Wat zijn de kosten van een osteopaat?

Het standaard consult van 45-60 minuten 90,- Euro. Het kortere consult van 30 minuten 60,- Euro.

Welke verzekering vergoed osteopaat?

Osteopathie wordt door vrijwel alle zorgverzekeraars vergoed vanuit het aanvullende pakket. Het is raadzaam bij uw eigen verzekeraar navraag te doen. Let op! Alleen de behandelingen van een geregistreerd osteopaat komen in aanmerking voor vergoeding.

Heb ik een verwijsbrief nodig voor de osteopaat?

Osteopathie is direct toegankelijk en je hebt geen verwijzing nodig van een (huis)arts om een afspraak te maken. Wel stellen wij een goede communicatie met je huisarts op prijs, in het belang van een goede afstemming van zorg. Als je dit wilt sturen we een kort verslag van de behandeling naar je huisarts.

Wie vergoed osteopaat?

Osteopathie voor kinderen en volwassenen wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed onder de noemer complementaire/alternatieve geneeswijzen of beweegzorg vanuit de zorgverzekering met een aanvullende dekking. Hiervoor is het verplichte eigen risico niet van toepassing.

Hoeveel vergoed osteopaat?

Osteopathie valt onder alternatieve geneeswijzen

Osteopathie valt onder het kopje 'alternatieve geneeswijzen' en krijg je niet vergoed vanuit je basisverzekering. Een consult kost gemiddeld tussen de 90 en 100 euro. Het aantal behandelingen dat nodig is hangt af van de ernst van de klachten.

Hoe snel resultaat na osteopaat?

Gemiddeld is na vier behandelingen uw klacht verholpen of is een duidelijke verbetering vast te stellen. Soms is dit na de eerste behandeling al het geval en soms duurt het traject wat langer. Mocht er geen verbetering optreden dan zal uw therapeut u andere mogelijkheden voorstellen.

Welke klachten kan een osteopaat behandelen?

Osteopathie kan helpen bij uiteenlopende klachten, zoals nek-, rug-, en gewrichtsklachten, maag-en darmstoornissen, maar ook bij chronische kaakholte- of voorhoofdsholteontsteking, chronische oorontsteking bij kinderen en volwassenen, chronische vermoeidheid, hoofdpijn, aangezichtspijn, huilbaby's….

Hoeveel dagen rust na osteopaat?

Het is het beste om de dag van de behandeling enige rust in acht te nemen. Licht bewegen zal eerder gunstig werken, zware inspanning niet. Na de behandeling heeft het lichaam energie en tijd nodig om tot een nieuw evenwicht te komen.

Hoeveel keer mag je naar osteopaat?

Na vier behandelingen moet er bij een volwassene een duidelijke verbetering in de klachten zijn opgetreden. Wanneer er na vier keer het hele lichaam osteopatisch weer in beweging zetten geen resultaat is, dan is een vijfde of een zesde keer behandelen op dat moment niet zinvol.

Hoe vaak moet je naar een osteopaat?

Hoe vaak moet ik behandeld worden? Het aantal behandelingen ligt vaak een stuk lager dan bij andere therapieën. Gemiddeld is na vier behandelingen uw klacht verholpen of is een duidelijke verbetering vast te stellen. Soms is dit na de eerste behandeling al het geval en soms duurt het traject wat langer.

Is osteopathie pijnlijk?

Over het algemeen is de behandeling niet pijnlijk. De osteopaat gebruikt meestal zachte technieken om bewegingsbeperkingen op te heffen.

Is een osteopaat gevaarlijk?

Een simpele navraag bij de verzekeraars leert mij al snel dat osteopathie tot de veiligste methoden binnen de gezondheidssector behoort.Er is de laatste 10 jaar geen enkel ernstig letsel na osteopatische behandeling vastgesteld. Volgens de studie van het KCE zijn 90 procent van onze patiënten dan ook tevreden mensen.

Hoe snel resultaat osteopaat?

Gemiddeld is na vier behandelingen uw klacht verholpen of is een duidelijke verbetering vast te stellen. Soms is dit na de eerste behandeling al het geval en soms duurt het traject wat langer. Mocht er geen verbetering optreden dan zal uw therapeut u andere mogelijkheden voorstellen.

Waarom veel water drinken na osteopaat?

Osteopathie werkt op de doorstroming van je hele lichaam. Door vooral na de behandeling 1 of 2 glazen water te drinken, bevorder je het effect van de behandeling omdat water een positieve invloed heeft op je lichamelijke herstel.

Adblock
detector