Wat is de levensduur van een implantaat?

Maar liefst 98 procent van de implantaten die ieder jaar geplaatst worden, groeien succesvol in. Bij rokers ligt dit percentage iets lager, maar is de kans op volledige genezing alsnog erg groot. Ook hebben implantaten een lange levensduur. Maar liefst 90 tot 95 procent van de implantaten gaat meer dan 10 jaar mee.

Kan een implantaat los gaan zitten?

Soms groeit het implantaat niet goed vast aan het bot. Ook kan een implantaat pas na langere tijd los gaan staan. Er kan dan sprake zijn van zogenaamde 'peri-implantitis'. In beide gevallen moet de kaakchirurg het implantaat verwijderen.

Wat kan er misgaan met implantaten?

Welke complicaties kunnen optreden?

  • het niet vastgroeien van het implantaat in het kaakbot.
  • het implantaat is niet in de ideale positie (richting) geplaatst.
  • het loskomen van de kroon, brug, drukknoppen, schroef.
  • ontsteking rondom het implantaat.

Heb je garantie op een implantaat?

Garantie op een kunstgebit, kroon, implantaat of brug

Standaard zit er 1 jaar garantie op een kunstgebit. Op een implantaat, kroon of brug zit doorgaans 3-5 jaar garantie. Vraag vooraf naar de garantievoorwaarden, dit is niet wettelijk vastgelegd. De garantie kan dus per tandarts verschillen.

Hoe maak ik mijn implantaten schoon?

Hoe kunt u dit het beste doen?

  1. Zorg voor een tandenborstel met een kleine zachte borstelkop (een kinderborstel of eventueel een gewone zachte borstel). …
  2. Het is belangrijk dat u de implantaten helemaal poetst, maar vooral dat de overgang van implantaat naar tandvlees vrij blijft van plaque en tandsteen.

Hoe voelt ontstoken implantaat?

De symptomen zijn dat het tandvlees lokaal rood is en pijnlijk bij aanraking. Het tandvlees bloedt ook makkelijker dan gebruikelijk, vooral bij het poetsen of het gebruik van ragers en tandenstokers. Soms kan het eten van harde voedingsmiddelen ook gevoelig zijn.

Waarom geen koffie na implantaat?

Prikkelende stoffen: Deze stoffen kunnen complicaties veroorzaken. Daarom is het raadzaam, de eerste drie dagen na de ingreep alcohol, nicotine, koffie, zwarte thee en verse melkproducten te mijden.

Wat is het alternatief voor een implantaat?

De eerste is met een verwijderbare valse tand (of tanden) – ook wel een partiële prothese genoemd. De tweede is met een vaste brug. Meestal wordt een brug gebruikt als er relatief weinig (1 tot 3) tanden moeten worden vervangen, of als de ontbrekende tanden zich aan één kant van de mond bevinden.

Kan een implantaat pijn doen?

De behandeling is niet pijnlijk omdat deze plaatsvindt onder plaatselijke verdoving. Tegen de napijn krijgt u medicijnen voorgeschreven van uw behandelaar.

Wat is de beste tandpasta voor implantaten?

Reinigt u driemaal daags uw implantaten volgens de Bass-methode. Gebruik hierbij een milde tandpasta bijvoorbeeld Elmex®, Zendium®, Sensodyne®.

Kan een los implantaat weer vastgroeien?

In een enkel geval komt het voor dat tijdens het vastgroeien van het implantaat het genezingskapje los komt. Deze moet dan weer worden vastgedraaid bij ons. Indien mogelijk kunt u deze met de vingers zelf proberen aan te draaien.

Kan je alles eten met implantaten?

Het kaakbot heeft twee tot drie maanden nodig om stevig rond het geplaatste implantaat te groeien. Gedurende deze periode mag het implantaat niet belast worden en dient u uw dieet aan te passen. Dit wil zeggen dat u alles mag eten en drinken mits het goed gaar en zacht is. Ga geen hard voedsel afbijten.

Wat kost één implantaat?

Wat kost een implantaat?

Beschrijving Prestatiecode Kosten
Plaatsen eerste implantaat per kaak J20 € 240,73
Kosten implantaat J33 € 338,74
Plaatsen opbouw tbv implantaatkroon J44 € 26,34
Materiaalkosten opbouw J44 *VERSCHILT

Wat kost een implantaat 2022?

Het plaatsen van een eerste implantaat kost zo'n 227 euro. Als je alle kosten van de behandeling bij elkaar optelt kan je totaal rond de 1.300 euro uitkomen. De kosten zijn ook afhankelijk van of je voor een kroon of een brug gaat.

Kan implantaat niet betalen?

Implantaten worden slechts beperkt vergoed door je basiszorgverzekering. Je krijgt alleen de kosten van de behandeling vergoed indien je in aanmerking komt voor bijzondere tandheelkundige zorg. Je hebt bijvoorbeeld een ernstige ontwikkelingsstoornis of afwijking aan je gebit.

Adblock
detector