Hoe plant je een Peperplant?

Voor het opkweken van pepers is veel warmte en ook veel licht nodig. Zaai de zaden 0,5 centimeter diep bij een warme temperatuur, het liefst minimaal 22°C. Een plaats in de vensterbank in het licht in een verwarmde kamer is meestal prima. Hoe meer warmte je de zaden kunt bieden des te eerder zullen ze kiemen.

Hoe moet je peper planten?

Zaai de pepers binnen voor, het liefst boven de verwarming of een andere warme plek. Verspeen de jonge plantjes als ze ongeveer 3 tot 4 cm groot zijn naar een pot met hoogwaardige potgrond, en laat deze op een lichte, warme plek doorgroeien. Een goed moment om te beginnen met voorzaaien is maart-april.

Hoe diep moet je Peperplanten?

De planten zijn klaar om uitgeplant te worden als de wortels de pot van 9 à 10 cm diep volledig vullen. Verpot de chilipepers in potjes van 20 à 25 cm diep gevuld met potgrond. Doe dat ofwel eind april als je ze in een verwarmde serre kweekt, of eind mei / begin juni als ze in de volle grond groeien.

Welke grond voor Peperplanten?

Pepers passen op alle gronden met voldoende humus; een goede structuur = luchtige grond, niet teveel vocht, warmte in zowel lucht als grond, en voldoende voeding. Wij zelf houden onze buitenpepers dus altijd in potten.

Kan je een Peperplant stekken?

Kun je alle peperplanten stekken? Ja, je kunt bijna elke peperplant stekken. Met sommige soorten, die bekendstaan om hun sterke groei en robuuste eigenschappen, heb je misschien meer succes, maar voel je vrij om elke peperplant te stekken die je maar wilt!

Is peper meerjarig?

Alle peper -en paprikaplanten zijn meerjarige planten. Echter in ons klimaat worden ze meestal gehouden als een eenjarige plant. Maar je kan ze ook laten overwinteren. De soort annuum is de grootste groep van het capsicum geslacht.

Hoe verzorg ik mijn Peperplant?

Het beste kun je een peperplant niet te vaak water geven, en veel water per keer. Door de plant elke keer droog te laten worden en dan weer voldoende water te geven, zorg je ervoor dat je een compacte plant met veel bloemen krijgt. Bovendien maakt het de pepers scherper van smaak.

Hoe moet je een Peperplant verzorgen?

Zet de pepino op een plek in de zon, en geef regelmatig water en extra meststoffen, rijk aan fosfor (P) en kalium (K). De vruchten, die plantkundig gezien eigenlijk bessen zijn, worden laat in de herfst of winter rijp. Door de plant vorstvrij te zetten, oogst je nog voor het eind van het jaar de eerste vruchten.

Hoe vaak moet een Peperplant water krijgen?

Het beste kun je een peperplant niet te vaak water geven, en veel water per keer. Door de plant elke keer droog te laten worden en dan weer voldoende water te geven, zorg je ervoor dat je een compacte plant met veel bloemen krijgt. Bovendien maakt het de pepers scherper van smaak.

Hoe lang gaat een Peperplant mee?

Ze is een heester die enige jaren in pot kan leven, mits ze binnen overwintert want ze kan geen vorst verdragen.

Hoe Top je een Peperplant?

2. Peperplant toppen. Zodra de zaailingen groeien, nijp je de top eruit om de groei van zijscheuten te stimuleren. Laat je peperplanten vier zijtakken ontwikkelen en nijp ook hier de top uit als ze groter worden.

Adblock
detector