Hoe gebruik je waterkers?

Waar eet je waterkers bij?

Waterkers staat bekend als een heerlijke toevoeging aan salades of als garnering, maar kun je daarnaast ook gebruiken als basis voor soep. Daarnaast is het ook erg lekker om rauw te verwerken door een stamppot, zeker in combinatie met bijvoorbeeld een beetje geitenkaas.

Kun je de steeltjes van waterkers eten?

Zowel het blad als de steel zijn prima te verwerken in de diverse gerechten. Bij gebruik in salades is het lekkerder de dikke stelen eraf te halen en fijn te snipperen. Bij gebruik in warme gerechten of gerechten waarin de waterkers fijngehakt wordt altijd ook de dikke stelen gebruiken.

Hoe maak je waterkers schoon?

Schoonmaken. Haal de blaadjes van de steeltjes nadat ze gewassen zijn. Bij stoven en smoren snijd je de blaadjes in grove stukken. Voor in salades kun je de blaadjes in hun geheel gebruiken.

Waar is waterkers goed voor?

Waterkers is rijk aan de vitamines C en K en bevat bovendien een goede hoeveelheid bètacaroteen. In je lichaam kan bètacaroteen worden omgezet in vitamine A, dat onder andere belangrijk is voor de goede werking van je ogen en het gezond houden van je huid.

Hoe lang kun je waterkers bewaren?

Het product in een bakje met een voedingsbodem moet wel vochtig gehouden worden. Afgesneden is het maar 1 dag houdbaar in de koelkast. Het product kan enkele dagen bewaard worden in een glas met water dat af en toe ververst wordt.

Hoe waterkers snijden?

Je knipt met een schone schaar de plantjes die je nodig hebt vlak boven de wortels af. Het bakje met de overgebleven plantjes zet je weer in de koelkast. De afgeknipte steeltjes was je nog even, en dat is alles.

Hoe verse waterkers bewaren?

Om waterkers zo lang mogelijk vers te houden zijn een lage temperatuur en een hoge vochtigheidsgraad cruciaal. Waterkers moet het vochtig en koud hebben. Zet het glas met de waterkers zo ver mogelijk onderaan in de koelkast waar de temperatuur het laagst is. De groentelade is ideaal.

Wat is het verschil tussen waterkers en veldsla?

Waterkers lijkt sterk op veldsla, maar heeft een iets pikantere smaak. De steeltjes zijn lang, de donkergroene bladeren rond. Veldsla heeft een zachte, nootachtige smaak, is goed te combineren met andere slasoorten en mooi als garnering.

Hoeveel water heeft waterkers nodig?

Het beste is, als je tuinkers kweekt op watten of aarde, ze iedere dag een beetje nat te sproeien. Het is meestal ook niet zo erg om ze in het begin helemaal onder te dompelen. Pas wel op voor slijmvorming. Als je daar last van krijgt geef dan geen water meer totdat de boel een beetje opdroogt.

Hoe lang blijft waterkers goed?

Het product in een bakje met een voedingsbodem moet wel vochtig gehouden worden. Afgesneden is het maar 1 dag houdbaar in de koelkast. Het product kan enkele dagen bewaard worden in een glas met water dat af en toe ververst wordt. Dek het af met een plastic zak.

Kun je waterkers invriezen?

Verse waterkers invriezen gaat niet, maar je kan er wel overheerlijke soep van maken. Als je er in slaagt om niet alles in één keer op te eten, kan je de soep probleemloos invriezen. Zonder de eventuele room welteverstaan. In de diepvries blijft waterkerssoep nog zeker 3 maanden goed.

Adblock
detector