Wat gebeurt er als je dubbel verzekerd bent?

Als u dubbel verzekerd bent, mag u zelf kiezen tot welke verzekeraar u zich richt. Deze verzekeraar moet in principe uw schade vergoeden. De meeste verzekeraars hebben bovendien afspraken gemaakt over welke verzekering eerst moet betalen, de zogenaamde 'Assuralia-overeenkomst Art. 45'.

Wat als je dubbel verzekerd bent?

Ben je dubbel verzekerd en krijg je schade? Dan mag je zelf kiezen bij welke verzekeraar je de schade claimt. De verzekeraar die je als eerste benadert moet de schade behandelen. De verzekeraar mag wel vragen of je ook nog ergens anders verzekerd bent.

Kan je een auto 2x verzekeren?

Dubbel verzekerd zijn is niet verboden, het is vaak zelfs onvermijdelijk omdat sommige verzekeringen een zekere overlap hebben. Neem bijvoorbeeld pechhulp die je zowel bij de autodealer als bij de autoverzekeraar hebt afgesloten.

Wat als je bij twee verzekeringen een hospitalisatieverzekering hebt?

Dubbele dekking? ​Als u zowel een individuele als een beroepsgebonden hospitalisatieverzekering hebt, bent u in principe dubbel verzekerd. Slechts één verzekering kan uw kosten terugbetalen, dus wat is het nut?

Is iemand anders in mijn auto verzekerd?

We kunnen je geruststellen: ja, dat mag. Je auto blijft gewoon verzekerd als iemand anders achter het stuur zit. Welke schades precies wel en niet vergoed worden, hangt af van hoe je jouw auto verzekerd hebt.

Wie controleert of je verzekerd bent?

De RDW controleert dagelijks of voertuigen aan de keurings-of verzekeringsplicht voldoen. Dat gebeurt door een registervergelijking. Daarbij worden de keurings- en de verzekeringsgegevens met het kentekenregister vergeleken.

Kan een verzekering op 2 namen?

Je kunt bij een autoverzekering altijd maar één bestuurder opgeven. Dat moet de persoon zijn die het meeste in de auto rijdt. Je kunt dus geen extra bestuurder opgeven of de autoverzekering op twee namen zetten.

Hoeveel schadevrije jaren raak je kwijt?

Elk jaar dat je niet claimt of geen schade rijdt, bouw je 1 schadevrij jaar op. Deze telling geldt niet voor bijvoorbeeld bromfietsen, scooters, brommobielen of snorfietsen. Claim je 1 of meer autoschades die je zelf hebt veroorzaakt, dan verlies je meestal 5 schadevrije jaren.

Hoeveel auto’s mag je per jaar op je naam hebben?

De vraag 'Hoeveel auto's mag je op je naam hebben? ' wordt ons regelmatig gesteld. En in principe mag u zo veel auto's op uw naam zetten als dat u thuis aan auto's heeft. In principe geldt er geen limiet.

Hoe kan je zien waar je verzekerd bent?

Hoe weet je waar je verzekerd bent? Je zorgverzekeraar stuurt je post en misschien ook e-mails, daarop staan ook de naam en contactgegevens van je verzekeraar. Weet je echt niet waar je verzekerd bent? Vraag dan een zorgverlener, bijvoorbeeld je apotheker, of die het voor je op kan zoeken.

Wie wordt gedekt door een hospitalisatieverzekering?

Je medewerker is gedekt als primaire verzekerde, maar het contract kan ook uitgebreid worden naar de gezinsleden, met de hulp van een bijkomende premie. Zo kunnen de kinderen van je medewerker, kinderen van zijn/haar partner en de partner zelf mee opgenomen worden in het hospitalisatie contract.

Is mijn vriendin verzekerd in mijn auto?

Ja hoor: je mag je auto gewoon aan iemand uitlenen. Je autoverzekering is namelijk gekoppeld aan je kenteken. Als een vriend of vriendin met jouw toestemming in je auto rijdt, ben je gewoon verzekerd voor eventuele schades. Of de schade is gedekt, hangt af van de dekking van je autoverzekering.

Hoe hoog is de boete voor onverzekerd rijden?

Dit zijn mogelijke gevolgen van onverzekerd rijden: Word je door de politie aangehouden terwijl je in een onverzekerde auto rijdt? Dan riskeer je een boete van 550 euro. Ook de RDW kan je een boete geven voor onverzekerd rijden: die bedraagt 400 euro.

Hoelang mag je onverzekerd zijn?

Als u niet verzekerd bent, stuurt het CAK u daarover een brief. U moet dan binnen 3 maanden een zorgverzekering afsluiten of aantonen dat u zich niet hoeft te verzekeren (bijvoorbeeld wegens gemoedsbezwaren). Doet u dat niet, dan krijgt u een boete.

Kan ik de auto van mijn dochter verzekeren?

Als ouder mag je bij de meeste verzekeraars echter geen autoverzekering afsluiten voor je kind. Bij een enkele verzekeraar mag dit wel, maar er zijn dan wel strikte voorwaarden aan verbonden. Zo moet uw kind bij u in huis wonen en moet u doorgeven dat hij of zij het meeste in de auto rijdt.

Kan je schadevrije jaren opbouwen op de auto van je ouders?

Schadevrije jaren opbouwen via ouders is niet mogelijk

Alleen de persoon op wiens naam de autoverzekering staat, bouwt schadevrije jaren op. Vandaag de dag is het nog niet mogelijk om schadevrije jaren over te dragen op kinderen, ook niet wanneer ze als regelmatige bestuurder op de polis vermeld staan.

Wat gebeurt er met schadevrije jaren als je geen auto hebt?

Als je een tijd geen auto hebt en daarmee geen verzekering op je naam hebt staan, kan het zijn dat de schadevrije jaren vervallen. Schadevrije jaren vervallen één tot vijf jaar nadat er geen autoverzekering meer op je naam staat.

Kan ik de auto van mijn zoon op mijn naam zetten?

Kinderen onder de 18 kunnen echter NOOIT een auto op naam zetten. Dus als 17-jarige zul je zowel jouw auto als jouw autoverzekering op naam van je ouders moeten laten zetten. Als een autoverzekeraar dit accepteert, ontvang je een uitzonderlijk lage maandpremie.

Kan ik een auto verzekeren die niet op mijn naam staat?

Een auto verzekeren die niet op je eigen naam staat, is bijna nooit mogelijk. De enige uitzondering zijn partners die op hetzelfde adres wonen. Je mag de auto waar je de eigenaar van bent dus wel verzekeren op naam van je partner, maar niet op de naam van iemand anders.

Wat te doen met oude polissen?

Heeft u na al het zoekwerk de oude polis nog niet gevonden? Dan kunt u terecht bij de nabestaandendesk van Het Verbond van Verzekeraars. Het verbond kan voor u uitzoeken of u als nabestaande recht heeft op een uitkering. Ze gebruiken hiervoor hun zoekservice voor polissen.

Waarom krijg ik geld terug van zorgverzekering?

Heb je zorgkosten gemaakt en een zorgverzekering die dit vergoed, dan kan je deze kosten terug krijgen van de zorgverzekeraar. De rekening declareren kan vaak op verschillende manieren digitaal en per post. Zorgverzekeraars hebben geen verplichting om zo snel mogelijk terug te betalen.

Hoeveel kost het om te bevallen?

De gemiddelde prijs (eigen aandeel) voor een betaling

De gemiddelde prijs voor een gewone bevalling met een prijs in een éénpersoonskamer bedraagt in ons land 1.779 euro. Voor een bevalling met een keizersnede bedraagt dit 2.645 euro.

Wat kost een operatie zonder hospitalisatieverzekering?

Wat zijn de kosten voor een ziekenhuisopname zonder hospitalisatieverzekering? Een ziekenhuisopname zonder hospitalisatieverzekering wordt deels terugbetaald door je ziekteverzekering. Die kosten worden rechtstreeks afgetrokken van de rekening, jij hoeft ze dus niet eerst voor te schieten.

Wie mag er met mijn auto rijden?

Als je een geldig rijbewijs en de toestemming van de eigenaar van de auto hebt, mag je met de auto van iemand anders rijden. Kijk steeds na of de eigenaar van de auto over een geldige groene kaart én (minstens) BA autoverzekering heeft.

Hoe lang mag je onverzekerd rijden?

Rijd je schade met een onverzekerde auto, dan is er niks verzekerd en wordt er ook niks vergoed. Als je binnen 28 dagen de auto niet hebt verzekerd op naam, ontvang je een waarschuwing van de RDW. Wacht je nog langer met verzekeren? Dan riskeer je een boete.

Adblock
detector