Hoe red ik mijn Dracaena?

Dracaena's doen het uitstekend met minder licht, een echte schaduw kamerplant. Ze hebben maximaal 3 uur direct zonlicht per dag nodig. Plaats deze kamerplanten daarom voor een raam op het noorden, of 2-3 meter voor een raam op het oosten/westen. Bij een raam op het zuiden is een afstand van 3-4 meter aan te raden.

Hoe lang kan een Dracaena zonder water?

s Winters is het extra belangrijk dat de grond van jouw Dracaena is opgedroogd, voordat je opnieuw water geeft. In de zomer geef je een Dracaena eens per week water en tijdens de winterperiode is eens per 2 weken veelal voldoende.

Waarom krijgt mijn Dracaena gele bladeren?

De Dracaena kan zowel op een donkere als lichte plaats staan, maar let goed op de hoeveelheid licht. Bij direct zonlicht worden de bladeren geel en bij te weinig zonlicht groeit de Dracaena niet. Kijk naar de kleur van de bladeren: hoe donkerder de bladeren, hoe donkerder de plek.

Hoe vaak moet je een Dracaena water geven?

Dracaena's hebben niet veel water nodig. In de winter heeft je Dracaena Cintho zelfs genoeg aan eens in de drie à vier weken water, want dan is 'ie in winterslaap! In lente en zomer, het groeiseizoen wil je Dracaena eens in de 1 à 2 weken water.

Kan je de Dracaena knippen?

Om de Dracaena mooi compact en vol te houden is het aan te raden de plant in de herfst terug te snoeien. Dit houdt in dat je de lange takken tot aan de stam afknipt. Deze zullen in de lente meerdere uitlopers vormen waardoor de plant een mooie volle vorm krijgt. Afknippen gaat heel gemakkelijk met een snoeischaar.

Waarom krijgt mijn Dracaena bruine bladeren?

Verkleurde bladeren

Bruine vlekken met een geel randje zijn een teken van te veel water. Geel of lichter blad zal komen door te veel (direct) zonlicht. Bruine randen kan je eenvoudig van de plant afknippen. Mocht de Dracaena gekrulde bladeren hebben dan is dit een teken van uitdroging.

Is Dracaena luchtzuiverend?

De Dracaena is tevens één van de best luchtzuiverende planten. Verschillende onderzoeken zijn het erover eens dat de Dracaena erg goed is in het filteren van xyleen, benzeen en formaldehyde. De Dracaena familie bestaat uit zo'n 120 verschillende soorten. Het type dat het best uit de test komt is de Dracaena Marginata.

Hoe krijg je gele bladeren weer groen?

Dit soort verkleuringen worden meestal veroorzaakt door een tekort aan voedingsstoffen. Deze kun je aanvullen door je plant te verpotten en door regelmatig plantenvoeding te geven. Een verkleuring door een tekort aan voedingsstoffen kan in veel gevallen ook weer bijkleuren.

Wat te doen met dorre bladeren?

Pak een schone, scherpe snoeischaar en knip het aangetaste blad zo dicht mogelijk bij de aarde of de stengel af. Is slechts een deel, bijvoorbeeld de punt of de rand, van het blad verdord, dan kun je beginnen met eerst alleen het lelijke deel weg te knippen. Wie weet blijft de rest van het blad wel mooi!

Hoe snoei je een Dracaena?

Als je jouw Dracaena wilt snoeien, kun je dat het makkelijkst doen met een snoeischaar. Snoei de bladeren zo dicht mogelijk bij de stam af, maar pas op dat je de stam niet beschadigt. Snoei het blad ook zo recht mogelijk af.

Hoe krijg je bruine bladeren weer groen?

De bruine bladeren kun je niet meer herstellen, en kun je dus beter afknippen. Je zult zien dat nieuwe blaadjes gewoon weer mooi groen zijn. Als je te veel water geeft, dan loop je ook het risico op varenrouwmug / rouwvliegjes. Dit zijn kleine vliegjes die hun eitjes het liefste in nat potgrond leggen.

Hoe oud wordt een Dracaena?

De leeftijd van de plant kan alleen geschat worden aan de hand van het aantal vertakkingen. Van de planten wordt aangenomen, dat ze duizenden jaren oud kunnen worden. Het oudste, bekende exemplaar groeit in Icod de los Vinos op het noordwesten van Tenerife.

Hoe verzorg je een Dracena?

Geef de kamerplant pas water, als de grond droog aanvoelt. Dit zal in de zomerperiode sneller gebeuren dan in de winterperiode. In de winter kan de Dracaena weken zonder water, eens per 4-6 weken water geven is ruim voldoende. In de zomer adviseren wij eens per 2-3 weken water te geven.

Hoe weet je of je een plant te veel of te weinig water geeft?

Als je je plant te veel water hebt gegeven, herken je dat vaak aan blad dat geel wordt en afvalt. Maar het kan ook zijn dat bladeren juist verdrogen en bruin worden. Altijd goed dus om onder de grond te checken hoe het staat met de vochtigheid als je ziet dat je plant ongelukkig wordt.

Wat moet je doen als de bladeren geel worden?

Te weinig zonlicht

Maar behoefte aan licht hebben ze allemaal. Wanneer een plant te weinig zonlicht krijgt kunnen hierdoor de bladeren ook geel worden. Achterhaal bijvoorbeeld waar de plant het liefste staat. Oplossing: Zet je plant op een plek met meer indirect licht of een plaats met meer zon.

Kan bruin blad herstellen?

De bruine bladeren kun je niet meer herstellen, en kun je dus beter afknippen. Je zult zien dat nieuwe blaadjes gewoon weer mooi groen zijn.

Hoe een uitgedroogde plant redden?

Is de potgrond vollédig uitgedroogd? Zet dan je plant met binnenpot 15 minuten (of tot de grond helemaal doorweekt is) in een emmer water. Besproei de plant vervolgens ook lichtjes met een plantenspuit. Extra tip: als je potgrond turf bevat, voeg dan een druppeltje ecologisch afwasmiddel toe aan de emmer water.

Kan je bruine punten van plant knippen?

Als jouw plant bruine bladranden heeft kun je deze gerust afknippen. Zorg er wel voor dat je een schone schaar gebruikt en dat je nooit in het groene deel van het blad knipt! Als je het bruine deel geheel wegknipt – en dus in het groene deel van het blad knipt – zal er opnieuw een bruine rand ontstaan.

Kan een geel geworden blad weer groen worden?

Sommige planten herstellen snel als je water geeft, maar vaak worden de gele bladeren niet meer mooi groen. Heb wel een klein beetje geduld met gele bladeren. Sommige planten reageren langzamer op veranderingen. Het kan dus zo zijn dat de plant na enkele weken het gele blad wel herstelt.

Wat moet je doen als je plant teveel water heeft gehad?

Stappenplan als je plant te veel water heeft gekregen:

  1. Als eerste check je of je wortels al beschadigd zijn door rot. …
  2. Snij alle beschadigde wortels weg, totdat er alleen nog maar gezonde wortels over zijn. …
  3. Hierna zet je je plant weer met verse potgrond terug in z'n pot.

Hoe redt ik mijn plant?

Onderstaande tips kunnen helpen om je plant te redden van de dood:

  1. Zet de plant op een andere plek. Door je plant op een totaal andere plek te zetten, verander je zijn leefomstandigheden. …
  2. Kies de juiste pot. …
  3. Hou het weer in de gaten. …
  4. Let op de bodem. …
  5. Blijf de blaadjes bijknippen. …
  6. Te veel of te weinig water.

Wat te doen bij bruine bladeren?

Als jouw plant bruine bladranden heeft kun je deze gerust afknippen. Zorg er wel voor dat je een schone schaar gebruikt en dat je nooit in het groene deel van het blad knipt! Als je het bruine deel geheel wegknipt – en dus in het groene deel van het blad knipt – zal er opnieuw een bruine rand ontstaan.

Hoe krijg je een plant weer tot leven?

6 manieren om een plant weer tot leven te krijgen

  1. Verpot je plant. Het verplaatsen van een zielige hangende plant naar een andere pot kan veel verschil maken. …
  2. Geef de planten goed te eten. Ook planten hebben gezonde voeding nodig. …
  3. Geef het een beetje zon. …
  4. Geef ook niet te veel water. …
  5. Verwijder ongedierte. …
  6. Koop een kas.

Hoe krijg je een dode plant weer levend?

Gele of verwelkte bladeren

Je krijgt hem weer in leven door je plant een paar dagen geen water te geven. Misschien knapt 'ie daar juist wel van op. Kijk ook of het water goed kan weglopen en niet onderin de pot blijft staan, zo voorkom je dat de wortels van de plant gaan rotten.

Hoe kan je een plant redden?

Onderstaande tips kunnen helpen om je plant te redden van de dood:

  1. Zet de plant op een andere plek. Door je plant op een totaal andere plek te zetten, verander je zijn leefomstandigheden. …
  2. Kies de juiste pot. …
  3. Hou het weer in de gaten. …
  4. Let op de bodem. …
  5. Blijf de blaadjes bijknippen. …
  6. Te veel of te weinig water.
Adblock
detector