Waar kan ik terecht met vragen over belastingen?

Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram. Of bel gratis de BelastingTelefoon: 0800 — 0543.

Kan je de Belastingdienst bellen voor vragen?

Bellen met de BelastingTelefoon

Belt u ons op 0800 — 0543 (gratis). Belt u vanuit het buitenland? Bel dan: +31 555 385 385.

Hoe belastingen contacteren?

Voor al uw vragen bel naar 02 572 57 57, elke werkdag van 9 tot 17 uur (normaal tarief). Houd uw identiteitskaart en de nodige documenten klaar. Kies voor onze digitale diensten: gemakkelijk, snel en veilig! Raadpleeg uw fiscaal en patrimoniaal dossier en regel de meeste van uw administratieve zaken.

Wie kan mij helpen met belasting?

Bel de BelastingTelefoon (0800-0543). Dit is gratis. De BelastingTelefoon is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. Zoek uw burgerservicenummer vast op, dan kunt u sneller geholpen worden.

Waar kan ik mijn belastingen laten controleren?

Als de controle werd afgesloten na 8 januari 2021, kunt u dit verslag raadplegen via MyMinfin (identificeer u > tabblad 'Mijn documenten' > selecteer 'Controleverslag'). Als u een accountant hebt, zal die ook toegang hebben tot het verslag: als hij een mandaat voor MyMinfin, Biztax of Intervat heeft en.

Waar is de BelastingTelefoon voor?

De BelastingTelefoon beantwoordt vragen over belastingen en toeslagen. Zowel particulieren als ondernemers kunnen hier terecht.

Wat is de beste tijd om de Belastingdienst te bellen?

Uit het eerste plaatje wordt duidelijk dat het af te raden is om tussen 16:30 en 19:30 uur te bellen. Maar donderdagochtend hebben mensen kennelijk wat anders te doen en is het relatief rustig. Relatief wil zeggen dat u dan ruim een minuut wacht. Terwijl het in de drukke periode snel 3 minuten is.

Hoe lang wachten BelastingTelefoon?

Over de BelastingTelefoon van de Belastingdienst regent het klachten. Wachttijden van 30 tot 60 minuten zijn bepaald geen uitzondering. De Belastingdienst heeft een hulpmiddel gelanceerd waarmee je de actuele wachttijd aan de telefoon kunt checken.

Wat kost een belastingadviseur?

De kosten van een belastingadviseur zijn gemiddeld €60,- tot €100,- per uur. Een fiscalist is gebruikelijk duurder, gezien deze gespecialiseerd en hoogopgeleid is. Deze houdt zich dan ook met name bezig met adviezen over fiscale wet- en regelgeving. Voor een fiscalist betaal je tussen de €120,- en €230,- per uur.

Hoe kan je belasting ontwijken?

Belastingen ontwijken voor beginners: basistips

  1. Tip 1: Start een lobby en dwing een gunstregime af. …
  2. Tip 2: Migreer naar een land/gewest/gemeente met een fiscaal gunstiger klimaat. …
  3. Tip 3: word rijk, want vermogen en inkomsten uit vermogen worden nauwelijks belast.

Wat als je belastingaangifte niet klopt?

Ook als u de belastingaangifte al hebt verstuurd, kunt u iets aanpassen, een fout verbeteren of gegevens aanvullen. Zelfs als u al een definitieve aanslag hebt ontvangen. Uw aangifte wijzigen kan tot 5 jaar na het jaar waarover de aanslag gaat.

Wat doen als belastingaangifte niet klopt?

U kunt een bezwaarschrift indienen binnen de 6 maanden na het versturen van het aanslagbiljet (te rekenen vanaf de derde werkdag volgend op de datum van verzending). Het bezwaarschrift moet worden gericht tegen een gevestigde belasting, dus tegen een ingekohierde aanslag.

Hoe kun je zien hoeveel je nog moet betalen bij de Belastingdienst?

De snelste manier om te zien of u belasting moet betalen, is door de aangifte in te vullen. U kunt de gegevens gebruiken die wij daarin vooraf invullen. Controleer alle gegevens en verbeter ze als dat nodig is. Vul uw aangifte verder helemaal in, en u ziet meteen wat u moet betalen.

Kan ik een mail sturen naar de Belastingdienst?

Er zijn risico's verbonden aan e-mailen. Daarom mailen wij alleen met belastingplichtigen in individuele gevallen. Wij kunnen met u mailen als u hebt aangegeven dat u via de e-mail verder contact wilt hebben. U moet daarvoor expliciet toestemming geven.

Heeft iedereen een belastingadviseur?

Het beroep van belastingadviseur is vrij. Iedereen in Nederland mag zich belastingadviseur noemen en kan voor derden aangiften invullen, een belastingcontrole begeleiden, adviezen geven om belasting te besparen en namens een ander procederen bij de rechter. Deze (rechts)bijstand is niet verplicht.

Is fiscalist hetzelfde als belastingadviseur?

Fiscalist en belastingadviseur

De naam zegt het eigenlijk al. Een belastingadviseur, oftewel een fiscalist, is een specialist op het gebied van belastingen. Als ondernemer kan je een fiscalist of een belastingadviseur inzetten bij al je belastingzaken.

Waarom betaal ik zoveel belasting?

U moet betalen als u in de loop van het jaar te weinig belasting betaalde. Bijvoorbeeld als u: inkomsten hebt waarover u nog geen belasting hebt betaald, zoals bijverdiensten. te weinig loonheffing hebt betaald via uw werkgever.

Hoeveel spaargeld mag je hebben om geen belasting te betalen?

Bij de belastingaangifte over 2021 is de vrijstelling € 50.000. In 2020 was dit nog € 30.846. Voor partners geldt een dubbele vrijstelling: €100.000 in 2021. Boven deze bedragen ga je belasting over je vermogen betalen.

Wat mag je niet vergeten bij belastingaangifte?

Wat mag ik zeker niet vergeten invullen als ik zo weinig mogelijk belastingen wil betalen?

  • Een hypotheeklening voor je eigen woning. …
  • Pensioensparen. …
  • Dienstencheques en de vroegere PWA-cheques. …
  • Kinderopvang. …
  • Langetermijnsparen via levensverzekering.

Hoe groot is de kans dat de Belastingdienst controleert?

Uit cijfers van de Belastingdienst blijkt dat kleine ondernemingen een kans van 0,4% hebben om bezocht te worden door de fiscus voor een boekenonderzoek. Een middelgrote onderneming heeft een iets grotere kans. Hiervoor geldt een bezoekpercentage van 2,5.

Kan ik mijn belastingen laten herzien?

Opgelet: u kunt uw aangifte maar 1 keer verbeteren. In alle andere gevallen, neemt u best zo snel mogelijk contact op met uw belastingkantoor om uw vergissing recht te zetten. Zo kunt u ervoor zorgen dat bij het vestigen van uw belastingaanslag rekening wordt gehouden met de door u gevraagde verbeteringen.

Hoeveel geld mag je op de spaarrekening hebben?

In Nederland geldt er geen limiet voor de hoeveelheid geld die u in huis mag hebben. Contante bedragen boven de €560 euro moet u wel opgeven bij uw belastingaangifte. Dit is €1120 als u een fiscale partner heeft.

Hoeveel mag je belastingvrij verdienen 2022?

Wanneer je bijverdient, moet je je inkomen vaak opgeven bij de Belastingdienst. Doe je dit niet, dan werk je zwart en riskeer je een boete. Je mag volgens de 'belastingvrije voet' wel een bepaald bedrag per jaar belastingvrij verdienen. Voor 2022 is dit bedrag €8700.

Wat zijn de kosten van een belastingadviseur?

Wat kost een belastingadviseur? Een belastingadviseur schakel je al in vanaf €60,- tot €100,- per uur. Het uurtarief van een fiscalist ligt iets hoger, rond de €120,- tot €230,- per uur. Dat prijsverschil heeft vooral te maken met de opleiding van de belastingadviseur.

Waar hoef je geen belasting te betalen?

Landen zonder inkomstenbelasting

Voorbeelden van landen die geen inkomstenbelasting heffen zijn onder meer de Bahamas, de Kaaimaneilanden, Monaco, de Verenigde Arabische Emiraten en Vanuatu.

Adblock
detector