Hoe regenwater afvoeren zonder riool?

Vanuit de infiltratieput wordt het regenwater langzaam afgegeven aan de grond om de infiltratiebuis in uw tuin. De Infiltratieputten van PVCVoordeel bieden een effectieve en eenvoudige oplossing voor het afvoeren van regenwater zonder een aansluiting op de riolering. Dit is om twee redenen een duurzame oplossing.

Hoe kan je regenwater afvoeren?

De beste manier om regenwater af te voeren is eigenlijk heel simpel: laat het de bodem intrekken! Op die manier wordt regenwater uiteindelijk grondwater, en daar maken wij weer drinkwater van. In ieder geval is het erg belangrijk dat je de regenwaterafvoer niet aansluit op het riool.

Hoe regenwater in tuin laten lopen?

Als je regenwater in de tuin gaat opvangen, zijn er twee varianten. Je maakt van je tuin een extra wateropvang tussen de regenpijp en de aansluiting op het riool, of je gebruikt bijvoorbeeld een overloop naar een sloot voor als je tuin vol is, in plaats van een overloop naar het riool.

Hoe diep moet afvoer regenwater?

Het wordt aangeraden om leidingen tenminste 70cm diep in te graven. Hiermee zit u onder de vorstgrens en heeft de buis minder last van mogelijke verkeersbelasting. Deze diepte is niet altijd haalbaar en is ook afhankelijk van de situatie zoals bijv. de hoogte van de huisaansluiting.

Hoe krijg je water uit je tuin?

Dit kun je proberen op te lossen door in borders met een grondboor een aantal gaten maken op de plekken waar het water staat: Maak het boorgat zo diep als de lengte van de grondboor. Vul het gat met grind of zand. Werk de bovenlaag af met drainerend zand.

Waar laat ik mijn regenwater?

Een vijver is natuurlijk een prima plek om regenwater in te lozen. Het overtollige water stroomt gewoon weer je tuin in via de overloop als de vijver echt vol is. Let dus wel op als je de vijver aanlegt dat je die overloop uit laat komen in je border of gazon.

Hoe regenwater opvangen zonder regenpijp?

Hoe regenwater opvangen zonder regenpijp?

  1. Via een vijver => regenwater valt rechtstreeks in de vijver. …
  2. Door een groene tuin aan te leggen => water zakt sneller in de bodem wanneer uw tuin groen is in plaats van geheel bestraat.
  3. Via een greppel => maak een greppel of glooiende kuil in uw tuin.

Hoe snel zakt regenwater in de grond?

Welke hoeveelheid neerslag wordt er geïnfiltreerd? Bij nieuwbouw of verbouw geeft de gemeente vaak een norm aan. In onze omgeving was dat in het verleden vaak 20mm per m2, tegenwoordig wordt al 36mm per m2 aangehouden. Dit betekent dat bij een bui van 20 of 36mm er 20 of 36 liter regenwater per vierkante meter valt.

Is het mogelijk te douchen met regenwater?

De belangrijkste voordelen zijn de forse besparing op drinkwater en natuurlijk het feit dat regenwater geen kalk bevat. Het douchen met regenwater is technisch mogelijk. We hebben daarvoor het SafeWater system ontwikkeld. Deze zorgt voor microbiologisch veilig water, vrij van bacteriën en virussen.

Is hemelwater aangesloten op riool?

In stedelijk gebied, en vooral in woonwijken gebouwd voor 1990, voert men afvloeiend hemelwater nog vaak via een gemengd rioolstelsel af. Dus samen met huishoudelijk afvalwater.

Wat is een Rainblock?

Wat is een rainblock? Een Rainblock® is een holle module van duurzaam materiaal. Elke module is 90 x 25 x 90 cm. Door deze modules te stapelen, met elkaar te verbinden en op de regenpijp aan te sluiten onstaat een wand die zich kan vullen met regenwater.

Wat kan je doen met opgevangen regenwater?

Als regenwater opgevangen wordt, dan kunt het daarna gebruiken om toiletten door te spoelen, kleren te wassen, te poetsen, de auto te wassen, in de tuin, … Wie regenwater hergebruikt, verspilt minder kostbaar drinkwater en kan tot 50% besparen op de drinkwaterfactuur.

Kan water in regenton bederven?

Ja, dit kan wel eens gebeuren want het water dat in de regenton komt zal voornamelijk stilstaan en in combinatie met al het organische afval (vogelpoep, bladafval etc.) dat via het dak / dakgoot de regenton in gaat, zorgt voor een rottingsproces.

Kun je een regenton gebruiken zonder regenpijp?

U kunt de Smart regenton ook gebruiken zonder regenpijp. De deksel klikt u met de holle kant naar beneden in de regenton. De deksel werkt nu als een soort van trechter. Er wordt nu rechtstreeks regenwater opgevangen.

Kun je zelf een waterput slaan?

Kun je zelf een waterput slaan? Je mag zelf een waterput slaan tot een diepte van 10 meter. Als je dieper gaat dan heb je een specialist nodig. Je kunt een boormachine of een waterlans gebruiken om een gat te maken.

Hoe diep mag ik boren voor grondwater?

Putboringen voor het gebruik van grondwater:

Filterputboringen voor beregening en grijswatercircuit moeten niet op grote diepte geboord worden. Meestal kan er tot +- 10 m diepte geboord worden waar het grondwater voor deze toepassing gebruikt kan worden.

Kun je ziek worden van regenwater?

Je kunt een salmonella-infectie krijgen van regenwater

Maar het kan ook ernstiger uitpakken. Bijvoorbeeld als er salmonella in het water komt. Veel vogels dragen de salmonellabacterie bij zich.

Hoe wc doorspoelen met regenwater?

Om ervoor te zorgen dat u voortaan het toilet spoelt met regenwater, hebt u een regenwatersysteem nodig. Zo'n installatie zorgt voor de opvang van regenwater. Dit gaat veelal via de goot en een pijp. Het regenwater komt dan in een reservoir, bijvoorbeeld een regenwaterput, kunststof tank of waterzak.

Wat kost afkoppelen regenwater?

"Je kunt je regenpijp meestal gewoon loskoppelen en het regenwater in de grond of een vijvertje laten weglopen", legt Stam uit. Dat kost gemiddeld een paar tientjes tot ongeveer duizend euro, zo schat de gemeente in.

Wat te doen met hemelwater?

Binnenshuis kunt u hemelwater hergebruiken voor het schoon maken, doorspoelen van het toilet of voor in de wasmachine. Buitenshuis voor het wassen van de auto en voor het besproeien van de tuin.

Wat kost een Regenwaterschutting?

De kosten van een regenschuttingmodule (van ongeveer 90 bij 90) liggen tussen de € 150 en € 250. Sommige gemeenten bieden een subsidie voor het afkoppelen van je regenpijp en het opvangen van regenwater op je eigen terrein. Bekijk de mogelijkheden, voorwaarden en subsidiebedragen in jouw gemeente.

Wat kost een Rainwinner?

De aanschafprijs van een regenwaterschutting is relatief hoog. Natuurlijk is dit sterk afhankelijk van de benodigde lengte. Het genoemde voorbeeld 'Rainwinner' komt in modules. De kosten van 3 modules van deze regenwaterschutting (totaal 180cm hoog), inclusief installatiepakket bedragen ongeveer € 480,- inclusief BTW.

Wat te doen met regenton in de winter?

Zorg tijdens de winter er ten alle tijde voor dat de regenton helemaal leeg is. Als een regenton gevuld is met water en het gaat vriezen zet dit uit. Door het uitzetten kan de regenton gaan scheuren en zal de regenton gaan lekken.

Waarom stinkt het water uit de regenton?

De regenton stinkt

dat via het dak / dakgoot de regenton in gaat, zorgt voor een rottingsproces. Deze bacteriën zorgen voor de geur op het moment dat ze het organische afval gaan afbreken.

Hoe vang ik regenwater op zonder regenpijp?

Hoe regenwater opvangen zonder regenpijp?

  1. Via een vijver => regenwater valt rechtstreeks in de vijver. …
  2. Door een groene tuin aan te leggen => water zakt sneller in de bodem wanneer uw tuin groen is in plaats van geheel bestraat.
  3. Via een greppel => maak een greppel of glooiende kuil in uw tuin.
Adblock
detector