Hoe noem je een woord dat niet bestaat?

Wat is het mooiste woord ter wereld?

Het woord liefde bleek voor veruit de meeste inzenders het mooiste woord. Liefde is blijkbaar het mooiste woord ter wereld — in Nederland en België.

Wat is een neologisme?

Een neologisme of nieuwvorming is een willekeurig, nieuw woord in een gegeven taal. Meer specifiek verwijst de term naar nieuwe inhoudswoorden.

Wat zijn rare woorden?

Dit zijn de zotste woorden uit de Van Dale

  • Beyoncévlieg. Deze vlieg is eigenlijk gewoon de paardenvlieg. …
  • Pandapunten. Dit woord staat voor hoelang een persoon al geen seks meer heeft gehad. …
  • Koekwous. Een mooie verzamelterm voor een gek persoon of een klunsje.
  • Socialbesitas. …
  • Swagger. …
  • Phablet. …
  • Sukkelseks. …
  • Funken.

Wat is een Taalleemte?

In alle talen komen woorden en begrippen voor die eigenlijk niet vertaalbaar zijn. We spreken dan van leemtes in de taal of taalleemtes.

Wat is het langste NL woord?

Het langste 'officiële' woord in de Nederlandse taal is: aansprakelijkheidswaardevaststellingsveranderingen (50 letters). Het tweede langste woord in de Nederlandse taal is het enkelvoud van het langste woord en bestaat uit 48 letters.

Wat is de langste woord ooit?

Het langste woord ter wereld is de scheikundige naam voor het eiwit titine: methionylthreonylthreonylglutaminylalanyl(…) isoleucine. Dit woord, dat hier zeer verkort is weergegeven, telt niet minder dan 189.819 letters, en het kost je zo'n 3,5 uur om het uit te spreken.

Wat betekent Archaisme?

Een archaïsme (Grieks: Αρχαϊσμός, oud, uit het verleden) is een verouderde taalvorm, een verouderde zinsconstructie of een verouderd woord. Ook oude en pseudo-oude spelling kan als zodanig worden beschouwd. Archaïsmen komen vooral voor in wettelijke, ambtelijke en Bijbelse taal.

Wat doet een Anafoor?

Een anafoor is een stijlfiguur, die bestaat uit het herhalen van steeds weer een of meerdere woorden aan het begin van elkaar opvolgende zinnen of zinsdelen. Deze stijlfiguur is veelgebruikt in de retoriek. De naam is afgeleid van het Grieks werkwoord ἀναφέρειν, dat letterlijk “naar boven brengen” betekent.

Wat is het moeilijkste woord ter wereld?

Een Engels woord van 189.819 letters

Het langste woord ter wereld is deze Engelse term: “methionylthreonylthreonyl(…) isoleucine”. Deze term, die niet minder dan 189.819 letters telt, is de scheikundige benaming voor het grootste eiwit: titine. Om dit woord helemaal hardop te lezen, is zeker drie uur nodig!

Wat is een Bommel woord?

Een bommelwoord is een Nederlands woord dat je op meerdere manieren kunt lezen of uitspreken. Afgeleid van de klassieker 'bommelding'. Bom-melding of bommel-ding: wat lees jij?

Wat betekent dendert?

deelw.) hard en met veel lawaai rijden Voorbeelden: `De bus denderde door de straat.

Wat betekent zoekende?

zoekende zelfst. naamw. (de) Verbuigingen: zoekenden een persoon die op zoek is naar bijvoorbeeld een huis of iets dat te koop is Voorbeeld: `Hij bleek niet bepaald de enige zoekende te zijn.

Welk woord heeft 31 letters?

Lange woorden

30 letters
arbeidsongeschiktheidspensioen arbeidsongeschiktheidsregeling
31 letters
arbeidsongeschiktheidsuitkering belangenbehartigingsorganisatie
chronischevermoeidheidssyndroom huisvuilverbrandingsinstallatie

Wat is een zeel?

Een zeel is een dik touw of een brede (draag)band of draagriem. Het woord komt tegenwoordig vooral nog voor in de uitdrukking aan hetzelfde zeel trekken (of één zeel trekken), die in België vrij gewoon is. In Nederland wordt meestal één lijn trekken gezegd, waarin lijn ook 'touw, koord' betekent.

Wat is het moeilijkste woord van Nederland?

'Meteorologisch' is het moeilijkste Nederlandse woord om uit te spreken woord. Uit een lijst van tien moeilijke woorden konden mensen het moeilijkste woord kiezen. Ook defibrilleren en bavarois kregen veel stemmen. Meteorologisch betekent weerkundig.

Wat is een Eponiem woord?

Een eponiem (van het Grieks: epi "bij" en onoma "naam") is de naam van een persoon, echt of fictief, die wordt gebruikt om een bepaald object of een bepaalde activiteit aan te duiden. In het huidige taalgebruik wordt "eponiem" vaak in de omgekeerde richting gebruikt, voor een woord dat is afgeleid van een eigennaam.

Wat is een impliciet?

bijv. naamw. niet uitdrukkelijk gezegd of erbij geschreven, maar wel in het gezegde of geschrevene opgesloten liggend.

Wat is ellipsen?

Een ellips is een zin waarin het onderwerp of de persoonsvorm of beide ontbreken. De ontbrekende woorden kunnen er vanuit de context makkelijk bij gedacht worden. Zoals gewone volzinnen krijgen elliptische zinnen een beginhoofdletter en een punt (of vraagteken of uitroepteken) op het eind. En nu naar huis!

Wat betekent een oxymoron?

Bij het oxymoron (de klemtoon ligt op mo) gaat het om twee begrippen die op het eerste gezicht niet samen lijken te gaan, al worden ze wel zo gepresenteerd. Een bekend voorbeeld is 'Er viel een oorverdovende stilte.

Wat is het langste Vlaamse woord?

Paternosterbollekesmakerijstraat zou blijkbaar het langste Vlaamse woord zijn.

Wat is paraplu in het Nederlands?

Een paraplu of regenscherm is een gebruiksvoorwerp dat de functie heeft om een persoon tegen de regen te beschermen. Een paraplu bestaat uit een stok met handvat en haaks daarop een scherm.

Welke woorden zijn homoniem?

Twee woorden zijn homoniem als ze een gelijke uitspraak en spelling hebben, maar een duidelijk verschillende betekenis.

  • pad (= smalle weg) — pad (= kikvorsachtig dier)
  • gerecht (= voedsel) — gerecht (= rechtbank)

Wat betekent Timna?

De betekenis van de persoonsnaam is ongeveer 'terughoudend', van de plaatsnaam: 'afgepast deel, bezit'.

Wat is Twijndraad?

Twijn definities

Stevig touw gemaakt van twee of meer strengen die in elkaar zijn gedraaid, vooral wanneer het een diameter heeft die minder is dan 0,2 mm. Categorie: Materialen > touw (vezelprodukt).

Adblock
detector