Wie was de vrouw van Apollo?

Met wie had Apollo een relatie?

Amoureuze relaties en kinderen

Apollo had, als een knappe jonge god, vele liefdesavontuurtjes met zowel nimfen als sterfelijke vrouwen. Eens had hij liefde opgevat voor Daphne, de dochter van de riviergod Peneus, die echter niets voor hem voelde.

Wie is Kassandra?

Cassandra of Kassandra (Grieks: Κασσάνδρα; "zij die mannen/mensen verstrikt/verwart") was een van de dochters van Priamus, de koning van Troje en koningin Hecuba. Cassandra was zo mooi dat de god Apollo met haar het bed wilde delen.

Wie was de tweelingbroer van Apollo?

Artemis is in de Griekse mythologie de tweelingzus van Apollo. Ze is de dochter van oppergod Zeus en Leto (godin van de duistere nachten).

Wie is de zoon van Apollo?

Mopsus (Grieks: Μόψος ο Κλάριος), de zoon van Apollo (of Manto en Rhacius), was een bekende profeet uit de Griekse mythologie. Hij leefde in de tempel van Apollo in Claros.

Met wie ging Zeus vreemd?

Voor zijn huwelijk met Hera was hij eerst getrouwd met Metis, daarna met Themis. Hij was geïnteresseerd in Demeter, maar op een keer na bood zij weerstand aan hem. Zijn derde vrouw was Mnemosyne. Hij had een affaire met Leto kort voor zijn huwelijk met Hera.

Hoe zag Aphrodite eruit?

Zij rees uit de baren van de zee op als de schoonste van alle vrouwen, blank als het schuim, waaruit ze geboren werd, en beminnelijkheid en lieftalligheid lagen op haar glimlachend gelaat en over haar gehele wezen. Zo kreeg ze de naam Aphrodite, “de uit schuim geborene”, of Anadyomene, “de opduikende”.

Wat te zien in Kassandra?

De beste attracties in Kassandra

  1. Sani Marina. 320. Pieren & boulevards. …
  2. Kallitheas Beach. 568. Stranden. …
  3. Possidi Beach. 307. Stranden.
  4. Afytos Beach. 541. Stranden. …
  5. Afytos Central Square. 110. Bezienswaardigheden & bijzondere plaatsen. …
  6. Tzikas' Family Winery. Wijnhuizen & wijngaarden. Door 260ruudg. …
  7. Port Glarokavos. 180. …
  8. Siviri Beach. 141.

Wat betekent Kassandra?

Herkomst en betekenis Cassandra

Cassandra is een meisjesnaam die uit het Grieks stamt. De betekenis van de naam is niet helemaal zeker, waarschijnlijk is het iets als 'zij die schittert onder de mannen' of 'zij die mannen/mensen verstrikt'.

Wie is Venus?

In de Griekse mythologie is Aphrodite de godin van de liefde en de vruchtbaarheid. De Romeinen noemden haar Venus. In de beeldende kunst wordt ze vaak vergezeld door haar hulpje Eros, wiens liefdespijlen onweerstaanbaar zijn. Aphrodite was de dochter van oppergod Zeus en Dione.

Wat voor godin is Minerva?

De godin Athena (bij de Romeinen Minerva) werd geboren uit het hoofd van Zeus, haar vader. Ze was de godin van de beheerst gevoerde oorlog, en daarnaast van de wijsheid en de kunst. Zij was populairder dan de strijdlustige god Ares.

Hoe heet de dochter van de priester van Apollo?

Chryseïs (Grieks: Χρυσηίς, Khrysēís) was de dochter van Chryses, priester van Apollon. Ze werd door Agamemnon als oorlogsbuit meegenomen. Hij weigerde haar terug te geven aan haar vader, nadat deze probeerde om haar vrij te kopen. Hierop liet Apollon vreselijke ziektes over het Griekse kamp komen.

Waar woont Apollo?

Hij behoort tot de Olympische goden die de berg Olympus als hun woonplaats hebben.

Hoeveel vrouwen heeft Zeus gehad?

Hera en andere geliefden

Hera was zeer jaloers en trachtte op allerlei manieren Zeus van zijn amoureuze escapades te weerhouden, maar vaak tevergeefs: hij had ten minste negen relaties met godinnen en veertien met sterfelijke vrouwen uit de mensen. Hij verwekte bij hen tientallen kinderen.

Hoeveel vrouwen had Poseidon?

Poseidon (mythologie)

Poseidon
Ouders Kronos en Rhea
Siblings Hades, Demeter, Hestia, Hera, Zeus, Chiron
Partner Amphitrite, Aphrodite, Demeter, Medusa
Nakomelingen Theseus, Triton, Polyphemus, Orion, Belus, Agenor, Neleus, Atlas, Pegasus, Chrysaor

Wie is de mooiste godin?

Helena en Paris

Tijdens de afwezigheid van haar man, vertrok Helena op een dag met Paris, de zoon van de laatste Trojaanse koning: Priamus. Toen deze Paris de godin Aphrodite eerder tijdens de bekende twist om de appel als mooiste godin had verkozen, had zij hem als dank de mooiste vrouw ter wereld beloofd.

Met wie is Aphrodite getrouwd?

Aphrodite trouwde met de smid van de goden, Hephaistos, maar had daarnaast verschillende verhoudingen met andere goden en stervelingen. Bij Anchises kreeg zij een zoon, Aeneas, de held uit het beroemde heldendicht Aeneïs van Vergilius. Aphrodite stond aan de wieg van de Trojaanse oorlog.

Hoe groot is Kassandra?

333,7 km²Kassandra / Oppervlakte

Hoe spreek je Chalkidiki uit?

Grieks schiereiland. In het Grieks ligt de klemtoon op de laatste lettergreep: chal·kie·die·kie.

Welke gave kreeg Cassandra van de god Apollo?

Het werd Apollo, god van onder meer de waarzeggerskunst. Hij beloofde Cassandra de gave om de toekomst te zien, in ruil voor haar liefde en lichaam.

Wie is Freya?

Freya, ook wel Frea of Freyja genoemd, is de noordse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust.

Wie is de godin Freya?

Freya, ook wel Frea of Freyja genoemd, is de noordse godin van de vruchtbaarheid, de liefde en de wellust. Freya was mooi en machtig (zo'n vrouw wordt frova genoemd). Ze was tegelijk ook een vechtersbaas. Van tijd tot tijd streed ze mee in een of andere veldslag.

Wie is de vrouw van Zeus?

Hera en andere geliefden

Zeus' vrouw was zijn zus, de godin Hera, de derde dochter van Kronos.

Wie zijn de ouders van Apollo?

Apollo was de zoon van Leto en oppergod Zeus en de tweelingbroer van Artemis, godin van de jacht (haar Romeinse naam was Diana).

Hoe is Hera overleden?

Zeus legde zijn zoon Herakles eens aan de borst van de slapende Hera om hem onsterfelijk te maken, maar zij stootte het kind van zich af, waarbij zij druppels melk verloor.

Adblock
detector