Wat valt onder administratieve taken?

Als administratief medewerker voer je elke dag diverse werkzaamheden uit. Zo beantwoord je telefoontjes, verwerk je de post, handel je e-mails af, maak je brieven, houd je dossiers bij, maak je afspraken, controleer je formulieren en archiveer je stukken.

Wat zijn administratieve handelingen?

eenzijdige en uitvoerbare rechtshandeling die wordt verricht door een administratieve overheid. Voorbeelden: Het voorwerp van het administratief recht zijn de administratieve rechtshandelingen. Dit zijn dus rechtshandelingen uitgaande van een bestuur.

Wat zijn administratieve vaardigheden?

Vaardigheden: rapporteren, administratief schrijven, Microsoft Office, processen managen, organiseren, informatie analyseren, professionaliteit, oplossingsgericht, schriftelijke communicatie.

Wat is een administratieve?

De letterlijke betekenis van “administratief” is bestuurlijk, dan wel alles wat met het beheer van stukken heeft te maken. Maar in de volksmond betreft dit alles wat maar met de administratie heeft te maken. Het ordenen van stukken rondom de administratie zou dan ook een volledigere betekenis zijn.

Wat maakt een goede administratief medewerker?

Eigenschappen administratief bediende

 • Communicatief vaardig (schriftelijk en mondeling)
 • Zelfstandig en autonoom werk leveren.
 • Organisatorisch sterk.
 • Orde, netheid en nauwkeurigheid.
 • Stressbestendig en deadlinegericht, goede time management skills.
 • Kennis van computerprogramma's (tekstverwerking)
 • Goed werken in teamverband.

Welke soorten administratie zijn er?

Welke soorten administratie zijn er?

 • Algemene administratie.
 • Boekhoudkundige administratie.
 • Loonadministratie / HR administratie.
 • Facturen administratie.

Wat is administratieve dienstverlening?

Bij administratieve dienstverlening ondersteunt de accountant de klant om zijn administratie op orde te krijgen of te houden. De werkzaamheden bestaan uit het maken van boekingen tot het opstellen van (tussentijdse) rapportages.

Wat is administratieve fouten?

Fouten die tijdens de registratie of de administratieve verwerking van goederen worden gemaakt.

Wat zijn de taken van een boekhoudkundig medewerker?

Wat zijn de belangrijkste werkzaamheden in de boekhouding?

 • Het maken van verkoopfacturen.
 • Het verwerken va inkoop- en verkoopfacturen.
 • Debiteurenbeheer.
 • Het inboeken op basis van journaalposten.
 • Het maken van specifieke berekeningen.
 • Het samenstellen van de financiële administratie.

Wat is het uurloon van een administratief medewerker?

Het gemiddelde administratief medewerker salaris in Nederland is € 30.000 per jaar of € 15,38 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 27.000 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 36.000 per jaar.

Wat is een normaal salaris voor administratief medewerker?

Minimum en maximum salaris voor Administratieve medewerkers, algemeen — van € 1.568 tot € 3.173 per maand — 2022. Het aanvangssalaris van een Administratieve medewerkers, algemeen bedraag meestal tussen de € 1.568 en € 2.284 bruto per maand.

Wat doet een administratie kantoor?

Mensen die werken bij een administratiekantoor zijn boekhouders / administrateurs. Zij verzorgen de administraties van de ondernemers in hun portefeuille. Daarnaast kunnen zij ook een jaarrekening opstellen en een samenstelverklaring afgeven.

Is administratie moeilijk?

Meestal is een administratie niet zo complex. Vaak wordt die complexer naarmate je de verwerking uitstelt. Nadien orde brengen in je administratie is moeilijk, begin ermee vanaf dag 1. Zo heb je duidelijke workflows en structuren waarmee je orde op zaken stelt.

Wat zijn administratieve lasten?

Administratieve lasten zijn de kosten voor het bedrijfsleven en/of burgers om te voldoen aan informatieverplichtingen1 voortvloeiend uit wet- en regelgeving van de overheid. Het Standaardkostenmodel (SKM) is een methode die het mogelijk maakt om deze administratieve lasten inzichtelijk te maken én aan te pakken.

Wat mag een boekhouder niet doen?

Controleren van de jaarrekening

Een boekhouder kan je niet helpen om de jaarrekening van jouw onderneming te controleren. Het controleren van de jaarrekening mag namelijk niet door een boekhouder. Dit mag alleen een accountant. De accountant geeft bij het controleren namelijk ook de zogenaamde “controleverklaring” af.

Wat is het verschil tussen administratie en boekhouden?

Boekhouding is een onderdeel van de administratie en betreft alleen de financiële administratie. Alles wat onder het verwerken van financiële zaken valt, is dus boekhouding. Denk hierbij aan facturen of de kasadministratie. Het bijhouden van agenda-afspraken hoort hier dus niet bij.

Wat heb je nodig voor administratief medewerker?

Je hebt een vaste werkplek en je werkt vaak in een team. Doorgaans heb je regelmatige uren. Belangrijk is dat je als administratief medewerker een goed organisatievermogen hebt en dat je graag samenwerkt met anderen. Meestal zijn er geen strikte diplomavereisten voor een administratief medewerker.

Wat houd een administratief medewerker in?

Als bedrijfsadministratief medewerker werk je op de administratieve afdeling van een bedrijf of organisatie. Je kunt ook werken voor een administratiekantoor dat in opdracht voor meerdere bedrijven administratieve taken uitvoert.

Wat is administratief sterk zijn?

Administratief bediende zijn houdt in dat je in alle omstandigheden vriendelijk en klantgericht hoort te blijven. Zelf bij moeilijke klanten of lastige situaties weet je de juiste toon te vinden. Communicatief sterk zijn is zeker van belang en kennis van het Frans en Engels is steeds een troef.

Welk niveau heb je nodig voor administratief medewerker?

Welk niveau is de Opleiding Administratief Medewerker ? De cursus is op MBO niveau en duurt 8 tot 15 weken.

Hoe maak je een goede administratie?

10 tips voor een betere administratie

 1. 1 Plan vaste momenten in je agenda. …
 2. 2 Sorteer alle post. …
 3. 3 Voorkom extra kosten door uitstellen. …
 4. 4 Automatiseren is tijd besparen. …
 5. 5 Stuur je bedrijf op basis van je cijfers. …
 6. 6 Laat je administratie controleren. …
 7. 7 Houd gewerkte uren bij. …
 8. 8 Laat klanten betalen via iDEAL.

Wat verdien je in de administratie?

Het aanvangssalaris van een Administratieve medewerkers, algemeen bedraag meestal tussen de € 1.568 en € 2.284 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 1.876 en € 2.609 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat is het salaris van een boekhouder?

Het salaris van een boekhouder die in loondienst voor een bedrijf werkt, bedraagt gemiddeld zo'n 3250 euro bruto per maand. Een pas afgestudeerde boekhouder zonder ervaring ontvangt een maandelijks loon van ca. 2500 euro bruto.

Hoe moet je een kasboek invullen?

Hoe vul ik mijn kasboek in? Bij voorkeur wordt per fysieke kas of portefeuille (aparte kas per vestiging is aangeraden) een apart kasboek ingevuld. Per maand wordt een nieuwe pagina gestart met opeenvolgende nummering van elke transactie. Per dag kan u steeds de totale ontvangsten en totale uitgaven noteren.

Wat is het gemiddelde uurloon van een administratief medewerker?

Het gemiddelde administratief medewerker salaris in Nederland is € 30.000 per jaar of € 15,38 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 27.000 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 36.000 per jaar.

Adblock
detector