Hoe maak ik een intentieverklaring?

Hoe schrijf je een intentieverklaring?

De opmaak is gelijk aan een nette brief en kan bestaan uit meerdere punten. Deze punten omschrijven dan de voorwaarden die gesteld worden aan de intentie vanuit de werkgever. Ook is het mogelijk dat de intentieverklaring enkel verklaart dat de werknemer bij de werkgever werkt.

Wie moet intentieverklaring tekenen?

Wanneer je een hypotheek aanvraagt terwijl je een tijdelijk arbeidscontract hebt, vraagt de bank je om een intentieverklaring. Met deze verklaring geeft jouw werkgever aan dat zij van plan zijn om je een vast contract aan te bieden. Dit geeft de bank zekerheid.

Wat als je geen intentieverklaring krijgt?

Zonder intentieverklaring neemt de hypotheekverstrekker jouw inkomen alleen mee voor de periode dat jouw huidige contract nog loopt. Helaas geeft een tijdelijk contract zonder intentieverklaring een hypotheekverstrekker niet genoeg zekerheid dat jij je hypotheeklasten kunt blijven betalen.

Hoe bindend is een intentieverklaring?

De intentieverklaring is juridisch gezien geen bindende toezegging. Jij kunt je er als werknemer dan ook niet op beroepen als je een vast contract wilt. Met deze verklaring geeft je werkgever uitsluitend aan dat hij de intentie heeft om jou in vaste dienst te nemen.

Wat is belangrijk bij een intentieverklaring?

De intentieverklaring bevat een bepaling waarin onder meer de voorwaarden, uitgebreidheid en vooral ook het tijdspad van het onderzoek zijn opgenomen. Daarnaast komt vaak een bepaling voor over de situatie als bij het onderzoek onaangename verrassingen tevoorschijn komen.

Hoe lang is een intentieverklaring?

Hoe lang is een intentieverklaring geldig? In de meeste gevallen vragen hypotheekverstrekkers om een intentieverklaring die maximaal drie maanden oud. Je kunt dus rekening houden dat een intentieverklaring maximaal 3 maanden geldig is.

Doen werkgevers moeilijk over intentieverklaring?

“De werkgever is verplicht om mee te werken”

Je werkgever is niet verplicht om mee te werken aan de werkgevers— en intentieverklaring. Maar wees gerust: de meeste werkgevers zullen niet moeilijk doen over de werkgeversverklaring. Het is de intentieverklaring waar ze sneller problemen mee hebben.

Hoe ziet een intentie verklaring eruit?

De intentieverklaring bestaat uit twee vragen en wordt vaak als volgt geformuleerd: "Bij gelijkblijvend functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden wordt de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd bij beëindiging daarvan opgevolgd door een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd."

Kan een werkgever een intentieverklaring weigeren?

In de wet is niks geregeld voor het afgeven van een intentieverklaring. Je bent niet verplicht deze af te geven. Toch kun je niet 'zomaar' weigeren. Want als werkgever heb je wel een verplichting om je als goed werkgever te gedragen.

Waarom zou een werkgever geen intentieverklaring geven?

Het kan weleens voorkomen dat werkgevers geen intentieverklaring willen verstrekken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jouw werkgever nog niet weet of het wel mogelijk is om jou in vast dienstverband te nemen. Je werkgever is niet verplicht om een intentieverklaring in te vullen.

Wat is de waarde van een intentieverklaring?

Wat is de juridische waarde van een intentieverklaring? Een intentieverklaring is feite een verklaring van een partij omtrent een intentie, oftewel een bedoeling. Een verklaring is echter eenzijdig; het is geen overeenkomst tussen partijen. Daaraan kun je geen rechten ontlenen.

Is een intentieverklaring verplicht?

In de wet is niks geregeld voor het afgeven van een intentieverklaring. Je bent niet verplicht deze af te geven. Toch kun je niet 'zomaar' weigeren. Want als werkgever heb je wel een verplichting om je als goed werkgever te gedragen.

Hoe oud mag een intentieverklaring zijn?

De werkgeversverklaring mag — op het moment dat jij je de offerte ontvangt — niet ouder zijn dan drie maanden. De verklaring van je werkgever is dus een belangrijk onderdeel van je hypotheekaanvraag.

Adblock
detector