Wat heb je nodig om voedsel te verkopen?

Om eten te verkopen heb je een vergunning nodig van het Federaal Voedselagentschap (FAVV), voor elk van je vestigingseenheden. Dat geldt ook als je (dieren)voeding wil verhandelen, opslaan, verpakken enzovoort. Er zijn drie soorten vergunningen: de registratie, toelating en erkenning.

Wat heb je nodig om eten te mogen verkopen?

Als je levensmiddelen produceert, verwerkt of verkoopt moet je inschrijven in een register van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). In je hypotheekovereenkomst of huurcontract lees je of je een bedrijf in of bij je huis mag starten.

Heb je een vergunning nodig om eten te verkopen?

Wanneer u eten of drinken verkoopt tijdens een (vrij)markt of evenement, moet u zich aan de Warenwet houden. Daarbij maakt het niet uit of u particulier of ondernemer bent. Verkopers van eten en drinken die met regelmaat (bedrijfsmatig) op markten en evenementen staan, moeten zich inschrijven bij Kamer van Koophandel.

Hoe maak je een Haccp plan?

HACCP plan maken

  1. Leg de mogelijke gevaren vast bij alle voedingsprocessen binnen uw organisatie of bedrijf.
  2. Bepaal de te controleren kritische punten (Critical Control Points, CCP's).
  3. Leg de normen vast van de CCP's.
  4. Monitor de CCP's en bepaal hoe ze gecontroleerd worden.

Wat valt allemaal onder de Warenwet?

In de Warenwet staat dat een product de gezondheid en veiligheid van consumenten niet in gevaar mag brengen. Onder deze wet vallen niet alleen de voedingsmiddelen zelf, maar ook de grondstoffen, de productie, de plaatsen waar voedsel wordt bereid en de verkooppunten.

Wat kost een HACCP certificaat?

De kosten voor de Online HACCP Training (video training), Hygiënecode voor de Horeca en certificeringskosten bedragen voor KHN-leden € 191,75. Exclusief Hygiënecode voor de Horeca bedragen de kosten voor KHN-leden € 156,75. Niet-KHN-leden betalen € 215.

Wat mag je verkopen zonder vergunning?

Dit mag u verkopen

  • Aardappels.
  • Groente.
  • Fruit.
  • Bloemen en planten.
  • Kant-en-klaar eten. Het eten moet (bijna) meteen klaar zijn. U mag niet gaan koken, frituren of bakken. U mag het eten wel verwarmd meenemen. …
  • Kant-en-klaar drinken. Het drinken moet (bijna) meteen klaar zijn. U mag alleen drankjes verkopen zonder alcohol.

Wat mag je zonder Horecavergunning?

Deze horeca-activiteiten mogen zonder exploitatievergunning plaatsvinden:

  • hotels met horeca-activiteiten uitsluitend voor hotelgasten.
  • alcoholvrije horeca in winkels (maximaal 20 procent of 20m2 van het oppervlakte) zonder terras.
  • horeca in grootschalige tuincentra en warenhuizen.

Wat kost HACCP?

Kosten & betaling

De kosten voor de Online HACCP Training (video training), Hygiënecode voor de Horeca en certificeringskosten bedragen voor KHN-leden € 191,75. Exclusief Hygiënecode voor de Horeca bedragen de kosten voor KHN-leden € 156,75. Niet-KHN-leden betalen € 215.

Is de HACCP verplicht?

HACCP-certificaat niet verplicht

Als ondernemer is het jouw verantwoordelijkheid dat medewerkers weten wat de regels zijn en dat zij zich hieraan houden. Jij en je medewerkers hoeven dus geen HACCP-certificaat of diploma te behalen. HACCP is niet persoonsgebonden.

Wat zijn de 10 HACCP principes?

HACCP is een preventief systeem, gebaseerd op 7 principes:

  • Bepaal alle mogelijke gevaren van de processen die binnen het bedrijf worden uitgevoerd.
  • Bepaal de Critical Control Points (CCP's). …
  • Stel per CCP een norm vast.
  • Monitor de CCP's. …
  • Leg corrigerende maatregelen vast per CCP. …
  • Controleer of het HACCP-plan goed is.

Wie controleert ons voedsel?

Namens de overheid houdt de Nederlandse Voedsel— en Warenautoriteit (NVWA) onder meer toezicht op veilige voedselproductie en -verkoop. Dat doet de NVWA bij producenten, handelaren en horeca. Bedrijven zijn zelf verantwoordelijk voor de productie van veilige en betrouwbare voedingsmiddelen.

Welke papieren heb je nodig om een lunchroom te beginnen?

Welke diploma's zijn verplicht in de horeca?

  • SVH Diploma Sociale Hygiëne. Heb je een bedrijf of organisatie waarin je alcohol schenkt en/of verkoopt dan dien je volgens de Alcoholwet aan de eis Sociale Hygiëne te voldoen. …
  • HACCP certificaat. …
  • Allergenen certificaat. …
  • SVH Diploma Leermeester. …
  • BHV Diploma voor horeca.

Is HACCP diploma verplicht?

HACCP-certificaat niet verplicht

Als ondernemer is het jouw verantwoordelijkheid dat medewerkers weten wat de regels zijn en dat zij zich hieraan houden. Jij en je medewerkers hoeven dus geen HACCP-certificaat of diploma te behalen. HACCP is niet persoonsgebonden.

Kan je zomaar dingen verkopen?

Wilt u op straat of aan de deur spullen of diensten verkopen (huis-aan-huis verkoop)? Dan heeft u soms een ventvergunning nodig of u moet een melding doen. U vraagt de ventvergunning aan bij de gemeente waar u wilt verkopen.

Wat zijn de kosten van een vergunning?

Kosten omgevingsvergunning… Hoeveel kost een omgevingsvergunning?

Type omgevingsvergunning Gemiddelde kosten in EUR
Balkon €400,- tot €1.000,-
Uitbouw €750,- tot €1.500,-
Dakkapel €450,- tot €1.000,-
Nieuwbouw woning €5.000 tot €15.000

Hoe duur is een horeca vergunning?

Een alcoholwetvergunning kost € 356,75. Dit bedrag moet u ook betalen als u de vergunning niet krijgt.

Wat kost een cursus HACCP?

De kosten voor de Online HACCP Training (video training), Hygiënecode voor de Horeca en certificeringskosten bedragen voor KHN-leden € 191,75. Exclusief Hygiënecode voor de Horeca bedragen de kosten voor KHN-leden € 156,75. Niet-KHN-leden betalen € 215.

Hoe kom ik aan HACCP?

Hoe haalt men het HACCP certificaat? Het HACCP hygiënecode certificaat is te behalen door de HACCP training te kopen. U krijgt de e-learning modules met oefentoetsvragen. Vervolgens kunt u het online theorie-examen maken.

Is een HACCP certificaat verplicht?

HACCP-certificaat niet verplicht

Als ondernemer is het jouw verantwoordelijkheid dat medewerkers weten wat de regels zijn en dat zij zich hieraan houden. Jij en je medewerkers hoeven dus geen HACCP-certificaat of diploma te behalen. HACCP is niet persoonsgebonden.

Hoe garandeer je voedselveiligheid?

Training van het personeel

  • Handhygiëne.
  • Veilige voedingsopslagpraktijken.
  • Veilige voedingsbehandelingspraktijken.
  • Reiniging om de voedselveiligheid te behouden.
  • Ongediertebestrijding, waarbij de werknemers beschikken over kennis zodat de vroege tekens van potentiële ongediertebesmettingen vroegtijdig ontdekt worden.

Wat mag je zonder horecavergunning?

Deze horeca-activiteiten mogen zonder exploitatievergunning plaatsvinden:

  • hotels met horeca-activiteiten uitsluitend voor hotelgasten.
  • alcoholvrije horeca in winkels (maximaal 20 procent of 20m2 van het oppervlakte) zonder terras.
  • horeca in grootschalige tuincentra en warenhuizen.

Wat kost een Haccp certificaat?

De kosten voor de Online HACCP Training (video training), Hygiënecode voor de Horeca en certificeringskosten bedragen voor KHN-leden € 191,75. Exclusief Hygiënecode voor de Horeca bedragen de kosten voor KHN-leden € 156,75. Niet-KHN-leden betalen € 215.

Kan je zonder KVK nummer op bol com verkopen?

Als je producten wilt verkopen via bijvoorbeeld het partnerprogramma van bol.com, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Een daarvan is dat je ingeschreven bent bij KVK.

Wat als je geen vergunning krijgt?

In de Bouwverordening is bepaald (en ook in de Algemene Wet Bestuursrecht) dat de Gemeente handhavend mag optreden. Slopen of bouwen zonder vergunning of in afwijking van de vergunning kan een strafbaar feit opleveren. De maximale straf is hechtenis van maximaal vier maanden of een geldboete van maximaal € 4.500,–.

Adblock
detector