Wat te doen tegen niesziekte kitten?

Behandeling en medicijnen niesziekte kat De niesziekte kent geen echte behandeling of medicijn. Soms geven neusdruppels wat verlichting, maar meestal moet uw kat het virus uitzitten. Wel kunnen bacteriële infecties als gevolg vande niesziekte worden behandeld met een antibiotica-kuur.

Hoe lang duurt niesziekte kitten?

Meestal duurt een infectie met niesziekte ongeveer 7 a 10 dagen, maar Herpes blijft aanwezig, dus de infectie kan in tijden van stress altijd weer heropflakkeren.

Kan een kitten niesziekte overleven?

Het feline herpesvirus (FHV) leidt meestal tot ernstige en mogelijk levensbedreigende ziekteverschijnselen. Hoewel de meeste besmette katten volledig herstellen, kan het herstel enkele weken in beslag nemen en houden sommige katten er blijvende schade in de vorm van een chronische neusverkoudheid (rhinitis) aan over.

Kan niesziekte vanzelf overgaan?

In de meeste gevallen zal de kat vanzelf genezen. Het virus wat de niesziekte bij katten veroorzaakt zal echter nooit verdwijnen. De kat zal het virus de rest van zijn of haar leven bij zich dragen. De kans dat een kat of kitten ooit weer ziek zal worden is echter minimaal.

Is niesziekte erg?

Alle katten kunnen niesziekte krijgen, maar met name ongevaccineerde katten, kittens, oude katten en katten met een verminderde weerstand hebben een grotere kans om ziek te worden, of zelfs ernstig ziek. In het ergste geval kan een dier aan de ziekte overlijden.

Kan een kitten genezen van niesziekte?

Soms geven neusdruppels wat verlichting, maar meestal moet uw kat het virus uitzitten. Wel kunnen bacteriële infecties als gevolg vande niesziekte worden behandeld met een antibiotica-kuur. Als de niesziekte bij een kat eenmaal chronisch is geworden, is genezing helaas niet meer mogelijk.

Wat helpt tegen niezen kat?

Bij meeste oorzaken van niezen kun je als eigenaar zelf niets doen behalve je kat op tijd laten behandelen door een dierenarts. Wel is het heel verstandig je kat laten vaccineren tegen niesziekte. Ook als je kat nooit buiten komt.

Hoe lang duurt het voordat niesziekte over is?

De infectie is zelden dodelijk maar het kan wel 10-20 dagen duren voor de infectie over is. Alle katten die een FHV infectie doormaken worden drager, waarbij het virus meestal latent aanwezig is (slapend) en de kat is niet besmettelijk voor andere katten.

Is het erg als een kitten niest?

Als een kat veel of vaak niest, is er sprake van een probleem van de neus of keelholte. Niezen kan worden veroorzaakt door een stoffige omgeving of door een grasspriet in de neus. Ook kan er sprake zijn van niesziekte: een besmettelijke verkoudheid bij de kat.

Kan het kwaad als een kat niest?

Als je kat eenmalig niest (bijvoorbeeld omdat ze letterlijk haar neus ergens in gestoken heeft) en verder niet ziek is dan is er geen reden om met je huisdier naar de dierenarts te gaan.

Kan een kitten verkouden zijn?

Net als bij mensen is een verkoudheid bij katten veel voorkomend. Een niesziekte, echter, is een stuk gevaarlijker dan een simpele verkoudheid. Gelukkig is het mogelijk om een kat in te enten tegen de niesziekte.

Kan een kat genezen van niesziekte?

Als uw kat inderdaad de ziekte heeft, dan gaat dit meestal vanzelf weer over. Alleen voor verzwakte of hele jonge kittens kan het levensbedreigend zijn. Hoe lang het duurt voordat de ziekte genezen is verschilt, het kan soms wekenlang zijn. Ook kan een acute niesziekte blijvend (chronisch) worden.

Waarom niest een kitten?

Niezen kan worden veroorzaakt door een stoffige omgeving of door een grasspriet in de neus. Ook kan er sprake zijn van niesziekte: een besmettelijke verkoudheid bij de kat. Bij kittens is mogelijk sprake van een open gehemelte of aangeboren afwijking in de keel.

Adblock
detector