Welke auto stoot het meeste CO2 uit?

AutonieuwsRolls-Royce, Lamborghini, Aston Martin, Ferrari en Bentley zijn de meest vervuilende automerken van Europa. Hun auto's stoten gemiddeld tussen de 266 en 329 gram CO2 per kilometer uit, oftewel drie keer meer dan een gemiddelde Toyota.

Welke auto is het meest vervuilend?

Rolls-Royce, Lamborghini en Aston Martin zijn de meest vervuilende automerken van Europa, dat blijkt uit cijfers van het Britse onderzoeksbureau JATO. Rolls-Royce spant de kroon met een uitstoot van 329,8 gram CO2 per kilometer, meer dan drie keer zoveel als Toyota, het minst vervuilende grote automerk.

Welke voertuigen stoten CO2 uit?

CO2 — Koolstofdioxide

Bij verbranding van benzine, diesel of lpg (koolwaterstoffen) in de motor van je auto komt altijd CO2 vrij. In elke autobrandstof is een bepaalde hoeveelheid koolstof aanwezig, welke zich bij verbranding hecht aan zuurstof uit de lucht.

Welke auto heeft de minste CO2-uitstoot?

Van alle nieuwe auto's die rijden op een fossiele brandstof (benzine, diesel of lpg), stoten hybride auto's de minste luchtvervuilende stoffen uit. De beste keuze is een volledig elektrische auto, die zijn het schoonst.

Wat is slechter benzine of diesel?

Een dieselauto is veel vervuilender dan een benzineauto. Benzine— en dieselmotoren hebben als groot nadeel de uitstoot van schadelijke stoffen en de uitstoot van CO2. CO2 is voor een groot deel verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde (broeikaseffect), maar niet direct schadelijk voor de gezondheid.

Welke auto is niet kapot te krijgen?

De auto's die het minst snel kapot gaan, staan dus bovenaan. Als het niet BMW en Mercedes zijn, wie scoort dan wel hoog als merknaam? Vooral Japanners, zo blijkt: Lexus, Honda, Toyota, Mitsubishi. En Porsche, het enige niet-Japanse merk in de top vijf.

Welke auto is het slechts voor het milieu?

General Motors deed het relatief het best volgens Greenpeace, gevolgd door Volkswagen en Renault. Alle andere firma's, waaronder Ford, Honda en Hyundai-Kia, bungelen onderaan met dikke onvoldoendes.

Wat is de grootste CO2 vervuiler?

De fossiele brandstoffen olie en aardgas zijn bij verbranding de grootste CO2-uitstoters, vooral als ze verstookt worden om elektriciteit te produceren. Maar vervoer, industrie, het kappen van regenwoud en andere menselijke activiteiten spelen ook een grote rol in de CO2-uitstoot.

Heeft Tesla CO2-uitstoot?

Het productieproces van de Tesla is met 51 gram CO2-equivalent per kilometer aanzienlijk schadelijker voor het klimaat dan dat van de Mercedes, met 32 gram. Maar het rijden met een Tesla Model 3 vergt slechts 40 gram CO2 per kilometer, vergeleken met 228 voor de Mercedes-diesel.

Wat zijn goede 2e hands auto’s?

Dit zijn de 10 beste tweedehands auto's met een ton of meer op de teller

 • Volkswagen Touareg (2010-2018): Deze VW Touareg van de vorige generatie bewijst dat grote SUV's net zo duurzaam kunnen zijn als ze eruitzien. …
 • Honda Jazz (2008-2015). …
 • Honda CR-V (2012-2018). …
 • Honda Civic diesel (2012-2017). …
 • Lexus RX (2009-2016).

Is diesel veel vervuilender dan benzine?

Een dieselauto is veel vervuilender dan een benzineauto. Benzine— en dieselmotoren hebben als groot nadeel de uitstoot van schadelijke stoffen en de uitstoot van CO2. CO2 is voor een groot deel verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde (broeikaseffect), maar niet direct schadelijk voor de gezondheid.

Wat is de schoonste brandstof?

Uit de studie, uitgevoerd door het Oostenrijkse Joanneum Research, blijkt dat auto's op aardgas (ook wel CNG, oftewel Compressed Natural Gas genoemd) op dit moment gedurende hun gehele levenscyclus de minste CO2-uitstoot genereren.

Waarom toch nog een diesel kopen?

Verder koop je met een diesel nog altijd een auto met fijne rijeigenschappen, veel trekkracht en lage gebruikskosten. Zeker bij langere ritten verbruikt de uitvinding van Rudolf Diesel immers minder brandstof dan een vergelijkbare benzinemotor, terwijl de prijs per liter aan de pomp al gauw zo'n 40 eurocent lager ligt.

Welke auto moet je niet kopen?

Deze auto's moet je nooit tweedehands kopen

 • Audi A4 (2009-2011)
 • BMW 5 serie (2008, 2011)
 • Fiat 500 (2012-2015)
 • Ford Focus (2012-2016)
 • Jaguar F-Pace (2017)
 • Jeep Renegade (2015)
 • Mazda 5 (2008)
 • Mercedes-Benz S-Klasse (2015)

Welk merk auto gaat het langst mee?

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power kun je het beste gaan voor Lexus, Porsche, Toyota of Volkswagen. Het Britse What Car maakte een top zes van Suzuki, Lexus, Toyota, Kia, Mitsubishi en Subaru. De conclusie is dus duidelijk: met een Japanse auto, met name een Toyota of een Suzuki, zit je vaak wel goed.

Wat is de slechtste auto?

De betrouwbaarste auto van Nederland is de Mitsubishi ASX, een compacte SUV van het Japanse merk die van 2012 tot 2022 geleverd is. Slechts 1 procent van de ASX-rijders is het afgelopen jaar stilgevallen. De slechtste auto van Nederland is de Renault Scénic.

Wat veroorzaakt meeste uitstoot?

In 2021 werd van de totale hoeveelheid broeikasgassen 32 procent door de industrie uitgestoten, 19 procent door de sector elektriciteit, 18 procent door de sector mobiliteit (binnenlands verkeer en vervoer), 16 procent door de landbouw en 15 procent door de gebouwde omgeving (vanwege het stoken van aardgas voor …

Hoeveel CO2 stoot een roker uit?

De eerste kille cijfers

De jaarlijkse CO2 uitstoot van de tabaksindustrie is vergelijkbaar met de uitstoot van twee keer dat van Wales! Elke sigaret die er wordt gerookt is verantwoordelijk voor 3.7 L water, 14 g CO2 uitstoot en het verbruik van 3,5 gram olie aan fossiele brandstoffen.

Wat is schoner diesel of elektrisch?

Een elektrische auto is veruit de groenste auto, groener dan een diesel— of benzineauto. Een elektrische auto stoot over zijn hele leven ongeveer 60 procent minder CO2 uit dan een auto met een uitlaat.

Is een hybride auto goed voor het milieu?

Plug-in hybrides zijn bijna net zo vervuilend als gewone diesel- en benzineauto's. Plug-in hybride auto's blijken in werkelijkheid tweeënhalf keer vervuilender dan laboratoriumtests aangeven. Dit blijkt uit een analyse van Transport & Environment.

Welke auto gaat nooit kapot?

Betrouwbare automerken

Zo staat Toyota met stip op 1, met een rapportcijfer van 8,7 voor alle modellen. Daarna volgen Suzuki (8,6), Honda (8,5), Mazda (8,5), Subaru (8,5), Hyundai (8,3), Mitsubishi (8,1) en Kia (7,9). Wil je een betrouwbare auto? Dan kom je dus al gauw uit bij een Aziatisch merk.

Welke occasion moet je niet kopen?

Deze auto's moet je nooit tweedehands kopen

 • Audi A4 (2009-2011)
 • BMW 5 serie (2008, 2011)
 • Fiat 500 (2012-2015)
 • Ford Focus (2012-2016)
 • Jaguar F-Pace (2017)
 • Jeep Renegade (2015)
 • Mazda 5 (2008)
 • Mercedes-Benz S-Klasse (2015)

Zal diesel verdwijnen?

De dieselauto zal nog niet uit het straatbeeld verdwijnen. Merken als Mercedes en Volkswagen hebben aangegeven in de toekomst de dieselauto te willen blijven doorontwikkelen.

Waarom is LPG niet populair?

Dat autogas minder populair is in de zakelijke markt, komt door de bijtellingsregels. Dat wil zeggen het percentage van de catalogusprijs van de auto dat je bij je brutoloon op moet tellen voor het privégebruik van je auto. Het huidige systeem werkt sterk in het nadeel van lpg.

Is er nog toekomst voor benzine auto?

De laatste auto die op fossiele brandstof rijdt moet in 2038 verkocht worden. Daarna moet elke (nieuw) verkochte auto op aarde emissievrij rijden. Als dat lukt, dan is een klimaatneutrale mobiliteit in 2050 haalbaar, blijkt uit nieuw onderzoek.

Adblock
detector