Hoe lang kun je een drain blijven zitten?

Via de kleine gaatjes wordt bloed en wondvocht afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de wond sneller geneest. Een drain blijft maximaal zeven dagen zitten.

Hoe lang drain na operatie?

Instructies voor het verzorgen van de drain

2 tot 4 dagen na de borstoperatie bent u gewoonlijk genoeg hersteld om naar huis te gaan. De drain blijft zitten totdat er minder dan 30 ml. vocht per dag uit de wond komt. U moet in de tussentijd, eventueel samen met uw partner, de drain goed verzorgen.

Hoe vaak drain verzorgen?

De verzorging van de wonddrain

Contoleer de drain 2 keer per dag, op een vast tijdstip. Let daarbij op het volgende: Dat het slangetje van de drain met een pleister – in een bochtje – op de huid vastgeplakt is, zodat er niet direct aan getrokken wordt.

Kan een drain verstoppen?

Het kan soms wel de drain verstoppen. U kunt dit controleren door de pot omhoog te bewegen. Als de vloeistofkolom in de drain beweegt is deze doorgankelijk. Beweegt de vloeistofkolom niet, dan is de drain verstopt en moet u de drain met pot verwisselen.

Is een drain verwijderen pijnlijk?

Het verwijderen van de drains doet meestal geen pijn, maar veel patiënten vinden het een vervelend gevoel. Het kan zijn dat u met drains naar huis gaat. Deze worden dan later verwijderd op de polikliniek. Op de afdeling krijgt u uitleg hoe u de drains thuis moet verzorgen.

Kan je douchen met een drain?

U mag niet douchen wanneer u een drain heeft. Ga als volgt te werk wanneer de drain al is verwijderd: Verwijder (voor het douchen) het verband. Kijk hoe de insteekopening eruit ziet.

Wie verwijderd De drain?

De arts bepaalt, wanneer de drain verwijderd mag worden. Gemiddeld gebeurt dit na 5 tot 14 dagen na de operatie door de verpleegkundige op de polikliniek. Als u na de operatie naar huis gaat, krijgt u hiervoor een afspraak mee.

Is wondvocht erg?

Speciaal vocht uit de bloed- en lymfevaten voert afval en bacteriën weg, zodat er geen infectie ontstaat. Dit goedje heet wondvocht en is doorgaans dus een teken van goede genezing. Toch is er ook een keerzijde: té veel vloeistof kan je verwonding zacht maken en het genezingsproces in gevaar brengen.

Hoe verzorg je een drain?

U kunt met een drain gewoon douchen. Wel moet de insteekopening goed afgeplakt zijn met het doorzichtige folie. U mag niet in bad, de wond kan week worden en u loopt kans op het krijgen van een infectie. Draag gemakkelijk zittende kleding, zodat de drain niet wordt afgekneld.

Hoe wordt een drain verwijderd?

Voor het verwijderen van de redondrain wordt het vacuüm van de pot gehaald en de hechting verwijderd. Na het verwijderen kan het draingaatje nog wat lekken. Druk dan een tijdje met een gaasje op de opening. Na het verwijderen van de drain kan zich in het wondgebied toch nog wondvocht ophopen en een zwelling ontstaan.

Hoe drain verzorgen?

U kunt met een drain gewoon douchen. Wel moet de insteekopening goed afgeplakt zijn met het doorzichtige folie. U mag niet in bad, de wond kan week worden en u loopt kans op het krijgen van een infectie. Draag gemakkelijk zittende kleding, zodat de drain niet wordt afgekneld.

Hoe lang drain in wond?

Via de kleine gaatjes wordt bloed en wondvocht afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat de wond sneller geneest. Een drain blijft maximaal zeven dagen zitten.

Hoe lang duurt het voordat operatiewond dicht is?

Een operatiewond sluit zich normaal binnen 24 uur. Een droge wond hoeft niet afgedekt te worden. Als vocht uit de wond komt doet u een pleister op de wond. U kunt hiervoor een eenvoudige pleister gebruiken of krijgt deze voorgeschreven.

Is wondvocht normaal na operatie?

Door de operatie kan er zwelling ontstaan rondom de wond, waardoor het wondgebied ook wat harder aan kan voelen. Er kan ook wondvocht in de wondholte lopen. Dit wordt seroomvorming genoemd en is geen reden tot ongerustheid. Het kan enige tijd duren voordat de zwelling en het vocht helemaal zijn verdwenen.

Hoe lang duurt het voor een operatiewond genezen is?

De tijd dat de huid nodig heeft om te genezen is één tot drie weken. Hoe lang het precies duurt, is afhankelijk van de grootte en plaats van het behandelde deel van de huid. Elke operatiewond geeft een litteken. Een litteken is eerst rood en verbleekt na weken, maanden en soms na één jaar.

Adblock
detector