Hoeveel water uitgebloeide orchidee?

Het volstaat om eens in de 10-14 dagen de kluit een half uurtje onder water met orchideeënvoeding te laten staan. Gebruik steeds water op kamertemperatuur. Laat daarna goed uitlekken. Pluk de uitgebloeide bloemen en laat de plant verder met rust.

Hoe vaak uitgebloeide orchidee water geven?

Hoeveel water je de plant geeft is afhankelijk van het jaargetijde. In de zomer geef je hem één keer in de 5 tot 7 dagen en in de winter één keer in de 10 dagen. Dat kan je doen door hem te vernevelen. De orchidee is in staat om zowel via de bloem, blad als wortel het vocht op te nemen.

Hoe lang moet je een orchidee onderdompelen?

Wanneer je orchidee volop in bloei staat is het zelfs goed de kamerplant wekelijks van een dompelbad te voorzien. Zet de kluit voor zo'n 5 minuten in lauw water. Laat de orchidee na het dompelbad goed uitlekken, zodat er geen water op de bodem van de pot komt te liggen.

Hoe krijg je een orchidee weer aan het bloeien?

Dan kun je 'm het beste helemaal afknippen. Zet de orchidee vervolgens in een koelere ruimte dan waar die normaal stond en blijf 'm verzorgen zoals je voorheen ook deed. Vanaf het moment van het afknippen van de takken zal het zo'n 100 dagen duren tot de orchidee weer opnieuw bloeit.

Hoe moet ik een uitgebloeide orchidee verzorgen?

Je geeft weer normaal water en een plek met voldoende daglicht. Pas wel een beetje op met direct zonlicht, zeker in de zomermaanden. Tijdens de bloei mag je ook een klein beetje voeding geven, het beste is om te kiezen voor speciale Orchideeën voeding. Dit maakt je plant sterker en zorgt voor een langere bloei.

Wat doen met uitgebloeide Phalaenopsis?

Als een Phalaenopsis is uitgebloeid, kunt u deze opnieuw in bloei krijgen. Daarvoor is het nodig om de tak boven het tweede 'oog' af te knippen. Met 'oog' bedoelen we een verdikking op de tak. Begin van onderaf met tellen.

Wat moet je doen als een orchidee uitgebloeid is?

Nadat de orchidee uitgebloeid is, mag je hem enkele weken op een koelere standplaats zetten. Let wel op dat de plant nog steeds voldoende licht krijgt. Als je de orchidee opnieuw wil laten bloeien, is het nodig om te snoeien. Knip oude takken terug tot boven het derde oog.

Hoeveel keer per jaar bloeit een orchidee?

De meeste orchideeënsoorten bloeien één keer per jaar zo'n zes tot tien weken. De bekende Phalaenopsis (ook wel vlinderorchidee of maanorchidee genoemd) is een uitzondering. Deze orchidee bloeit zo'n twee tot zes maanden en soms wel twee tot drie keer per jaar!

Waar knip je een uitgebloeide orchidee af?

Na de bloei snoei je de tak(ken) waar de oude bloemen op zaten weg. Je knipt 1 cm boven het derde oog en telt daarbij van onderaf. De ogen zijn een soort kleine verdikkingen.

Adblock
detector