Wat met aronskelken in de winter?

Aronskelk is niet wintergroen en het blad dat afsterft laat u rustig op de grond rondom de plant liggen. Een aronskelk in een bloempot moet wel vorstvrij overwinteren. Haal deze daarom naar binnen tijdens de verzorging van de aronskelk voor de winter.

Hoe aronskelk overwinteren?

Witte aronskelk houdt van een standplaats in de halfschaduw of schaduw en een vochtige tot natte, neutrale grond. De plant is matig winterhard en een goede beschermlaag met mulch, hakselhout of stro is in de winter aan te bevelen.

Wat te doen met uitgebloeide aronskelken?

Als in de herfst de plant is uitgebloeid en het blad vergeelt, stop dan met water geven en bewaar de calla op een koele, vorstvrije plek. In het voorjaar wek je de plant weer tot leven door de plant op een warme plek weer water te geven.

Kan een aronskelk buiten staan?

Aronskelken kunnen gewoon buiten in de tuin gezet worden. Het zijn halfschaduwplanten die houden van een vochthoudende, humeuze grond, tegen het natte aan. Ze hebben graag wat kalk in de grond. De plant moet niet te licht staan, niet te droog en er moet voldoende klei in de grond zitten.

Kan een calla tegen vorst?

De plant verdraagt echter geen strenge vorst, dus de wortelstok moet dan wel goed beschermd worden, met bijvoorbeeld een laag stro of bladeren. Bovengronds sterft de plant dan af, maar in het voorjaar loopt hij opnieuw uit. Houdt u de plant binnen, geef de Calla in de winter dan een rustperiode.

Welk dier eet aronskelk?

Na de bloei verdwijnt bij beide soorten het blad en blijven de bessen staan die in de zomer fel oranjerood kleuren en door vogels gegeten worden. Vogels zijn dan ook de belangrijkste verspreiders maar ook andere dieren verslepen of eten de bessen.

Kun je aronskelk stekken?

Syngoniums zijn goed te stekken. Knip zo'n vijf centimeter nieuw blad met steeltje, zet het steeltje in vochtige, fijne potgrond. Zorg dat het blad veel daglicht krijgt, maar geen directe zon. Houdt de lucht goed vochtig.

Hoe vaak bloeit een aronskelk?

De Aronskelk bloeit in de maanden april en mei. Tijdens de bloeiperiode kan de plant vaak wat extra voeding gebruiken.

Hoe giftig is aronskelk?

in de verse wortelstok, bladeren en bessen van aronskelk komt het giftige aroïne voor, dat kan huidirritatie veroorzaken en bij inname zwelling van lippen, mondslijmvlies en slokdarm. Bij hoge dosering kan het gif dodelijk zijn. de knollen van de plant bevatten veel zetmeel en kunnen gekookt gegeten worden.

Waar staat een aronskelk voor?

In de middeleeuwen was de aronskelk een christelijke symbool voor Maria. In Nederland staat ze symbool voor de staf van Aaron en wordt daarom veel gebruikt als grafbloem. In Portugal staat ze symbool voor het hart van het huwelijk en (prachtige) schoonheid en zit daarom altijd in het centrum van het bruidsboeket.

Adblock
detector