Welke wijn bij zeevruchten?

Maar welke wijn past nu het best bij schaal- en schelpdieren? Over het algemeen zit u goed met een stuivend frisse witte wijn. Denk bijvoorbeeld aan een Nieuw-Zeelandse Sauvignon Blanc, een Spaanse Verdejo, een Duitse Weissburgunder of een Oostenrijkse Riesling. En oesters vragen om een heerlijk mineralige Chablis.

Welke witte wijn bij fruits de mer?

De beste keuze is een goed droge, uitgesproken frisse witte wijn. De klassieke partners voor fruits de mer zijn Chablis, Muscadet of Picpoul, of natuurlijk – als je het echt serieus wilt aanpakken – Champagne.

Welke wijn bij frutti di mare?

Fris Italiaans wit gaat uitstekend, denk bijvoorbeeld aan Pinot Grigio of Sauvignon Blanc uit noordelijk Italië. Een droge, fruitige rosé uit Italië of de Provence kan ook heel goed, en zelfs rood is een optie vanwege de tomatensaus.

Welke witte wijn bij Sint Jacobsvruchten?

Pure rauwe coquilles zijn het lekkerst met een strakke, mineralige witte wijn. Denk bijvoorbeeld aan Chablis, Albariño, Assyrtiko, Vinho Verde of witte Etna. Pure gebakken of gegrilde coquilles doen het beter met rijkere witte wijnen, omdat ze dan iets karamelliseren.

Welke wijn bij sardientjes?

Sardines is een lekkere vette vissoort met een uitgesproken smaak. (is zelfs familie van de haring) Gezien de smaak en vettigheid van de sardines adviseren we een niet de complexe wijn, hou het lekker fris. Daar houdt dit visje van. Denk aan een Albarino of Pinot Grigio.

Welke wijn past bij zeetong?

Kiest u voor een magere vis, kabeljauw, dorade, koolvis, schelvis, tong of forel, dan komt deze perfect tot smaak wanneer u deze serveert met een lichte en frisse witte wijn als Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn, of een droge Rosé.

Welke witte wijn bij vongole?

Ga je voor authentiek Italiaans, dan komen druivenrassen als verdicchio, trebbiano, cortese en vernaccia in aanmerking. Pinot Grigio of Sauvignon Blanc uit het noordoosten van Italië kunnen ook. Voor een uitheemse metgezel kun je denken aan Spaanse Albariño of Godello of een lichtvoetige Franse Chablis of Muscadet.

Welke rode wijn bij fruits de mer?

Welke wijn is lekker bij dorade?

Vis Lijkt op Wijnstijl
Ansjovis wit: droog, fris, vol
Dorade rode poon, zeebaars, zeewolf wit: droog, licht, fris, aan de strakke kant
rosé: droog en fris
rood: droog, fris, fruitig, soepel, zonder hout

Welke witte wijn bij langoustines?

Langoustine is een nobel schaaldier met verfijnd, delicaat vlees en vraagt om een nobele, verfijnde witte wijn, zoals bourgogne uit Beaune, Chassagne-Montrachet of Puligny-Montrachet. Een zilte witte Pessac-Léognan zal het hier ook goed bij doen, net zoals een Chablis (van premier of grand cru-niveau).

Wat is het verschil tussen Chablis en Petit Chablis?

De druiven voor "Petit Chablis" komen van de onderste, vlakke delen van de heuvel. "Chablis" van de iets hoger gelegen wijngaarden. "Premier Cru" en "Grand Cru" komen van de hoogst gelegen delen op de heuvels.

Wat eten bij Pouilly Fuissé?

PouillyFuissé wijnen gaan erg goed gepaard met schaal- en schelpdieren (garnalen, kreeft), foie gras en wit vlees. Door hun aromatische kracht is het ook zeker geen gek idee om deze wijn te serveren bij Aziatische gerechten zoals sushi. Lees ook welke wijnen er nog meer bij vis passen.

Welke witte wijn bij zeetong?

Kiest u voor een magere vis, kabeljauw, dorade, koolvis, schelvis, tong of forel, dan komt deze perfect tot smaak wanneer u deze serveert met een lichte en frisse witte wijn als Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn, of een droge Rosé.

Welke witte wijn bij zeeduivel?

Blijft u liever bij een witte wijn? In dat geval kan u kiezen voor een krachtige wijn, bij voorkeur een chardonnay. Deze Chileense wijn uit Colchagua Valley wordt gemaakt van druiven die op meer dan 1.000 meter hoogte rijpten.

Wat eet je bij een Sauvignon Blanc?

Sauvignon Blanc met een fruitige smaak

Sauvignon Blancs met tonen met limoen en grapefruit komen vaak uit Zuid-Afrika of Chili. Ze gaan erg goed met gegrilde vette vissen. Ook erg lekker met een salade met avocado of gegrilde kip of lam. De lichte kruiden zijn mooi in balans met de frisheid.

Welke wijn bij venusschelpen?

Goede Muscadet, Chablis, Bourgogne aligoté, Sancerre en Pouilly-Fumé zullen hun begeleidende rol met brio vervullen, net zoals Spaanse Rueda, sauvignon blanc uit het Italiaanse Friuli of uit Zuid-Afrika, en goede torrontès uit Argentinië.

Welke wijn drink je bij ossenhaas?

Gaat u voor een rare of medium gebakken of gegrilde Ossenhaas, met slechts een vleugje peper en zout, dan is een volle, krachtige rode wijn met tannines als de Tempranillo, Rioja, Shiraz, Syrah, Sangiovese, Chianti Classico, Salentein, Pinot Noir, Merlot of Cabernet Sauvignon de ideale begeleider!

Waarom is Chablis duur?

De vroege uitlopers hebben ook kans op bevriezing, maar door nevelinstallaties en kacheltjes in de wijngaard probeert de boer de vorst tegen te gaan. Dat is best een kostbare bestrijding. Daarom is dat ook een van de reden waarom chablis wijnen duur zijn. De Chabiswijnen worden gemaakt van de Chardonnay druif.

Is Chablis altijd Chardonnay?

Het wijngebied Chablis vinden we in Noord-Frankrijk. Officieel hoort de streek tot de Bourgogne. Alle wijnen die er gemaakt worden zijn wit en altijd 100% van de Chardonnay gemaakt.

Wat is het verschil tussen een Pouilly-Fumé en een Pouilly Fuissé?

Pouilly Fumé is over het algemeen een frisse zeer strakke en elegante witte wijn van de Sauvignon druif zonder houtopvoeding met een wat rokerig parfum uit het Loiregebied. PouillyFuissé is meestal een vrij volle witte toast met honing Chardonnay wijn uit de Bourgogne, waar houtopvoeding tot een kunst is verheven.

Wat eet je bij een Chablis?

Chablis is met z'n frisse basis erg lekker bij:

  • Licht vlees zoals kip en kwartel in romige sauzen; maak bijvoorbeeld eens kipreepjes in paddenstoelenroomsaus. …
  • Lichte vis zoals heilbot en escargots; de mineraliteit van chablis past hier erg goed bij.
  • Ook bij rauwe vis doet Chablis het goed hoor!

Welke wijn zeetong?

Kiest u voor een magere vis, kabeljauw, dorade, koolvis, schelvis, tong of forel, dan komt deze perfect tot smaak wanneer u deze serveert met een lichte en frisse witte wijn als Pinot Grigio, Sauvignon Blanc of een mousserende wijn, of een droge Rosé.

Wat drink je bij zeeduivel?

Gegrilde zwaardvis of zeeduivel: kies dan voor een soepele rode wijn met weinig tannines. Ook hierbij past een pinot noir goed. Wil je wat anders? Kies dan een gamay.

Wat is zoeter chardonnay of sauvignon blanc?

Chardonnay wijnen bevatten meestal wat zoeter fruit zoals mango en ananas en zijn daarnaast wat bloemiger (wat bijdraagt aan de romige en zachte smaak). Sauvignon blancs bevatten vaak juist citrusvruchten, groene appel en tonen van limoengras en dragon (wat bijdraagt aan de frisse, pittige en kruidige smaak).

Wat is lekkerder chardonnay of sauvignon blanc?

Over het algemeen: Zin in een wat vollere, zachte en rijpe wijn, neem dan een Chardonnay. Meer zin in een frissere, iets drogere en pittige wijn, neem dan een Sauvignon Blanc.

Wat is het verschil tussen vongole en venusschelpen?

Vongole / Venusschelpen

Vongole is Italiaans voor venusschelpen. Eigenlijk kunnen venusschelpen worden gezien als het Italiaanse broertje van de Nederlandse kokkels. Qua smaak is er nauwelijks verschil tussen de twee. Wel zijn venusschelpen wat groter, platter en gladder dan de geribbelde kokkels.

Adblock
detector