Is het terugkwam of terug kwam?

Is het terug komen of terugkomen?

terugkomen/vervoeging

vervoeging van de bedrijvende vorm van terugkomen
onbepaalde wijs lang
tegenwoordig (o.t.t.) terugkom terugkomen
verleden (o.v.t.) terugkwam terugkwamen
toekomend (o.t.t.t.) zal terugkomen terug zal komen zullen terugkomen terug zullen komen

Is terugkomen een werkwoord?

Alle vervoegingen van het werkwoord terugkomen.

Is er op teruggekomen?

Mis, meende Taal: 'Ergens op terugkomen = het er nog eens over hebben. Ergens van terugkomen = een oordeel of standpunt herzien. '

Hoe schrijf je terugkomen?

Terugkomen van

Bijvoorbeeld: Veel mensen zijn teruggekomen van hun geloof in de vrije markt. Het leek eerst een goed idee, maar ik ben ervan teruggekomen. Hij mocht aanvankelijk niet meedoen, maar de wedstrijdleiding is teruggekomen van dat besluit.

Hoe kom je achter het werkwoord?

Een werkwoord is een woord dat aangeeft welke handeling of toestand of welk proces in de zin centraal staat. Voorbeelden van werkwoorden zijn gaan, slapen, blijken, zijn en veranderen. Werkwoorden geven aan in welke tijd de zin staat: de verleden tijd, de tegenwoordige tijd of de toekomende tijd.

Is het hier op of hierop?

We schrijven hierop aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord. In andere gevallen schrijven we hier op in twee woorden. Hier kan dan vervangen worden door 'op deze plaats'.

Wat is een besluit herroepen?

Het herroepen van een primaire besluit in het besluit op bezwaar geeft aan dat de rechtsgevolgen aan het primaire besluit worden ontnomen. Kan een primair besluit alleen worden herroepen wanneer dat besluit onrechtmatig is? Dat is niet het geval.

Is het middenin of midden in?

Als midden in niet met een zelfstandig naamwoord of met er gecombineerd wordt, schrijven we de combinatie in één woord. Middenin is dan een bijwoord van plaats. De motor is middenin gemonteerd. Onze dochter wilde middenin lopen.

Is het boven op of bovenop?

Als na bovenop geen zelfstandig naamwoord of persoonlijk voornaamwoord volgt, schrijven we de combinatie in één woord. Bovenop is dan een bijwoord van plaats. De vaas staat bovenop. Het rapport ligt bovenop.

Is het geld of geldt?

'? Juist is voor hetzelfde geld, zonder t.

Wat is de regel van het Kofschip?

De medeklinkers uit 't kofschip, dus de t, k, f, s, ch en p, helpen te bepalen of een zwak werkwoord de uitgang -te of -de krijgt in de verleden tijd. De uitgang -te wordt toegevoegd aan werkwoorden waarvan de stam (= het hele werkwoord zonder de uitgang -en) eindigt op een van die medeklinkers uit 't kofschip.

Is het teveel of te veel?

' Als te veel 'meer dan nodig' betekent, staat er een spatie tussen te en veel. Als het teveel 'het overschot' betekent, is het wél één woord.

Is het beiden of beide?

Als beide naar personen verwijst en zelfstandig gebruikt wordt, schrijven we beiden. Beide is zelfstandig gebruikt als er geen zelfstandig naamwoord op volgt en beide ook niet aangevuld kan worden met een zelfstandig naamwoord uit dezelfde zin of de zin die onmiddellijk voorafgaat.

Is een weigering een besluit?

Dit laatste artikel – dat bepaalt dat voor de toepassing van bezwaar en beroep een schriftelijke weigering om een besluit te nemen wordt gelijkgesteld met een besluit – is daarom niet van toepassing bij de vraag of tijdig een besluit op de aanvraag is genomen.

Kan een besluit worden ingetrokken?

Intrekking van een besluit of intrekking van een vergunning door de overheid is mogelijk. Maar er dient wel een goede grond voor intrekking van een vergunning te zijn. Ook kan de een bestuursorgaan een besluit gedeeltelijk intrekken. Het intrekken van een besluit of vergunning komt niet veel voor.

Is het ten slotte of tenslotte?

Wanneer is tenslotte juist en wanneer ten slotte? Ten slotte is juist als 'tot slot' bedoeld is. Tenslotte (zonder spatie) heeft de betekenis 'per slot van rekening'. Tenslotte is juist als 'welbeschouwd, per slot van rekening, immers' bedoeld is.

Is het achterin of achter in?

Als achter in gevolgd wordt door een zelfstandig naamwoord of een persoonlijk voornaamwoord, schrijven we de combinatie in twee woorden. In is dan een voorzetsel en achter een bijwoord bij dat voorzetsel. Je wandelschoenen liggen achter in de auto.

Wat is de verleden tijd van graven?

NederlandsBewerken

vervoeging van de bedrijvende vorm van graven
onbepaalde wijs lang
tegenwoordig (o.t.t.) graaf graven
verleden (o.v.t.) groef groeven
toekomend (o.t.t.t.) zal graven zullen graven

Wat is de verleden tijd van jagen?

Het werkwoord jagen heeft twee verleden tijden: jaagde en joeg. Het heeft onder meer de betekenissen 'vervolgen om het buit te maken en te doden' en 'dwingen om te gaan, drijven, verdrijven'.

Waarom is gegooid met een d?

Vaak spreken we een d aan het einde van een voltooid deelwoord toch uit als een t, zoals bij 'geschrobd' en 'gegooid'. Vaak hoor je de d nog wel bij de onvoltooid verleden tijd: 'schrobden' en 'gooiden'. De regel is daarnaast ook alleen van toepassing op het hele werkwoord (infinitief).

Is G in het Kofschip?

Dit zijn de medeklinkers in 't kofschip. Na een stemloze klank, volgt een uitgang die ook begint met een stemloze klank: -te. Stemhebbende klanken maak je met de trilling van je stembanden. Dit zijn de klanken a, e, i, o, u, y, ij, en b, d, g, l, m, n, r, v, w, z.

Is het evengoed of even goed?

Wat is juist: evengoed of even goed? Als 'net zo goed (als)' is bedoeld, dan is het even goed. Evengoed als één woord betekent 'al met al' en 'toch'. Even goed heeft de letterlijk betekenis 'net zo goed (als iets/iemand anders), in gelijke mate goed'.

Is het dan mij of dan ik?

Als het voornaamwoord de functie van onderwerp vervult, is ik de correcte vorm. Als het om een lijdend of meewerkend voorwerp gaat, is mij correct.

Is Nederland Zij of hij?

Namen van steden, gemeenten, landen, regio's en werelddelen zijn doorgaans onzijdig. Als we een lidwoord toevoegen, gebruiken we het onzijdige lidwoord het.

Adblock
detector