Hoelang mogen steunkousen dragen per dag?

Draag de kous van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Nooit gedurende de nacht. Ervaart u klachten als vocht, verkleuring of pijn? Draag dan dagelijks de steunkous, ook al is uw 'termijn' voorbij, dat helpt om grotere problemen op langere termijn te voorkomen.

Hoe lang moet je steunkousen aanhouden?

Het tijdig vervangen van je steunkousen is erg belangrijk. De gemiddelde gebruiksduur van steunkousen is een jaar. Oude steunkousen hebben door veelvuldig dragen een groot deel van hun druk verloren en daarmee hun therapeutische waarde. Nieuwe steunkousen voelen strakker aan om het been, omdat ze optimaal op druk zijn.

Kun je compressiekousen de hele dag dragen?

Het belangrijkste is dat je de compressiekousen alleen overdag draagt en uit doet wanneer je gaat slapen. S'nachts is de druk in de slagaderen lager, dan overdag (wanneer je staat). De druk die dan van de compressiekous af komt, kan dan te hoog worden en de bloeddoorstroming belemmeren.

Kan je met steunkousen slapen?

Elastische kousen trekt u `s ochtends (in bed) aan en `s avonds voor het slapen gaan (in bed) pas weer uit. Een compressief verband moet dag en nacht blijven zitten.

Hoe lang mag je compressiekousen aan?

De levensduur van een steunkous of compressiekous hangt af van soort tot soort. Gemiddeld hebben ze een levensduur van 6 maanden, maar dat hangt ook van jou af. Je kan er zelf voor zorgen dat je kousen zo lang mogelijk meegaan en minder snel slijten.

Kan een steunkous te strak zitten?

Als de kousen te strak zitten, kan dit resulteren in de vorming van drukplekken en wonden door afknelling. Daarom adviseren wij om extra voorzichtig te zijn bij diabetes. Hierbij is een matige druk beter dan te strak. De tenen mogen niet blijvend blauw of wit worden na het aantrekken van de kousen.

Waar blijft het vocht bij steunkousen?

Het vocht kan de neiging hebben om uit de bloedvaten te willen en zich in het bind weefsel op te hopen van uw been. Als u hier last van heeft en langere tijd gaat liggen waardoor de druk op de benen minder wordt gaat het vocht weer terug in het bloed.

Wat is het verschil tussen steunkousen en compressiekousen?

Steunkousen zorgen voor een lichte compressie

Het grootste verschil ten opzichte van medische compressiekousen is dat steunkousen bestemd zijn voor mensen met gezonde aders. Ze zorgen voor een lichte compressie van de benen. Zo kunnen zware en vermoeide benen bij langdurig staan of zitten worden vermeden.

Wat gebeurt er als je geen steunkousen aan doet?

Door de warmte verwijden de beenvaten zich, waardoor de correcte bloedafvoer richting het hart wordt bemoeilijkt. Er kan meer vocht uit de aderen treden, de enkels en benen zullen zonder de steun van de kousen veel dikker worden.

Hebben steunkousen invloed op de bloeddruk?

Elastische kousen geven steun aan de beschadigde vaatkleppen van het bloedvat. Zo wordt de bloedafvoer van het been naar het hart bevorderd en ontstaat er minder tot geen hoge bloeddruk in de aderen van het been. De kous voorkomt ook dat uw been dik wordt.

Waar moet je op letten bij steunkousen?

Let er op dat uw voeten glad zijn en zonder haakjes en scherpe nagels. Draag steunkous handschoenen om ervoor te zorgen dat u meer grip heeft en de kousen niet met uw nagels kapot maakt. Neem genoeg tijd. Neem een goede uitgangspositie aan bij het aan en uittrekken van de steunkousen en leg uw been op de juiste hoogte.

Is er een alternatief voor steunkousen?

Het klittenbandsysteem is een alternatief voor therapeutisch elastische kousen of zwachtels. Dit korte-rek compressieverband sluit met behulp van klittenband. Hierdoor is het gemakkelijk aan te brengen door u of uw (mantel)zorgverlener.

Hoe hoog moeten steunkousen zitten?

Vaak zijn kousen niet te lang, maar worden ze te hoog opgetrokken. Trek bij het aantrekken niet te hard aan de kous en verdeel deze goed over het been. Wij meten de bovenrand van de kous op 2 a 3 cm onder Uw knieholte.

Adblock
detector