Hoe werkt infrarood licht?

Een infrarood lamp wordt ook wel een warmtelamp genoemd, omdat de lamp warmte afgeeft die je lichaam verwarmt. Je kunt het licht dan op een plaats op je lichaam richten waar je pijn hebt. De warmte van de lamp zal dan de pijn verlichten. Niet alleen je huid wordt verwarmd, maar het infrarode licht gaat dieper dan dat.

Hoe vaak per dag mag je een infraroodlamp gebruiken?

De aanbevolen gebruiksfrequentie is dagelijks. Zo nodig kunnen behandelingen meerdere malen per dag worden herhaald. U kunt de serie van verscheidene behandelingen per dag op meerdere opeenvolgende dagen herhalen om resultaat te krijgen.

Hoe lang mag je voor een infraroodlamp zitten?

Beurer IL11 – Infraroodlamp

Een behandeling van 12 minuten is al voldoende. Het licht van deze infrarood lamp is vrij van Uv-straling en de veilig voor huid en ogen.

Hoe ontstaat infrarood licht?

Infrarood is een elektromagnetische straling, een zogenaamde warmtestraling. Deze straling komt rechtstreeks van de zon af. Infrarood straling brengt de warmte, die vervolgens onze aarde bereikt en verwarmt, met zich mee.

Wat doet infrarood licht met je gezicht?

Van een sessie in een infraroodcabine ga je flink zweten. Bacteriën en onzuiverheden zullen zich losmaken uit je poriën en je huid reinigen. Dat detox-effect geeft je huid een frisse teint. Bovendien stimuleren infraroodstralen de aanmaak van collageen.

Wat doet infrarood met je lijf?

Door de intense warmte van een infraroodcabine zweet je veel en worden afvalstoffen sneller via de huid afgevoerd. En daar houdt het niet op. Ook de bloedsomloop wordt door die warmte gestimuleerd. Daardoor verwijden je bloedvaten en ontgift je lichaam veel vlotter.

Hoe ver moet je van een infraroodlamp zitten?

Als je een infraroodlamp gebruikt, richt je het licht op het specifieke gebied van je lichaam dat je wil behandelen. De meeste modellen zijn ook verstelbaar. Daarnaast is het belangrijk dat je minimaal 40 centimeter afstand houdt van de lamp.

Is een infraroodlamp gezond?

Nee, infrarood straling van verwarmingstoestellen is niet schadelijk voor de gezondheid.

Kun je verbranden van infrarood?

Infraroodstraling kan het lichaam te veel opwarmen en de huid verbranden. Uv-straling kan ook de huid verbranden en op de lange termijn tot huidveroudering en een verhoogde kans op huidkanker leiden.

Is infrarood slecht voor de gezondheid?

1. Is infrarood schadelijk voor de gezondheid? Op de vraag of infrarood gevaarlijk is voor de gezondheid kunnen we kort zijn. Nee, de infraroodstraling die infrarood verwarmingspanelen uitstralen is bij correct gebruik absoluut niet schadelijk.

Is infrarood slecht voor je huid?

Uit onderzoek is gebleken dat niet alleen uv-straling, maar dat ook infrarood licht (770-1400 nm) nadelig is voor de huid. Infrarode straling zorgt voor de aanmaak van reactieve zuurstofverbindingen in de huid.

Is infrarood goed voor je lichaam?

Door te transpireren kan het lichaam op een natuurlijke manier genezen, gezond blijven en ontgiften. De ontgiftende werking van een infraroodcabine is 7 tot 10 keer sterker dan bij een klassieke sauna. Verzacht rug- of nekpijn en artritis met de therapeutische warmte van een infraroodcabine.

Adblock
detector