Wat is het verschil tussen intensief en extensief?

1. Extensieve intervaltraining: intensiteit is lager, pauzes zijn korter en in het algemeen worden er geen seriepauzes toegepast. 2. Intensieve intervaltraining: belastingintensiteit is hoger, pauzes zijn langer en afhankelijk van de zich snel ontwikkelende vermoeidheid worden er seriepauzes toegepast.

Wat is een extensieve training?

De extensieve duurtraining is trainingsmethode waarbij een sporter het aerobe systeem traint. Het is een trainingsvorm zonder onderbrekingen tijdens het sporten. Het zorgt voor verbetering van de algehele gezondheid, uithoudingsvermogen en verbetering van het cardiorespiratoir systeem (hart en longen).

Wat is intensief lopen?

Tijdens een intensieve duurloop gebruik je 80-90 % van je maximale hartslag capaciteit en ga je sneller lopen dan gemiddeld. Beginnende lopers moeten voorzichtig zijn met het doen van intensieve duurlopen. Hoge snelheid vergt een goede basisconditie en een juiste looptechniek.

Wat is extensieve interval?

Extensieve intervaltraining

Het kenmerk van deze training is veel herhalingen met weinig pauzes. De intensiteit ligt tussen de 70-80% van de maximale snelheid die op desbetreffende loopafstand kan worden gerealiseerd. De lengte van de herhalingen ligt tussen 50 en 800 meter. De herstelpauzes zijn maximaal 2 minuten.

Hoe lang duurt een extensieve duurtraining?

De volledige extensieve intervaltrainingen duurt ongeveer tussen de 2 tot 8 kilometer. Dit hangt af hoe getraind je bent. Het grote verschil met intensieve intervaltrainingen is de intensiteit van de herhalingen en daarnaast kan je een langere herhaling inplannen.

Hoe heet intensieve training?

Het trainingsprincipe van HIIT is dat je door middel van intervals in een korte tijdsduur een intensieve inspanning levert. Met een HIIT training wissel je intensieve oefeningen af met minder intensieve oefeningen of rust.

Hoe heet een intensive training?

HIIT is een zware trainingsvorm van 20 tot 60 minuten waarin je zeer intensieve inspanningen afwisselt met pauzes van enkele seconden tot enkele minuten.

Wat valt onder intensief sporten?

Hardlopen, een basketbalwedstrijd spelen of in een hoog tempo baantjes trekken in het zwembad: dat is hoog intensief bewegen. Je doet een grote fysieke inspanning, maar wordt er meteen voor beloond. Want heel intensief bewegen, is voedsel voor lichaam én geest.

Wat is beter stappen of lopen?

Conclusie. Je verbruikt meer energie (calorieën) wanneer je loopt dan wanneer je wandelt. Wandelen heeft wel het voordeel dat je het, ook als je niet gewend bent om te sporten, al snel een uur kan doen.

Wat betekent het woord extensief?

[Lat. extensivus] bn & bw 1 volgens uitgebreidheid; zich ver uitstrekkend; omvattend; 2 over een grote oppervlakte zich uitstrekkend, maar weinig en dus goedkope bewerking vereisend (bijv.: extensieve cultuur); 3 uitbreidend (bijv.: extensieve uitlegging van de wet) (vgl. intensief).

Wat is het verschil tussen intensieve en extensieve landbouw?

Het is een vorm van landbouw die wordt gebruikt in zeer grote gebieden, met grote akkers. Het doel is om de productie te maximaliseren met respect voor het milieu en het ecosysteem. Hiervoor heeft deze vorm van landbouw, in tegenstelling tot de intensieve landbouw, minder technificatie en een lager energieverbruik.

Hoe vaak per week fietsen?

Je bouwt ook al wat conditie op. Het is slim om twee tot drie keer per week te fietsen om zo goed mogelijk aan het fietsen te wennen. Met één keer fietsen per week zal het heel lang duren voordat je conditie opbouwt.

Wat is een goede fietstraining?

Cruise Control-trainingen

Probeer tijdens je rit twee tot vier langere inspanningen te doen (10 tot 30 minuten, daartussen 5 tot 15 minuten rustig trappen), die je ademhaling versnellen en je hartslag verhogen tot ongeveer 80 tot 85 procent van je HFmax; 85 tot 90 procent van FTP en een 7 op een schaal van 1 tot 10.

Hoelang rust na intensieve training?

Bij een lichte tot matige inspanning is 12-24 uur rust voldoende om volledig te kunnen regenereren. Na een intensieve training waarbij je afzonderlijke spiergroepen hebt getraind, heb je 3 of meer dagen rust nodig.

Hoeveel rust na intensieve training?

De spier heeft een minimale hersteltijd van 48 uur nodig, train je de desbetreffende spier opnieuw binnen die 48 uur, dan loop je grote kans op overtraining. Binnen die 48 uur kunnen natuurlijk wel andere spieren getraind worden of kan het uithoudingsvermogen getraind worden.

Welke sporten zijn matig intensief?

Wat valt onder matig of zwaar intensief bewegen? Matig intensieve lichamelijke activiteit zorgt voor een verhoogde hartslag en een versnelde ademhaling. Wandelen, fietsen, rustig zwemmen en de wat zwaardere huishoudelijke klussen, zoals ramen wassen of werken in de tuin vallen hieronder.

Wat doet 3 keer per week sporten met je?

3 keer per week sporten

Als je 3 keer per week krachttraining doet, kan je echt wel spiermassa kweken en trainen voor een strak lichaam. En als je 3 keer per week intens sport, welke sport dan ook, dan zet je sowieso je metabolisme flink aan het werk om extra calorieën te verbranden.

Is wandelen goed voor buikvet?

Wist je dat wandelen een uitstekende training is om calorieën en vet te verbranden? Wanneer je 45 minuten per dag lekker actief wandelt tast je lichaam in de vetreserves en verbrandt het opgeslagen vet. Wandelen is met name erg effectief om inwendig buikvet (visceraal vet) te verbranden.

Hoeveel moet je wandelen om 1 kilo af te vallen?

Als je elke dag 5 km stapt verbrand je ongeveer 300 calorieën per dag.” Om een kilo lichaamsvet te verliezen moet je zo'n 7.000 calorieën verbranden. Als je dus iedere dag 5 km stapt, verbrand je op een week tijd 2.100 calorieën en op een maand tijd 8.400 calorieën.

Wat is het tegenovergestelde van intensief?

in de lijst met antoniemen (woorden met een tegengestelde betekenis): intensief ≠ beknopt, bondig, kort, oppervlakkig.

Wat is extensief?

[Lat. extensivus] bn & bw 1 volgens uitgebreidheid; zich ver uitstrekkend; omvattend; 2 over een grote oppervlakte zich uitstrekkend, maar weinig en dus goedkope bewerking vereisend (bijv.: extensieve cultuur); 3 uitbreidend (bijv.: extensieve uitlegging van de wet) (vgl. intensief).

Wat betekent een intensieve landbouw?

De intensieve landbouw is een landbouwproductiesysteem dat gekenschetst wordt door veel inzet van productiemiddelen met het doel de productie te optimaliseren. In dit systeem wordt veel arbeid verricht door landbouwmachines.

Is fietsen goed voor buikvet?

Hoewel de buikspieren tijdens het fietsen niet zo hard werken als je bilspieren, is wielrennen toch een geschikte sport om van je buikvet af te komen. Als je drie keer per week een tochtje maakt op een matig intensief tempo, dan train je je lichaam om vet als brandstof te gebruiken.

Wat is gezonder fietsen of wandelen?

Calorieën verbranden

Wanneer je 1 uur rustig fietst verbrand je evenveel calorieën als een wandeling van 1 uur. Het maakt niet uit of je dit op een stadsfiets of een elektrische fiets doet, want ook op een elektrische fiets ben je gezond bezig. Zorg er wel voor dat je een constante snelheid aanhoudt.

Hoeveel uur per week fietsen om beter te worden?

Matig fietsen (ongeveer 19 tot 22 km/u) is een activiteit van 8 MET, wat zoveel betekent dat je acht keer zoveel energie verbruikt als dat je alleen maar zit. Om de wekelijkse waarde van 5000 MET te halen, moet je dus 625 minuten — ofwel 10,4 uurper week, of ongeveer anderhalf uur per dag op de fiets zitten.

Adblock
detector