Hoe maak je een kantine gezellig?

Maak de kantine levendig en energiek Zorg voor dynamiek! Wissel lage zitplekken af met bartafels en barkrukken zodat je kunt kiezen om te zitten of te staan.

Hoe richt je een kantine in?

Hier volgen vier tips om je kantine in te richten:

  1. Tip 1: Zorg voor sfeer in de kantineruimte. …
  2. Tip 2: Zorg ervoor dat de kantine in een andere ruimte is dan de werkplekken. …
  3. Tip 3: Zorg voor uitnodigende meubels die communicatie stimuleren. …
  4. Tip 4: Kies voor sfeervolle verlichting en vermijd kille TL-lampen.

Wat heeft een kantine nodig?

Er zijn voldoende tafels en stoelen aanwezig zodat alle werknemers aan tafel kunnen zitten. De kantine is voldoende verwarmd via een brandveilige installatie en moet goed geventileerd worden. Het mag niet te donker zijn in de ruimte, er moet voldoende daglicht binnenkomen.

Wat is een bedrijfskantine?

De bedrijfskantine is een plek waar uw medewerkers gezellig kunnen eten, een kopje koffie kunnen drinken of even tot rust kunnen komen. Bij veel organisaties is de kantine het hart van de organisatie. Een professionele en functionele inrichting van deze ruimte is dan ook geen overbodige luxe.

Hoe krijg je een gezonde kantine?

Samenvatting Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen

  1. In elke aanwezige productgroep wordt minstens één betere keuze aangeboden.
  2. Minstens 60% is betere keuze.
  3. Minstens groente of fruit wordt aangeboden.
  4. Water drinken wordt gestimuleerd.

Hoe lang mag een kantine open blijven?

Openingstijden. Een kantine of clubhuis mag geopend zijn van 07.00 tot 01.00 uur. Dit is geregeld in artikel 2:29 van de APV.

Wat is een gezonde kantine?

Een gezonde schoolkantine is volgens het Voedingscentrum een plek waar jongeren makkelijk gezondere keuzes maken. In een gezonde schoolkantine valt het oog van de leerlingen meteen gezonde broodjes, groente en fruit. Water is de logische dorstlesser.

Hoe groot moet de kantine zijn?

2.5.1 Kantine (pauzeruimte)

Deze ruimte moet als pauzeruimte geschikt zijn, groot genoeg zijn (vuistregel: 1 m2 per persoon) en uitgerust zijn met voldoende tafels en stoelen.

Hoe ziet een gezonde lunch eruit?

Een gezonde lunch levert 350-550 kcal en bevat minimaal 75 gram groente. Kies voor bruin of volkorenbrood of andere volkoren graanproducten, aardappelen en/of peulvruchten. Besmeer je brood met halvarine of zachte margarine uit een kuipje.

Hoe laat moet kantine dicht?

Een kantine of clubhuis mag geopend zijn van 07.00 tot 01.00 uur. Dit is geregeld in artikel 2:29 van de APV. Voor het schenken van alcohol gelden andere tijden (zie onder het kopje schenktijden).

Wat leer je bij sociale hygiene?

Bij het vak Sociale Hygiëne leer je hoe je het best in actie kunt komen in bepaalde situaties. Want wat doe je bijvoorbeeld als een gast dronken of gewelddadig wordt? Of als iemand andere gasten lastigvalt, een medewerker bedreigt of als de situatie uit de hand lijkt te lopen? Dat leer je bij dit vak.

Is het gezond om lunch over te slaan?

Nee, af en toe een lunch overslaan is niet zo erg. Maar als het een gewoonte wordt, past je lichaam zich aan vanwege de lagere inname van brandstof en dat kan wél schadelijk zijn voor je gezondheid.

Waarom geen koffie na de lunch?

Tijdens de lunch is koffie vaak te overheersend. Het is daarom beter om pas na de lunch koffie te drinken. Ook omdat cafeïne beter en sneller door ons lichaam wordt opgenomen met een volle maag. In de middag zien wij dat de voorkeur vaak uitgaat naar een sterkere smaak en een extra boost.

Wat zet je op tafel bij de lunch?

Wat zet je op tafel bij een lunch? – Bijna alles kan! Een frisse salade, een smakelijk soepje, wrap hapjes, zoete lekkernijen, zoals scones of kaneelbroodjes, een goedgevulde quiche, mini quiches en natuurlijk het lekkerste brood: van verse boterhammen tot knapperige broodjes uit de oven.

Wat is het verschil tussen Haccp en Sociale Hygiëne?

De cursus Sociale Hygiëne leert je op goede en sociale manier met mensen omgaan (vooral in situaties specifiek voor de Horeca). Hoe vertel je bijvoorbeeld een dronken persoon dat hij/zij niets meer mag bestellen? De cursus Hygiënecode HACCP leert je de hygiënecode te gebruiken in de Horeca.

Hoeveel fouten mag je maken Sociale Hygiëne?

Het SVH examen Sociale Hygiëne bestaat uit 40 meerkeuzevragen (A, B, C). Om te slagen voor het SVH examen moet je minimaal 72,5% van de 40 meerkeuzevragen goed beantwoord hebben. Als je niet meer dan 11 fouten maakt tijdens het examen Sociale Hygiene ben je geslaagd!

Hoe voorkom je een dip na de lunch?

In deze blog geven wij 4 tips hoe je inkakmomentjes kunt voorkomen.

  1. Ga naar buiten en blijf actief. Blijf tijdens de lunch niet binnen hangen, maar ga naar buiten! …
  2. Let op je eten & drinken. Een after-lunch dip kan ontstaan doordat je tijdens de lunch te veel suiker binnenkrijgt. …
  3. Afwisselend werk. …
  4. Let op je houding.

Wat merk je als je geen koffie meer drinkt?

Je lichaam went echter snel aan cafeïne en je raakt er makkelijk aan verslaafd. Wanneer je stopt met koffie drinken, kun je last krijgen van ontwenningsverschijnselen van de cafeïne, zoals spierpijn, hoofdpijn en vermoeidheid.

Welke koffie drinken Italianen na het eten?

Maar in Italië drink je na het eten een caffè espresso of een caffè corretto. In die laatste zit een scheutje sterke drank, zoals grappa of amaretto. Wil je een espresso? Dan bestel je een caffè of een caffè espresso.

Wat mag er niet ontbreken op een brunch?

Van bubbels tot pistolets: dit mag er niet ontbreken bij je…

  1. Bubbels. Een brunch zonder bubbels kan je onmogelijk een brunch noemen! …
  2. Vers geperst fruitsap. …
  3. Chocoladekoeken en croissants. …
  4. Pistolets. …
  5. Toastjes met zalm. …
  6. Eitjes. …
  7. Broodpudding of cake. …
  8. Yoghurt.

Hoe versier je een tafel?

We gaan nu snel verder met de tips voor het feestelijk aankleden van je eettafel.

  1. kies een bepaald thema of een basiskleur. …
  2. bloemen. …
  3. kaarsen/lichtjes. …
  4. print het menu uit. …
  5. tafelkleed, tafelloper, placemats en/of servetten. …
  6. gebruik een slinger om een tafel te versieren. …
  7. werk met hoogtes.

Welke drie soorten hygiëne zijn er?

Hygiëne kan verdeeld worden onder drie categorieën namelijk persoonlijke hygiëne, levensmiddelenhygiëne en bedrijfshygiëne.

Is HACCP diploma verplicht?

HACCP-certificaat niet verplicht

Als ondernemer is het jouw verantwoordelijkheid dat medewerkers weten wat de regels zijn en dat zij zich hieraan houden. Jij en je medewerkers hoeven dus geen HACCP-certificaat of diploma te behalen. HACCP is niet persoonsgebonden.

Wat moet je leren voor Sociale Hygiëne?

Bij het vak Sociale Hygiëne leer je hoe je het best in actie kunt komen in bepaalde situaties. Want wat doe je bijvoorbeeld als een gast dronken of gewelddadig wordt? Of als iemand andere gasten lastigvalt, een medewerker bedreigt of als de situatie uit de hand lijkt te lopen? Dat leer je bij dit vak.

Waarom 4 uur dip?

Je biologische klok

Doorgaans treedt hij ergens op tussen 2 en 5 uur 's middags. De meesten van ons hebben er tussen 3 en 4 uur last van en hij duurt ongeveer een half uurtje. Volgens chronobiologen heeft die plotse vermoeidheid alles te maken met ons bioritme. Ieder mens heeft van nature een eigen biologische klok.

Adblock
detector