Hoe vaak moet een vetafscheider geleegd worden?

Volgens NEN-EN 1825-1 en -2 moet men de vetafscheider eens per maand legen. Op voorwaarde dat de goede werking gewaarborgd blijft mag dit met een lagere frequentie.

Is vetafscheider verplicht?

Een vetafscheider of vetput is verplicht bij elk bedrijf dat met vet vervuild afvalwater op de riolering loost. Als je in jouw bedrijf voedingsmiddelen bereidt (dit geldt ook voor tosti's en een bittergarnituur) ben je verplicht om een vetput tussen de keukenafvoer en het riool te plaatsen.

Wat kost een vetput legen?

In de regel is het legen van een vetput meestal te verhelpen tussen de 90 en 110 euro per m3 exclusief BTW.

Hoe werkt een vetafscheider?

De werking van een vetafscheider is eigenlijk heel simpel. Afvalwater stroomt in een vetput die ontworpen is om de stroming af te remmen. Vervolgens doet de zwaartekracht zijn werk: zware deeltjes zakken als slib naar de bodem en het vet drijft naar de oppervlakte, waar het deels zal stollen.

Hoe werkt een olie vet afscheider?

De lichte oliën en vetten zullen opdrijven en aan het wateroppervlak een drijflaag vormen (van het water afscheiden). Het gezuiverde afvalwater verlaat tenslotte door een uitstroomopening onder in de put via de uitlaat de afscheider.

Waar vetafscheider plaatsen?

Een vetafscheider wordt geplaatst tussen uw afvoer en het riool. Deze kan in de grond worden ingebouwd (grondinbouw), in uw kelder (kelderinbouw) of bovengronds met een pompinstallatie.

Hoe vetput reinigen?

Dat is geen goed idee. Het effectief ledigen van een vetput kan alleen met de juiste apparaten. Een erkende reinigingsfirma gebruikt hiervoor een vacuümwagen die de hele inhoud van de put (slib, water en vette bovenlaag) in één keer opzuigt en opslaat.

Hoe vetput legen?

Natuurlijk kunt u door het drijvende vet te verwijderen uw vetput leegmaken, maar dat is een erg vies karweitje. Het best werkt het inschakelen van een professioneel bedrijf wat met een zuigwagen de vetafscheider legen kan. Tevens heeft u dan de garantie dat het vet op een juiste manier wordt afgevoerd.

Waarom een vetput?

Een vetafscheider, ook wel bekend als vetput, helpt dus verstopping tegen te gaan terwijl je gewoon je vieze pannen kunt blijven afspoelen. Deze vetput is een tussenstuk tussen het riool en het bedrijfspand dat het vet en slib opvangt.

Wat betekent vetput?

Een vetput is een put die alle vetten en oliën opvangt, zodat die niet in het riool terechtkomen. Elk bedrijf dat activiteiten onderneemt waarbij vetten in afvalwater geloosd worden, moet een vetput installeren.

Waar vetput plaatsen?

Een vetafscheider wordt geplaatst tussen uw afvoer en het riool. Deze kan in de grond worden ingebouwd (grondinbouw), in uw kelder (kelderinbouw) of bovengronds met een pompinstallatie.

Adblock
detector