Hoe krijg je een konijn aan het drinken?

Laat je konijnen liefst drinken uit een bakje. Zo kunnen ze gulzig drinken en krijgen ze voldoende vocht binnen. Zet er twee neer, voor het geval ze er eentje omstoten en ververs minimaal een keer per dag het water.

Wat als een konijn niet wil drinken?

Als je ziet dat jouw konijn plotseling niet meer drinkt, dan kan er iets aan de hand zijn. Komt hij lusteloos over en zit hij veel in een hoekje van zijn kooi? Dan kan hij ziek zijn. Als hij ook niet meer eet en amper nog keutels produceert, drinkt hij niet door een darmprobleem.

Hoe zorg je ervoor dat je konijn drinkt?

Een waterbak is zonder twijfel een natuurlijkere manier om te drinken en veel konijnen hebben ook de voorkeur voor een waterbak tegenover een waterfles. Het nadeel van een waterbak is dat deze makkelijk vies wordt door de bodembedekking. Daarnaast kan een waterbak ook omgestoten worden.

Wat moet je doen als je konijn niet eet en drinkt?

Konijn dat niet eet is een spoedgeval

Als je konijn niet eet is dat eigenlijk altijd een spoedgeval voor de dierenarts. Een konijn kan geen dag zonder eten. Als de darmen stil komen te liggen doordat er geen voeding verteerd wordt ontstaat er zeer snel gas in de buik van een konijn.

Hoe lang konijn zonder drinken?

Een konijn mag nooit zonder water zitten, heeft het dier 24 uur niets te drinken gehad dan komt het in de problemen en ontstaat vochttekort. Door vochttekort kan een konijn ook stoppen met eten. Hierdoor komt het dier in een razendsnelle cirkel omlaag.

Kan een konijn ook uit een bakje drinken?

Konijnen blijken een sterke voorkeur te hebben voor wateropname uit open drinkbakjes. Daarnaast verhoogt het gebruik van drinknippels het risico op een te lage wateropname.

Hoe weet je of je konijn genoeg drinkt?

Normaal drinkt een konijn rond de 50 tot 100 ml water per kg lichaamsgewicht. Wanneer spreken we van veel drinken en plassen (PU/PD) …. Als een konijn meer dan 100 ml water per kg lichaamsgewicht drinkt dan spreken we van te veel drinken.

Kan een konijn uit een bakje water drinken?

Konijnen blijken een sterke voorkeur te hebben voor wateropname uit open drinkbakjes. Daarnaast verhoogt het gebruik van drinknippels het risico op een te lage wateropname.

Hoe vaak moet een konijn drinken?

Een konijn moet altijd water kunnen drinken. Hoeveel water een konijn drinkt verschilt per konijn. Het ene konijn drinkt maar 5 ml op een dag en het ander konijn 100 ml per kilo lichaamsgewicht.

Hoeveel moet een konijn drinken op een dag?

Normaal drinkt een konijn rond de 50 tot 100 ml water per kg lichaamsgewicht.

Adblock
detector