Wat gebeurt er als je mondkanker hebt?

Gevolgen van mondkanker Mondkanker en de behandeling ervan kunnen grote gevolgen hebben voor je dagelijks leven. Problemen met de voeding en eten komen veel voor. Ook kun je problemen hebben met praten, of last krijgen van lymfoedeem. Veel mensen krijgen door de behandeling van mondkanker een ander uiterlijk.

Hoe gevaarlijk is mondkanker?

Mondkanker eist jaarlijks ongeveer 300 dodelijke slachtoffers in Nederland. Veel van deze sterfgevallen kunnen worden voorkomen als de kanker vroeg genoeg wordt gediagnosticeerd.

Wat gebeurd er als je mondkanker hebt?

Vrijwel alle tumoren in de mond ontstaan in de buitenste cellaag, het slijmvlies. Deze tumoren worden plaveiselcelcarcinomen genoemd. Wanneer u mondkanker heeft, kunt u last hebben van een zweertje dat niet geneest, pijn die soms uitstraalt naar de oren en slikklachten die leiden tot gewichtsverlies.

Kun je overlijden aan mondkanker?

De helft van de mensen die keel- of mondkanker krijgt drinkt veel alcohol. Elk jaar krijgen ongeveer 900 mensen keelkanker. En overlijden ongeveer 375 mensen aan deze ziekte.

Wat zijn de eerste symptomen van mondkanker?

wondjes in je mond die kunnen gaan bloeden. loszittende tanden en kiezen. je kunstgebit past niet goed meer. pijn in je mond, de pijn kan ook uitstralen naar de kaak, hals en oren.

Adblock
detector