Hoeveel water heeft jasmijn nodig?

De Toscaande Jasmijn is een gemiddelde groeier waardoor watergeven en bemesten weinig nodig is. Het bladerdek van leerachtige bladeren beschermen de planten voor het uitdrogen. Watergeven is dan ook alleen nodig als de grond echt uitgedroogd raakt.

Hoe verzorg ik een jasmijn plant?

Hoe verzorg je de jasmijn? De exotische achtergrond van de jasmijn zorgt ervoor dat deze prima even zonder water kan. Het is wel belangrijk dat grond niet te droog wordt. In het groeiseizoen moet de plant goed vochtig gehouden worden, om voldoende energie uit de bodem te kunnen halen om te kunnen groeien.

Waarom wordt mijn jasmijn bruin?

Als er in het voorjaar scheuten met bruine bladeren aan de jasmijn zitten, dan komt dit door vorstschade. De takken met bruine bladeren kun je na deze vorstschade in het voorjaar helemaal afknippen. De sterjasmijn zal na het snoeien bijna altijd weer opnieuw uitlopen.

Hoeveel zon heeft jasmijn nodig?

Standplaats zon/schaduw

De jasmijn groeit het best op een zonnige plek maar kan ook in de halfschaduw worden geplant ꟷ zolang de bodem maar voldoende voedsel bevat. Hou er wel rekening mee dat de oppervlakkige wortels van de jasmijn andere vaste planten in de weg kunnen zitten.

Hoe verzorg ik een jasmijn kamerplant?

Als de plant bij kamertemperatuur staat, heeft hij ongeveer 2 keer in de week water nodig. De kluit moet niet helemaal uitgedroogd zijn voor de volgende gietbeurt, maar hij mag ook niet in een laag water komen te staan. Tijdens de lente en zomermaanden heeft de plant als de groei er goed in zit plantenmest nodig.

Waar moet jasmijn staan?

Plaats in de tuin

Indien u volop van de geurende bloemen wilt genieten kunt u de planten het beste in de buurt van uw terras of zitplaats planten of de pot daar neerzetten. Tegen de avond verspreid zich dan de vanillegeur van de Trachelospermum Jasminoides. Het beste is om de Jasmijn uit de volle wind te planten.

Is jasmijn snelgroeiend?

Hier zijn de belangrijkste feiten over groenblijvende Sterjasmijn nog eens op een rijtje: — Groeihoogte: tot 400 cm en snelgroeiend waardoor de planten ook geschikt zijn om een Jasmijn haag te vormen (er zijn dan 3 planten per strekkende meter nodig om een mooie haag te krijgen);

Welke meststof voor jasmijn?

De toscaanse jasmijn heeft een goede alkalische mest nodig, een mest met een hoog kaliumgehalte dus. Dit wordt op de verpakking aangegeven in de combinatie: n f k, Hoe hoger de K des te beter voor de Toscaanse jasmijn. Goede mest met alle voedingstoffen zijn oa koemest korrels, kippemest enz.

Is jasmijn Zelfhechtend?

De jasmijn is een langzame groeier, krijgt een uiteindelijke hoogte van vijf meter en groeit het best als hij in de volle zon staat. Hij groeit uitstekend tegen gaaswerk, pergola of gewoon een muur. Het is geen zelfhechtende klimplant, help hem dus een handje door hem aan het oppervlak te bevestigen.

Hoe jasmijn laten klimmen?

De Toscaanse jasmijn is familie van de maagdenpalm en kan zowel over de bodem kruipen als klimmen. Ze slingert zich gemakkelijk om palen, bomen of rond hekwerken. Met wat ondersteuning kun je haar laten groeien langs een schutting of muur.

Hoe snel groeit een jasmijn?

Dat wil niet zeggen dat hij dan in het voorjaar niet meer uitloopt. In het eerste jaar groeit hij vrij langzaam maar na enkele jaren kan hij wel tot 100 cm per jaar groeien. In de winter terughoudend zijn met water geven. En vanaf het voorjaar mag er maandelijks een kleine hoeveelheid mest gegeven worden tot september.

Welke mest voor jasmijn?

De toscaanse jasmijn heeft een goede alkalische mest nodig, een mest met een hoog kaliumgehalte dus. Dit wordt op de verpakking aangegeven in de combinatie: n f k, Hoe hoger de K des te beter voor de Toscaanse jasmijn. Goede mest met alle voedingstoffen zijn oa koemest korrels, kippemest enz.

Waarom groeit mijn jasmijn niet?

De Toscaanse Jasmijn houdt van warmte, dus je kunt de plant het beste op een zonnige plek zetten. Het is een klimplant, dus je moet hem in het begin een beetje begeleiden om ervoor te zorgen dat 'ie niet alle kanten op groeit.

Adblock
detector