Welke elektrische bestelauto’s zijn er?

Grote bestelauto'sMercedes-Benz eSprinter. Vanafprijs: € 55.600. … Maxus eDeliver 9. Vanafprijs: € 49.990. … Renault Master ZE. Vanafprijs: € 57.960. … Volkswagen e-Crafter. Vanafprijs: € 56.700. … MAN eTGE. Vanafprijs: € 80.000. … Peugeot e-Boxer. Vanafprijs: € 57.999. … Citroën ë-Jumper. Vanafprijs: € 5.990. … Opel Movano-e. Vanafprijs: € 57.999.More items…

Wat is de beste elektrische bestelauto?

1: Renault Kangoo E-Tech Electric

Lees hier alles over in het artikel: Wie zijn de winnaars van de beste bedrijfswagen in 2022? De Kangoo E-Tech Electric is verkrijgbaar in twee versies en is uitgerust met een 33 kWh batterij, waardoor de bestelwagen een actieradius heeft van 230 km op een enkele lading.

Wat is de goedkoopste elektrische bestelbus?

De goedkoopste elektrische bestelauto op de markt wordt gevormd door de Renault Kangoo Z.E. De goedkoopste uitvoering exclusief btw kost €28.590,00. Het bescheiden accupakket van 33 kWh zorgt daarentegen alsnog voor een actieradius van maximaal 200 km.

Wat kost een elektrische bestelwagen?

De aanschafwaarde van een elektrische bestelbus

De aanschafprijs van een compacte elektrische bestelbus begint rond de 25.000 — 30.000 euro, middelgrote exemplaren kosten rond de 30.000 — 35.000 euro. Een grote elektrische bestelbus heeft een aanschafprijs van ongeveer 50.000 — 60.000 euro.

Welke elektrische bestelbus heeft de grootste actieradius?

De grote elektrische bestelauto's met de hoogste actieradius zijn: Maxus eDeliver 9 (186/236/296 kilometer, WLTP) Citroën e-Jumper (117 — 224 kilometer, WLTP) Peugeot e-Boxer (117 — 224 kilometer, WLTP)

Hoe lang gaat een bestelauto mee?

Bestelauto's blijven aanzienlijk langer in het wagenpark dan vrachtauto's en diesel- personenauto's, tot ca. 20 jaar lang. De gemiddelde leeftijd is ongeveer 9,3 jaar.

Kan ik als particulier een bestelauto kopen?

Een bedrijfsauto kopen als particulier is mogelijk. Er zijn dan een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Is de bedrijfsauto jonger dan vijf jaar, dan geldt een naheffing van de aanschafbelasting (BPM) voor de verkoper. Die zul je vaak terugzien in een hogere verkoopprijs.

Is het interessant om een elektrische auto te kopen?

Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan een volle tank, je betaalt tot en met 2024 geen wegenbelasting en ook aan onderhoud ben je minder kwijt. Onder aan de streep liggen de gemiddelde autokosten voor een elektrische auto vaak niet hoger dan voor een vergelijkbare benzineauto.

Is elektrisch rijden goedkoper 2022?

De aanschafprijs van een elektrische auto

De wagen met een stekker, klein model, kost zo'n 36 procent meer dan de variant met een tankdop. Erg eerlijk is die vergelijking niet, want de elektrische auto is in verbruik een stuk goedkoper. Het goede nieuws: accu's dalen steeds verder in prijs.

Welke elektrische bussen zijn er?

Middelgrote bestelauto's

 • Mercedes-Benz eVito. Vanafprijs: € 46.090. …
 • Opel Vivaro-e. Vanafprijs: € 32.399. …
 • Toyota Proace Electric. Vanafprijs: € 34.645. …
 • Peugeot e-Expert. Vanafprijs: € 31.750. …
 • Citroën ë-Jumpy. Vanafprijs: € 31.750. …
 • Fiat e-Scudo. Vanafprijs: € 33.645. …
 • Maxus eDeliver 3. Vanafprijs: € 29.990.

Is elektrisch rijden nog goedkoop?

Elektrisch per maand goedkoper dan brandstof

Private lease van een elektrische auto kost je zo'n 670 euro per maand, een nieuwe elektrische auto kopen zo'n 700 euro. Een nieuw gekochte benzineauto kost per maand rond de 730 euro. Er is gerekend met een gemiddeld gebruik (15.000 kilometer rijden per jaar).

Welke elektrische auto heeft de grootste actieradius 2022?

1. De Tesla Roadster (vanaf 2022) Deze absolute nummer 1 heeft een gemiddeld bereik van 960 kilometer op een volle batterij. En gemiddeld bereik is een combinatie van zomer, winter, snelweg en binnendoor rijden.

Welke elektrische auto rijdt het langst?

Tesla Model S — EVs grootste rijbereik

De Tesla Model S is een fullsize, volledig elektrische luxe vijfdeurs die wordt geproduceerd door Tesla Motors. Dit model heeft het predicaat 'op twee na snelste productieauto ooit geproduceerd' en heeft de grootste actieradius van alle elektrische auto's: 575 km.

Wat is de zuinigste bestelauto?

De meest zuinige bestelwagen is de Ford transit courier FWD 95 pk diesel. Met een laadvolume van 2.3 m3 past hier ongeveer 580 kilo aan laadgewicht in. Deze bestelwagen heeft een CO2 uitstoot van 105 g/km. De Ford rijdt 3.8l/100 km.

Wat is een bestelauto voor de Belastingdienst?

De bestelauto is voornamelijk ingericht voor het vervoer van goederen. De laadruimte moet een vaste, vlakke laadvloer hebben over de hele breedte en lengte van de laadruimte. In de laadruimte mogen geen zitplaatsen aanwezig zijn. De toegestane maximummassa is maximaal 3.500 kilo.

Wat zijn de nadelen van een elektrische auto?

De nadelen van elektrische auto's

 • Elektrische auto's zijn duurder. Elektrische auto's zijn duurder dan auto's die op fossiele brandstof rijden. …
 • De actieradius is beperkt. …
 • Elektrisch laden kost tijd. …
 • Er zijn te weinig oplaadpunten. …
 • Er ontbreekt een trekhaak. …
 • Het rijdt iets anders.

Wat kan er kapot gaan aan een elektrische auto?

Een elektrische auto heeft minder draaiende onderdelen dan een benzineauto en er kan ook minder kapot.

Dit zijn de meest voorkomende pechgevallen.

 • Lekke band. …
 • Accuproblemen. …
 • Accuproblemen, deel 2. …
 • Buitengesloten. …
 • Aan het lijntje.

Waar kan ik mijn auto gratis opladen?

Gratis snelladen met je elektrische auto? Nu nog wel!

 • Gratis laden bij Lidl. Bij Lidl kun je al langer gratis laden. …
 • Supermarkten massaal aan de snellaadpaal. …
 • Eten, slapen, toiletteren, laden. …
 • Laden bij Ikea, gratis én betaald. …
 • McDonald's hand in hand met Vattenfall.

Wat is de levensduur van een accu van een elektrische auto?

Levensduur: hoe lang gaat de accu in een elektrisch voertuig mee? Volgens experts gaat het batterijpakket onder normale omstandigheden tussen de 10 en 20 jaar mee, voor dit vervangen dient te worden. De meeste automerken hanteren bij elektrische auto's een garantieperiode van 8 jaar of 160.000 kilometer.

Hoeveel km kan een elektrische bus?

Een batterij elektrische bus haalt maximaal 475 km. Het rijden op waterstof als brandstof is acht maal duurder dan rijden op elektriciteit.

Hoelang kan een elektrische bus rijden?

De elektrische bus kan een hele dag in het stadsverkeer meedraaien op één volle batterij. De twaalf meter lange bus kan 230 kilometer afleggen in een gewone lijndienst van een stadsvervoerder.

Wat is een nadeel van elektrisch rijden?

In de praktijk sta je meestal minder vaak langs de weg te laden dan je met een benzineauto moet tanken. Je laadt je auto namelijk vooral 's avonds en 's nachts thuis of overdag op kantoor. Alleen op ritten die langer zijn dan de actieradius van je auto (bijvoorbeeld meer dan 250 kilometer), moet je onderweg laden.

Wat is de beste elektrische auto prijs kwaliteit?

Hyundai Kona Electric 64 kWh

Een volledig elektrische auto die lekker ver kan rijden én voor een betaalbare prijs! De koploper is: de Hyundai Kona Electric 64 kWh. Uitgaande van de vanaf-prijs en de praktijk actieradius die de auto gemiddeld haalt betaal je zo'n €96,- per kilometer actieradius die de auto heeft.

Is een elektrische auto duurder in de verzekering?

Autoverzekeraars hanteren over het algemeen geen verschil in premie voor een elektrische auto of een benzineauto. Elektrische auto's zijn echter vaak duurder in aanschaf dan vergelijkbare benzineauto's. Hierdoor kost het verzekeren van een elektrische auto vaak wel iets meer.

Is elektrisch rijden nog wel voordeliger?

Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan een volle tank, je betaalt tot en met 2024 geen wegenbelasting en ook aan onderhoud ben je minder kwijt. Onder aan de streep liggen de gemiddelde autokosten voor een elektrische auto vaak niet hoger dan voor een vergelijkbare benzineauto.

Adblock
detector