Wat moet je gezien hebben in Baskenland?

De mooiste bezienswaardigheden van BaskenlandBermeo: historisch centrum van de walvisvaart. … Als een pelgrim naar San Juan de Gaztelugatxe. … Het wereldberoemde Guggenheim Museum in Bilbao. … De magische flysch-route langs de Baskische kust. … San Sebastián: het Rio de Janeiro van Baskenland.More items…

Is Baskenland veilig?

Vakantie Baskenland & Cantabrië

Lang werd deze regio gemeden vanwege de terreur van de ETA, maar sinds de Baskische afscheidingsbeweging geweld heeft afgezworen, is het er net zo veilig als in de rest van Spanje.

Hoeveel dagen nodig voor Bilbao?

Om ál het moois van Bilbao van ontdekken en de stad echt even in je op te nemen, heb je 3 dagen nodig. 1 nachtje is écht te weinig om de stad goed te leren kennen, vooral als je het Guggenheim wilt bezoeken. Kies daarom altijd voor minimaal 2 nachten als je een stedentrip Bilbao maakt!

Wat eten ze in Baskenland?

De verscheidenheid van de Baskische keuken maakt het niet minder een keuken met een sterke identiteit: er zijn lokale producten uit de bergen en de zee, zoals schapenmelkkazen, worstjes, vis en schaaldieren, typisch lokale producten zoals chocolade en Espelette peper, en bereidingen die de invloeden van Frans Béarn en …

Wat is er te doen in San Sebastian?

San Sebastián bezienswaardigheden Top 20

 1. Playa de la Concha (Strand) Het Playa de la Concha is het populairste strand in de baai van San Sebastian. …
 2. Parte Vieja, historisch centrum San Sebastian. …
 3. Monte Igueldo en pretpark. …
 4. De Baskische keuken & Pintxos. …
 5. Monte Urgull. …
 6. Santa Maria del Coro. …
 7. Museo de San Telmo. …
 8. Aquarium.

Is Baskisch moeilijk?

Nochtans staat het Baskisch bekend als een moeilijk te leren taal – voor mensen met het Nederlands of een van de ons omringende talen als moedertaal. Misschien niet zo moeilijk als Japans of Chinees, maar wel een heel stuk moeilijker dan talen als Frans, Duits, Engels of Italiaans.

Is Bilbao de moeite?

Tegenwoordig staat de stad vol leuke bezienswaardigheden, gezellige restaurantjes en eigenzinnige winkels. Een bezoek aan Bilbao is absoluut de moeite waard en het is de ideale manier om een rondreis door het Spaanse Baskenland te beginnen.

Hoe lang van Bilbao Airport naar centrum?

Wat is de afstand van Bilbao Airport naar het centrum van Bilbao en San Sebastian? De binnenstad van Bilbao is relatief dichtbij, de afstand tussen Bilbao Airport en het oude stadscentrum (Casco Viejo) en het nieuwe stadscentrum (Abando) is 13 kilometer. Met de auto bent u een kwartier onderweg naar beide plaatsen.

Hoe laat eten in Bilbao?

Niet ná het avondeten maar vóór het avondeten, want mensen eten hier pas om een uur of tien. Vreemd misschien, om voor het avondeten koffie te drinken en juist bij het ontbijt wijn te drinken. Maar hier zijn geen regels. In Bilbao kun je op ieder moment van de dag eten en drinken wat je wilt.

Hoe laat eten Basken?

Restaurants zijn van 13.00 tot 15.30-16.00 uur open voor de lunch en van 20.30 tot 23.00 uur voor het diner. In (massa)toeristische gebieden hanteren restaurants vaak een doorlopende keuken en kun je de hele dag door aanschuiven om te eten, maar vaak zijn dit niet de authentieke adresjes waar de locals graag komen.

Hoe laat eten San Sebastian?

– Je kunt bij de meeste restaurants in San Sebastián van 's morgens vroeg tot 's avonds laat pintxos eten. Houd er wel rekening mee dat veel restaurants tussen 16:00 en 19:00 gesloten zijn. – Blijf niet de hele avond in dezelfde bar hangen.

Is San Sebastian duur?

Is San Sebastian een dure stad? De prijzen van basisproducten in San Sebastian zijn lager dan in Nederland. Je moet 1.09 keer minder betalen om te winkelen in San Sebastian dan in Nederland.

Waarom Bilbao bezoeken?

Bilbao is een stad van uitersten. Door zijn noordelijke ligging heeft het een milder klimaat, wat de natuur op haar eigen – en vooral groene – manier prachtig maakt. Er is veel moderne en hedendaagse cultuur te vinden, waar traditionele Baskische elementen tegenover staan.

Waarom naar Baskenland?

Het Baskenland, in het noorden van Spanje en deels in Frankrijk, is één van de mooiste regio's van beide landen. Het is een heel veelzijdig gebied met groene heuvels, rustieke wijngaarden, hoge bergtoppen en woeste oceanen. Ook de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella trekt door de regio.

Kun je water in Bilbao drinken?

Kraanwater. Je kunt het leidingwater in Bilbao zonder enig risico voor je gezondheid drinken. Het kraanwater is dus veilig. Toch kiezen veel Nederlanders ervoor om hier mineraalwater uit flessen te drinken.

Wat moet je echt zien in Bilbao?

Bilbao Bezienswaardigheden — Top 16 highlights & activiteiten

 1. Guggenheim museum Bilbao. …
 2. Casco Viejo, historische centrum Bilbao. …
 3. Santiago Kathedraal. …
 4. Funicular & Mount Artxanda. …
 5. Museo de Bellas Artes. …
 6. Mercado de la Ribera. …
 7. Basilica de Begoña. …
 8. Zubizuri, brug over de Nervión.

Is Bilbao de moeite waard?

Prachtige heuvels, een frisse groene natuur en overal waar je kijkt vind en snuif je de cultuur van deze indrukwekkende stad! Van het Guggenheim tot aan een gerenoveerde markthal en historische stadsmonumenten. Deze stad beschikt over tal van bijzondere bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken!

Wat kost een taxi van vliegveld Bilbao naar centrum?

Tot het centrum van Bilbao kost een taxiritje tussen de € 20 en € 25.

Wat drink je in Bilbao?

In Bilbao wordt van alles gedronken zoals water, frisdrank, cocktails maar natuurlijk wijn en bier. Veel wijnen die in Bilbao geschonken worden zijn geproduceerd in Baskenland.

Wat eten ze in Spanje als ontbijt?

Een typisch Spaans ontbijt bestaat uit koffie (café con leche of café cortado) met wat gebak (churros en croissants zijn het populairst), koekjes (Maria galletas), cake (meestal bizocho), geroosterd brood (diverse tostadas), sandwiches (bocadillos), of aardappelomelet (Tortilla Espanola).

Is San Sebastian een leuke stad?

San Sebastian is een van de mooiste en leukste steden van Noord-Spanje. San Sebastian ligt een kilometer over 20 voorbij de grens met Frankrijk en vormt samen met Bilbao het beste dat Baskenland qua steden te bieden heeft.

Wat kost een taxi van Bilbao naar San Sebastian?

Hoeveel kost een taxi van en naar Bilbao en San Sebastian? Taxichauffeurs brengen u in 15 minuten naar Bilbao voor gemiddeld € 25. Een taxi naar San Sebastian is veel duurder, u moet rekening houden met een prijs van € 170.

Hoe veilig is Bilbao?

Bilbao is een relaxte en relatief veilige stad. Natuurlijk komt ook hier criminaliteit voor, maar over het algemeen zijn de statistieken wat betreft criminaliteit waarbij toeristen het slachtoffer zijn heel erg mee. Je hoeft hier minder op je hoede te zijn dan in Barcelona.

Hoe lang van te voren op Bilbao Airport?

Dus controleer dit altijd op de officiële website van de maatschappij. Over het algemeen moet je bij Bilbao minstens twee uur voor de vertrektijd aanwezig zijn bij een continentale vlucht en drie uur bij een intercontinentale vlucht.

Hoe laat eten Bilbao?

Niet ná het avondeten maar vóór het avondeten, want mensen eten hier pas om een uur of tien. Vreemd misschien, om voor het avondeten koffie te drinken en juist bij het ontbijt wijn te drinken. Maar hier zijn geen regels. In Bilbao kun je op ieder moment van de dag eten en drinken wat je wilt.

Adblock
detector