Wat betekent onverbiddelijk synoniem?

naamw. niet geneigd om zich door smeekbeden tot andere handelwijze te laten bewegen. 1) Genadeloos 2) Gestreng 3) Hardvochtig 4) Inexorabel 5) Keihard 6) Meedogenloos 7) Onbeweeglijk 8) Onbuigzaam 9) Onomkoopbaar 10) Onverbiddelijke 11) Onvermurwbaar 12) …

Wat is de betekenis van onverbiddelijk?

onverbiddelijk — Bijvoeglijk naamwoord 1. niet geneigd om zich door smeekbeden tot andere handelwijze te laten bewegen ♢ Zijn onverbiddelijke handelwijze maakte hem tot een gevreesd persoon.

Welk woord betekent hetzelfde als onverbiddelijk?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: onverbiddelijk (bn) : bar, beslist, genadeloos, hard, hardvochtig, harteloos, meedogenloos, onbarmhartig, onbuigbaar, ongenadig, onmeedogend, ontoegeeflijk, onvermurwbaar, onverzoenlijk, rigide, streng, vastberaden, vastbesloten.

Wat is de betekenis van het woord synoniem?

Woorden noemen we synoniem als ze (ongeveer) hetzelfde betekenen. Een synoniem noemen we ook wel evenwoord. Evenwoord is dus een synoniem van het woord synoniem!

Wat is Onverwurmbaar?

meedogenloos (bn) : barbaars, genadeloos, gewetenloos, hard, hardvochtig, harteloos, keihard, koud, niets ontziend, onbarmhartig, onbewogen, ongenadig, ongevoelig, onmeedogend, onverbiddelijk, onvermurwbaar, spijkerhard, streng, vastberaden, wreed.

Wat is onverbeterlijk?

onverbeterlijk — Bijvoeglijk naamwoord 1. van iets dat slecht is en toch niet beter kan worden dan dat het nu is) ♢ Piet is een onverbeterlijke deugniet. 2. dat iets zo goed is dat het niet beter kan worden dan dat het nu is ♢ Dat is een onverbeterlijke grap….

Wat is een ludieke actie?

Ludiek, van het Franse ludique, betekent 'speels'. De term wordt voornamelijk gebruikt om aan te geven dat een anders ernstige zaak op een speelse manier wordt uitgevoerd. Zo zal een ludieke actie opvallend (bedoeld) zijn en spraakmakend op een positieve manier.

Wat het woord betekent?

Je hebt gezocht op het woord: betekent. be·te·ke·nen (betekende, heeft betekend) 1de inhoud weergeven van een woord, begrip enz.: lion betekent leeuw2de waarde hebben van: de handel betekent niet veel; wat kan ik voor je betekenen? voor u doen?

Welke woorden zijn synoniemen?

Woorden die hetzelfde of ongeveer hetzelfde betekenen, zijn synoniemen van elkaar.

Wat is het tegenovergestelde van een synoniem?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: antoniem (zn) : omgekeerde, tegendeel.

Wat betekent kleio?

Clio of Kleio (Oudgrieks: Κλειώ, Kleiô) is een van de negen muzen uit de Griekse mythologie. Haar naam betekent 'verkondigende'. Ze is de muze van de verheerlijking door het gezang, die van de geschiedschrijving en ook van het heldendicht.

Wat is onbedekt?

Onverholen = 1) Botweg 2) Cru 3) Eerlijk 4) Frank 5) Niet stiekem 6) onbedekt 7) Onbemanteld 8) Onbewimpeld 9) Onomwonden 10) Onverbloemd 11) Open 12) Openhartig 13) Openlijk 14) Oprecht 15) Rondborstig 16) Ronduit 17) Ruiterlijk 18) Vrij…

Wat is gemend?

1) Aangelengd 2) Afwisselend 3) Allerlei 4) Bont 5) Divers 6) Door elkaar 7) Dooreen 8) Gemêleerd 9) Gemixed 10) Gemixt 11) Gevarieerd 12) Heterogeen 13) Niet puur 14) N…

Wat is Mandoe?

Mandø (ongeveer uitgesproken als: Mèn-eu) is een Deens waddeneiland, en is het kleinste bewoonde waddeneiland van Denemarken. Het eilandje ligt tussen Rømø en Fanø. Het eiland beslaat 8 km² en er wonen enkele tientallen mensen. Toerisme en veeteelt zijn de belangrijkste economische activiteiten.

Wat is de afkorting voor Whatsapp?

Whatsapp is een Korterlandse samentrekking van what's upen application. Het is pas beschik- baar sinds 2009 maar het heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een standaard die sms vrijwel geheel uit de markt heeft gedrukt. Het is ontworpen voor hedendaagse smartphones, apparaten zoals Galaxy, BlackBerry of iPhone.

Wat is 69?

Negenenzestigen — seksuele variatie waarbij men de positie inneemt van de cijfers van het getal 69, zodat de partners tegelijkertijd cunnilingus en/of fellatio kunnen beoefenen. Vertaling van Fr. soixante-neuf. Ook wel standje 69 of Franse toer genoemd.

Waarom gebruik je synoniemen?

Door het gebruik van synoniemen wordt een tekst minder eentonig en voelt deze een stuk natuurlijker aan, dan wanneer je eenzelfde woord twintig keer herhaalt. Synoniemen kunnen je ook helpen een tekst kernachtiger en minder wollig te maken. Denk aan: 'tevens' -> 'ook', 'doch' -> 'maar' en 'omtrent' -> 'over'.

Waarom synoniemen gebruiken?

Goede tekstschrijvers maken gebruik van synoniemen. Want synoniemen zorgen voor variatie in je tekst, waardoor deze minder stijf en saai oogt. Prettig voor de lezer, maar niet alleen voor hem. Ook Google waardeert teksten met synoniemen (heel belangrijk voor SEO).

Hoe zoek je Synoniemen?

Een synoniem is 'een ander woord voor'.

  • Doe een brainstorm. Schrijf eerst eens een paar woorden op die het eerst in je opkomen als je een synoniem zoekt. …
  • Gebruik je tekstverwerker. …
  • Zoek op internet. …
  • Installeer software op je computer. …
  • Zoek op in een woordenboek. …
  • Zoek het gevonden synoniem op.

Wat is het tegenovergestelde van liefde?

Een van onze aangeboren gevoelens is angst. Deze emotie is een natuurlijke reactie op gevaar. Angst helpt ons te overleven, maar kan ons ook beperken.

Wat is een Clio?

Clio of Kleio (Oudgrieks: Κλειώ, Kleiô) is een van de negen muzen uit de Griekse mythologie. Haar naam betekent 'verkondigende'. Ze is de muze van de verheerlijking door het gezang, die van de geschiedschrijving en ook van het heldendicht. Haar attributen zijn een boekrol of een kist met boeken.

Wat is Humden?

iets mompelen; iets brommen.

Hoe groot is Romo?

129 km²Rømø / Oppervlakte

Waar ligt Romo?

Rømø is het meest zuidelijke eiland van de Deense Waddeneilanden en ligt net ten noorden van het Duitse eiland Sylt. Het eiland is per auto te bereiken, door middel van een 10 kilometer lange dijk. Qua oppervlakte is het net iets kleiner dan Texel en het bestaat uit duinen, strand, kwelders en weilanden.

Wat betekent f2 straattaal?

Vaak waren ze het niet met elkaar eens. Schrijf je nu fatoe ('grapje' in straattaal) als f2 of als fa2.

Adblock
detector