Wat was het weer op 3 mei 2022?

Woensdag en donderdag wisselen wolken en zon mekaar af. Na de middag komen stapelwolken opzetten die mogelijk (zeer kleine kans) uitgroeien tot een bui. De temperaturen blijven ongeveer op hetzelfde niveau en stijgen tot 17-18 graden. Vrijdag is het tijdelijk zachter bij 21 graden.

Hoe was het weer in mei 2022?

Met een gemiddelde temperatuur van 14,0 graden tegen 13,4 normaal was mei 2022 een vrij warme maand. De zon was veelvuldig te zien en dat resulteerde in een zonnige maand met gemiddeld over het land 256 uur zon tegen 225 normaal.

Hoeveel graden was het 2 mei 2022?

Vandaag (maandag) is het zonnig met in de loop van de dag enkele stapelwolken. De noord tot noordooster blijft ons trouw en waait zwak tot matig. Het kwik boekt een graadje winst en stijgt tot 17 graden.

Hoe warm was het 5 mei 2022?

Het weerbeeld is wisselend met zon maar ook met bewolkte momenten. De windrichting krimpt opnieuw naar het noorden, de temperaturen vallen terug naar 18-19 graden.

Hoe warm was het 1 mei 2022?

Op 1 mei bleef de minimumtemperatuur in De Bilt nog net boven het vriespunt met 0,3 °C, maar op enkele KNMI-stations, vooral in het noorden en westen van het land, kwam het nog tot vorst. Het koudst werd het deze dag en daarmee ook deze maand in Eelde met —1,4 °C.

Hoe warm wordt het 4 mei?

Bevrijdingsdag is zonnig en warm

Op Bevrijdingsdag zal het op veel plaatsen zonnig zijn, met temperaturen tussen de 13 en 15 graden aan de kust en rond het IJsselmeer. Verder landinwaarts kan het zelfs 20 graden worden.

Hoe warm was het 8 mei 2022?

Het kwik stijgt tot 22 graden, dinsdag zelfs tot 25 graden. Dinsdag staat er wel een matige tot zelfs vrij krachtige zuidenwind met pieken tot 50 km/u. Woensdag sijpelt er vanaf het noorden meer bewolking het land binnen. Mogelijk valt er wat lichte regen of motregen (geen grote hoeveelheden).

Hoe warm was het 5 mei?

De maxima liggen uit tussen 9 en 12 graden van noord naar zuid. Blijft de temperatuur in De Bilt onder 10,1 graden, dan hebben we de koudste Bevrijdingsdag sinds 1991 te pakken. De laatste keer dat het zo koud was op Bevrijdingsdag was in 2012, toen werd het 10,1 graden, in 2002 bleef het kwik steken op 10,2 graden.

Hoe warm wordt het op 5 mei?

Daar waar de wind vanaf het water waait, zoals langs de kust en rond het IJsselmeer, komt de middagtemperatuur tussen 13 en 15 graden te liggen. Dieper landinwaarts stijgt het kwik door toedoen van de zon naar waarden tussen 16 en lokaal 20 graden.

Hoeveel graden was het 7 mei 2022?

Het kwik stijgt tot 22 graden, dinsdag zelfs tot 25 graden. Dinsdag staat er wel een matige tot zelfs vrij krachtige zuidenwind met pieken tot 50 km/u. Woensdag sijpelt er vanaf het noorden meer bewolking het land binnen. Mogelijk valt er wat lichte regen of motregen (geen grote hoeveelheden).

Wat was het weer op 10 mei 2022?

Het blijft droog met zon en wolken. Het kwik stijgt tot 18 graden. Vanaf zaterdag verschijnt er een nieuw hogedrukgebied. Dat zorgt voor een zeer zonnig weekend met dagtemperaturen tot 21-22 graden.

Hoe was het weer in april 2022?

Met een gemiddelde temperatuur van 9,3 °C tegen 9,8 °C normaal was april vrij koel. Het koele en ook natte karakter van de maand kwam vooral voor rekening van de eerste tien dagen, de rest van de maand was droog en zonnig bij temperaturen rond of iets boven normaal.

Wat voor weer was het 7 mei 2022?

Op 7 mei was dit in het zuidoosten lokaal een flinke plensbui, zo viel in Sevenum 32 mm. In de nacht kwam het tijdens opklaringen lokaal tot lichte vorst of vorst aan de grond, overdag steeg het kwik tot tussen en 15 en 20 graden en in de zon lokaal ook iets daarboven.

Wat was het weer op 13 mei 2022?

Bij veel zon stijgen de dagtemperaturen tot 26 graden. Tegen de avond vormen zich enkele stapelwolken die zeer lokaal uitgroeien tot een regen of onweersbui. Maandag wordt een onweerachtige dag. Reeds in de ochtend kunnen er buien tot stand komen met kans op donder en bliksem.

Wat voor weer is het in mei?

De gemiddelde mei-temperatuur in De Bilt is in ons huidige klimaat 13,4 graden. Overdag is het gemiddeld 18,3 graden en in de nacht 7,9 graden. Op gemiddeld tien dagen stijgt de temperatuur naar 20 graden of meer en op vier dagen daarvan wordt het 25 graden of meer.

Wat was het weer 4 april 2022?

Maandagochtend breiden bewolking en regen zich zuidwaarts uit en dan regent het overal langdurig. De temperatuur loopt gedurende de dag geleidelijk op. De maximumtemperatuur wordt in de avond bereikt en loopt uiteen van 6 tot 10 graden.

Wat was het weer 14 mei 2022?

Vandaag (zaterdag) is het meteen zonnig. Het kwik stijgt van 17 graden aan zee tot 23 graden in het Pajottenland en Zennevallei. De windkracht valt terug naar 1 tot 2 beaufort, de richting is veranderlijk met een lichte voorkeur voor het oosten. Na de middag vormen zich enkele wolkenvelden, het blijft overal droog.

Wat was het weer op 5 april 2022?

Er wordt erg zachte lucht aangevoerd, de temperaturen stijgen tot 14 graden. Er waait een matige westen tot zuidwestenwind. Dit weertype blijft een tijdje standhouden, ook woensdag is het vaak zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen. De temperaturen stijgen tot 12 graden.

Wat was het weer op 6 april 2022?

De temperaturen zijn ongeveer normaal voor de eerste decade van april (12 graden). Donderdag belanden we geleidelijk in een koelere luchtsoort, de wind draait naar westen en blijft krachtig waaien met pieken tot 75 km/u. Het kwik valt terug en stijgt tot maximaal 10 graden.

Wat was het weer op 7 april 2022?

Vanmorgen (donderdag) trekt een actieve regenzone door het land. De start is bewolkt en regenachtig, lokaal valt er 10 liter neerslag per vierkante meter. Na de middag wordt het droger bij 11 graden.

Wat was het weer op 7 april?

De nacht naar zondag verloopt rustig en droog, maar daardoor wel koud. De minima liggen rond het vriespunt en aan de grond komt het op veel plaatsen tot vorst. Zondagmiddag wordt het 11 tot 13 graden. Begin volgende week stijgt het kwik naar 16 tot 19 graden.

Wat was het weer op 4 april 2022?

Natte, koele en sombere periode

Op 4 april trok het hogedrukgebied boven onze omgeving zuidwaarts weg, waarna de weg werd vrijgemaakt voor een zonale stroming waarin actieve storingen boven de Atlantische Oceaan ons konden bereiken. Tot en met de 7e was het zeer nat en somber, met van tijd tot tijd ook veel wind.

Wat was het weer op 15 april 2022?

Het blijft overal droog. Het kwik stijgt tot 18 graden en er waait een zwakke veranderlijke wind met een lichte voorkeur voor het noorden. Zaterdag is het in eerste instantie bewolkt, naarmate de dag vordert worden de opklaringen breder en uiteindelijk wordt het een zonnige dag bij 18 graden.

Wat was het weer op 14 april 2022?

De temperaturen scoren uitstekend en stijgen overdag tussen 15 en 19 graden. Enkel in de nacht en ochtend is het frisjes bij temperaturen net boven het vriespunt, een graadje grondvorst is mogelijk. Vanaf dinsdag wordt het frisser en wisselvallig met beduidend minder zonneschijn en grote neerslagkansen.

Adblock
detector