Waarom heb ik veel stof in huis?

Stof komt sneller tot ontwikkeling bij (te) droge lucht. Verminder stof van buiten. Bijvoorbeeld met borstels onder de deur en een goede droogloopmat, voorkomt u veel stof in huis. Borstel huisdieren regelmatig en probeer ze zo min mogelijk zand en vuil mee naar binnen te laten nemen.

Hoe kom ik aan zoveel stof in huis?

Oorzaak veel stof in huis

Een van de grootste bronnen van stof ben jezelf, aangezien je de hele dag haren en huidschilfertjes verliest. Daarnaast zorgt onze kleding ook voor stof. Ook huisdieren, etensresten en dode insecten kunnen een bron van stof zijn.

Hoe voorkom ik veel stof in huis?

Slimme tips om stof te voorkomen

 1. Leg een dikke mat bij de voor- en achterdeur. …
 2. Houd je huis opgeruimd. …
 3. Heb je met een plumeau alles afgestoft? …
 4. Houd roosters in huis schoon, zoals de afzuigkap en ventilatieroosters. …
 5. Lakens, dekbedden en kussens zijn plekken in huis waar stof zich vaak verzamelt.

Waarom komt er zoveel stof in mijn kamer?

Het lijkt wel alsof er nergens in huis zoveel stof tevoorschijn komt als in de slaapkamer. Of lijkt dat niet alleen zo? Dat dus, want in de slaapkamer ontstaat doorgaans meer stof dan elders in het huis. Dat komt omdat stof deels van je (gedragen) kleding afkomt en het bed vaak ook een grote bron van stof is.

Is een stoffig huis ongezond?

Fijnstof is niet alleen gevaarlijk voor mensen met een allergie, maar kan ook ademhalingsproblemen veroorzaken bij gezonde mensen. Het is vooral gevaarlijk voor baby's, kleine kinderen en mensen met een allergie. Bij kinderen in de groei kan het longweefsel zwaar aangetast worden.

Hoe krijg je huis stofvrij?

Met deze 6 schoonmaaktips krijg en houd je je huis langer stofvrij.

 1. Tip 1: Leg een deurmat neer. …
 2. Tip 2: Maak in de juiste volgorde schoon. …
 3. Tip 3: Was je textiel regelmatig. …
 4. Tip 4: Maak je roosters vaker schoon. …
 5. Tip 5: Koop een luchtreiniger. …
 6. Tip 6: Haal onnodige dingen weg.

Wat te doen tegen stof in de lucht?

​Geniet van een stofvrij huis met een luchtreiniger

Dan is een luchtzuiveraar de beste manier om stof te verwijderen. Een goede luchtreiniger verwijdert ultrafijne deeltjes, waaronder allergenen en virussen. Deze blijven vaak in de lucht hangen na het afstoffen, ook als je chemische middelen gebruikt.

Hoe haal je stof uit de lucht?

U kunt stof uit de lucht halen door het gebruik van een goede luchtreiniger. Deze zorgt voor een schone en gezonde lucht. Luchtreinigers filteren door geavanceerde filtertechnieken het stof uit de lucht, waardoor u weer rustig kunt ademhalen.

Hoe kom ik van stof af?

Hoe kan je het beste stof verwijderen?

 1. Ruim op. …
 2. Stofzuig nu het hele huis. …
 3. Neem de rest van de meubels en andere harde oppervlakken af met een vochtige doek met een warm sopje of Andy Allesreiniger. …
 4. Dweil nu de vloer. …
 5. Veeg regelmatig de roosters in je huis af.

Hoe krijg je fijnstof uit je huis?

Wat kun je tegen fijnstof doen?

 1. Rook niet in huis, maar doe dit buiten. …
 2. Gebruik je open haard zo min mogelijk. …
 3. Kook altijd met een afzuigkap aan. …
 4. Vermijd het gebruik van kaarsen.
 5. Stofzuig je huis regelmatig. …
 6. Klop tapijten uit. …
 7. Ventileer je huis. …
 8. Plaats luchtzuiverende planten in huis.

Hoe maak je een huis stofvrij?

Met deze 6 schoonmaaktips krijg en houd je je huis langer stofvrij.

 1. Tip 1: Leg een deurmat neer. …
 2. Tip 2: Maak in de juiste volgorde schoon. …
 3. Tip 3: Was je textiel regelmatig. …
 4. Tip 4: Maak je roosters vaker schoon. …
 5. Tip 5: Koop een luchtreiniger. …
 6. Tip 6: Haal onnodige dingen weg.

Wat stoot stof af?

Wasverzachter tegen stof in huis

Wasverzachter is het ideale product om minder vaak het stof uit je huis te hoeven verwijderen. Meng ¼ deel wasverzachter met ¾ water in een spuitfles. Schud dit even om te mengen.

Hoe vaak moet je stoffen in huis?

Hoe vaak moet je afstoffen? Om een fris huis te krijgen zul je iedere week moeten afstoffen. Zo geef je stof geen kans zich te verzamelen en verminder je de kans op allergieën. Daarnaast ruikt je huis frisser en ziet het er schoner uit.

Waarom is dweilen met koud water beter?

Waarom? Eigenlijk is het heel simpel. “Wanneer het water warm is, verdampt het sneller en blijven de zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen op de vloer komen en de vloer gaat plakken.”

Hoe vaak moet je je slaapkamer schoonmaken?

Een schone slaapkamer ziet er aantrekkelijker uit en is bovendien beter voor je gezondheid. Je slaapkamer schoonmaken kun je dus het beste elke week doen. 2 á 3 keer per jaar doe je een grote schoonmaak. Een slaapkamer schoonmaken bestaat uit opruimen, bed verschonen, afstoffen en stofzuigen.

Wat haalt stof uit de lucht?

Met een luchtreiniger, ook wel luchtzuiveraar genoemd, haal je stof, bacteriën, allergenen en vieze geurtjes uit de lucht. Dit zorgt ervoor dat de klachten van bijvoorbeeld hooikoorts of astma verminderen en je thuis weer opgelucht ademhaalt.

Hoe vaak per week moet je dweilen?

Gemiddeld moet je twee keer per week dweilen om het huis lekker schoon te houden. Zelfs als je alleen woont en de boel niet zo vies maakt, is een gemiddelde van twee keer aan te raden. De vloer komt zonder dat je het ziet vol te liggen met stof, roetdeeltjes en andere viezigheid die je mee naar binnen neemt.

Wat zijn de 5 schoonmaak regels?

Denk bij het schoonmaken aan het volgende:

 • Werk van hoog naar laag: eerst bovenop kasten, dan tafels en vensterbanken en als laatste de vloer. Zo valt stof en vuil niet op een plek die al schoon is.
 • Werk van schoon naar vies. Begin op de minst vuile plaatsen. Zo worden de spullen waarmee je schoonmaakt minder snel vies.

Waarom mag je niet dweilen met warm water?

"Wanneer het water warm is verdampt het sneller en blijven zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen komen en de vloer gaat plakken. Beter is het om koud water te gebruiken met daarin een klein beetje reiniger."

Wat moet je elke dag schoonmaken?

Elke dag

 1. Je bed opmaken / openslaan.
 2. Het koffie-apparaat schoonmaken.
 3. De afwas doen.
 4. De tafels en het keukenblad afvegen.
 5. De was doen, maar natuurlijk alleen als het nodig is!
 6. De keukenvloer vegen.
 7. De wc en wastafel afvegen.
 8. De douche droog maken na het douchen.

Is een luchtreiniger zinvol?

Een luchtreiniger verbetert de luchtkwaliteit in huis en zorgt voor zuivering van de binnenlucht, waardoor jij frisse lucht in kunt ademen. Het is geen vervanging van een goede ventilatie, maar een aanvulling. Een luchtreiniger elimineert 99% van de 'vuile' stoffen uit de lucht als bacteriën en pollen.

Hoe vaak moet je het toilet schoonmaken?

De WC moet minimaal eens per week worden schoongemaakt. Afhankelijk van het aantal personen waarmee je in huis woont, moet de WC vaker schoongemaakt worden. Een keer per week is genoeg als je op jezelf woont of met z'n tweeën. Woon je met meer personen, dan adviseer ik de WC twee keer per week schoon te maken.

Waarom moet je met koud water dweilen?

Eigenlijk is het heel simpel. “Wanneer het water warm is, verdampt het sneller en blijven de zeepresten van het schoonmaakmiddel achter op de vloer. Deze resten zorgen ervoor dat er strepen op de vloer komen en de vloer gaat plakken.”

Hoe vaak moet je dweilen?

Gemiddeld moet je twee keer per week dweilen om het huis lekker schoon te houden. Zelfs als je alleen woont en de boel niet zo vies maakt, is een gemiddelde van twee keer aan te raden. De vloer komt zonder dat je het ziet vol te liggen met stof, roetdeeltjes en andere viezigheid die je mee naar binnen neemt.

Hoe vaak moet je de keuken schoonmaken?

Wekelijks moet je je keuken schoonmaken. Hierbij gaat het niet om het grondig reinigen van elk kastje of apparaat, maar om het netjes en fris houden van ruimte waar je je eten bereidt. Maak met een sopje het aanrecht, fornuis, de wasbak en wandtegeltjes schoon.

Adblock
detector