t is?

Er is ook een trucje om te achterhalen of u aan het eind van het voltooid deelwoord -t of —d moet schrijven. U kunt daarvoor vergelijken met de verledentijdsvorm. Als die op -de(n) eindigt, krijgt ook het voltooid deelwoord een —d. Als de verledentijdsvorm op -te(n) eindigt, krijgt ook het voltooid deelwoord een -t.

Is gezegd met d of t?

Voltooid deelwoord van werkwoorden waarvan de stam niet eindigt op een van de medeklinkers uit 't ex-kofschip: t-x-k-f-s-ch-p. Voorbeelden: gezegd, gedoofd, verdiend, beheerd, beloofd, verwijderd. (De verleden tijd is met -de/-den.)

Hoe vervoeg ik aller?

Présent

  1. je vais.
  2. tu vas.
  3. il va/elle va.
  4. nous allons.
  5. vous allez.
  6. ils vont/elles vont.

Doen Frans rijtje?

We beginnen met het werkwoord faire (dit betekent doen / maken).

De meest voorkomende onregelmatige werkwoorden (faire en aller)

Je fais Ik doe
Tu fais Jij doet
Il fait / elle fait Hij doet / zij doet
Nous faisons Wij doen
Vous faites Jullie doen / u doet

Hoe weet je of het avoir of être is?

Je moet onthouden dat être bij werkwoorden hoort die een beweging uitdrukken. Hoe weet je wanneer je avoir of être moet gebruiken? Meestal gaat de regel op dat als we in het Nederlands “ hebben” gebruiken, dat in het Frans ook “avoir “ is, en bij het gebruik van “zijn “, in het Frans “être “ wordt gebruikt.

Hoe de passe recent vormen?

De passé récent vorm je met venir de + infinitief. De futur proche met aller + infintitief. Bij deze 2 werkwoordstijden in het Frans is het dus erg belangrijk om de werkwoorden venir en aller juist te leren vormen.

Zullen Duits rijtje?

het Duitse werden heeft twee betekenissen: worden en zullen.

worden / zullen = werden.

tegenwoordige tijd
ich du er/sie/es wir ihr sie/Sie werde wirst wird werden werdet werden ik word/zal jij wordt/zult hij/zij/het wordt/zal wij worden/zullen jullie worden/zullen zij worden/u wordt // zij zullen/u zult

Hoe weet je of een werkwoord sterk of zwak is?

Een zwak werkwoord is te zwak om van klank te veranderen. Een sterk werkwoord is sterk genoeg om van klank te veranderen.

Hoe zeg je in het Frans Wie ben jij?

Et qui êtes-vous ?

Kunnen Frans rijtje?

kunnen (in staat zijn; vermogen)

pouvoir werkwoord (peux, peut, pouvons, pouvez, peuvent, pouvais, pouvait, pouvions, pouviez, pouvaient, pus, put, pûmes, pûtes, purent, pourrai, pourras, pourra, pourrons, pourrez, pourront…)

Hoe maak je nooit meer dt fouten?

Onthouden als je geen dtfouten meer wilt maken

Jij/je/u/hij/het eindigt nooit op een -d, want er komt altijd een -t achter. Het gebruik van —dt komt alleen voor in de tegenwoordige tijd. Voeg een -t toe als je die ook hoort bij het controlewoord (smurfenregel).

Is het vind jij of vindt jij?

De correcte vervoeging is je/jij vindt.

Als het onderwerp je/jij achter de persoonsvorm staat, is de correcte vervoeging vind je/jij. Bij combinaties met je is het niet altijd even duidelijk of je het onderwerp van de zin is. Als u daaraan twijfelt, kunt u je proberen te vervangen door jij of jou(w).

Heb je verdiend of verdient?

Deze kunnen we kort houden: ik verdien, jij verdient, hij verdient. Ik geloof, jij gelooft, hij gelooft. Ik blijf, jij blijft, hij blijft. De derde persoon enkelvoud in de tegenwoordige tijd (hij/zij/het) eindigt op een — t.

Is het je vind of je vindt?

Is het onderwerp 'ik'? Dan schrijf je aan het eind van het werkwoord alleen een -d. Goed: Ik vind deze schoenen erg mooi. Fout: Ik vindt deze schoenen erg mooi.

Hoe vervoeg je antwoorden?

antwoorden/vervoeging

vervoeging van de bedrijvende vorm van antwoorden
onbepaalde wijs kort
tegenwoordig (o.t.t.) antwoord antwoordt
verleden (o.v.t.) antwoordde antwoordde
toekomend (o.t.t.t.) zal antwoorden zult/zal antwoorden

Hoe vervoeg je deleten?

deleten (vervoegen)

  1. ik delete, jij deletet, wij deleten.
  2. ik deletete, wij deleteten.
  3. ik heb gedeletet.
  4. de gedeletete bestanden.

Wat betekent het WW faire?

We beginnen met het werkwoord faire (dit betekent doen / maken). Dit gebruik je vaak in vaste uitdrukkingen, zoals je huiswerk doen of boodschappen doen (faire les devoirs, faire les courses) of 'het is mooi weer' (il fait beau).

Hoe heet jouw man in het Frans?

Hoe heet jouw man? Quel est le nom de ton mari?

Adblock
detector