Hoe heet de kust bij Bordeaux?

Het strand van Porge-Océan. Het strand van Bordeaux-Lac.

Welke zee bij Bordeaux?

Het departement Gironde ligt aan de Atlantische Oceaan. Aan de westzijde van de Gironde is de zee met haar uitgestrekte zandstranden. Om de Gironde heen liggen vier departementen: Ten noorden van de Gironde ligt de Charente-Maritime met plaatsen als La Rochelle.

Hoe ver ligt Bordeaux van de kust?

Gelukkig ligt Bordeaux niet ver van de zee; zo is het strand van Côte d'Argent, één van Europa's meest bijzondere natuurreservaten, goed te bereiken. Dit strand ligt op iets meer dan een uur rijden en ligt ver weg van de resorts en zandpromenades, maar belooft wel zacht, helderwit zand en blauwe zee.

Hoe heet de regio rond Bordeaux?

Aquitaine is een Franse streek die ook wel bekend staat als Aquitanië, een geliefde vakantiebestemming bij Nederlanders. In het noorden van de regio vind je de wijngaarden van Bordeaux. Langs de kust van de Atlantische Oceaan maak je uitstapjes naar badplaatsen zoals Biarritz en het beroemde Dune du Pilat.

Waar ligt de westkust van Frankrijk?

De westkust van Frankrijk loopt helemaal van Duinkerke bij de grens van België tot Biarritz bij de grens van Spanje. De kustlijn is ongeveer 1600 km. lang! Als u de hele kust af zou rijden, zou u de disctricten Nord-Pas-de-Calais, Normandië, Bretagne, Pays de la Loire, en Aquitaine passeren.

Heeft Bordeaux een strand?

Wanneer de temperaturen fors stijgen in Bordeaux, raden we het stadsstrand van Bordeaux-Lac aan, waar u op minder dan 15 km van het stadscentrum heerlijk kunt zwemmen.

Waar is de blauwe zee?

Dit geweldige strand ligt aan de turkooizen kust van het zuidwesten van Turkije. Op de grens van de Egeïsche en Middellandse Zee, 14 km ten zuiden van Fethiye. De plek heet toepasselijk Ölüdeniz, wat Blue Lagoon betekent, en claimt het blauwste zeewater van Europa in huis te hebben.

Hoe heet de wijnstreek boven Bordeaux?

Een van Frankrijk's en misschien wel 's werelds meest toonaangevende wijngebieden voor rode wijn is de Médoc. Deze wijnregio ligt op de linkeroever van de Garonne en strekt zich uit van de stad Bordeaux tot aan de Atlantische Oceaan in het westen.

Wat is er te doen rondom Bordeaux?

De hoogtepunten van een bezoek aan Bordeaux en omgeving

 • De Miroir d'eau (waterspiegel) in Bordeaux. …
 • La Cité du Vin in Bordeaux. …
 • Het CAPC-museum voor moderne kunst. …
 • Cap Ferret. …
 • De wijngaarden van de Médoc. …
 • De monding van de Gironde met zijn typische 'carrelets' …
 • Het Bassin van Arcachon.

Wat is het mooiste gedeelte van Frankrijk?

Voor velen is de Provence het summum van al het mooie dat Frankrijk te bieden heeft: lekker eten, goede wijnen, een heerlijk klimaat, prachtige natuur vol typische lavendelvelden en wijngaarden, pittoreske middeleeuwse dorpen en steden in het binnenland en fraaie stranden en sjieke badplaatsen aan de Côte d'Azur.

Hoe heten de gebieden in Frankrijk?

Regio's in Frankrijk

Regio Oppervlakte (km²) Inwoners (2007)
Hauts-de-France 31.813 6.039.093
Île-de-France 12.012 11.740.138
Normandië 29.906 3.363.215
Nouvelle-Aquitaine 84.060 5.791.056

Is Bordeaux een leuke stad?

Bordeaux is een prachtige stad in het zuidwesten van Frankrijk die bekend staat vanwege de architectuur, heerlijke wijn en rijke geschiedenis. Het is een van de meest bezochte steden van het land met indrukwekkende bezienswaardigheden zoals het Place de la Bourse. Daarnaast kun je hier fantastisch eten en drinken.

Wat is het mooiste strand van de wereld?

1. Anse Source d'Argent: ruig en sierlijk (Seychellen) De allermooiste stranden ter wereld vind je volgens velen in de Indische Oceaan, net boven Madagaskar. De Seychellen bestaan uit meerdere eilanden, het ene nog mooier dan het andere.

Waar zijn Bounty stranden?

11x de mooiste bounty stranden in Europa

 • Strand Notre Dame op het Franse Porquerolles.
 • Palombaggia strand op Corsica.
 • Strand van Podrače, Kroatië
 • Strand Stiniva op Kroatisch eiland Vis.
 • Polidor strand, Kroatië
 • Kavourotrypes strand in Chalkidiki, Griekenland.
 • Praia dos Estudantes, Portugal.
 • Praia da Ursa, Portugal.

Hoe heet de wijnstreek ten noorden van Bordeaux?

De Médoc is het meest noordelijke wijndistrict van Bordeaux, gelegen op de linkeroever van de Garonne. De wijnregio ligt ten noorden van de stad Bordeaux en strekt zich uit tot aan de Atlantische Oceaan in het westen.

Waar ligt de wijnstreek Bourgogne?

In het oosten van Frankrijk bevindt zich de wijnstreek Bourgogne. Dit gebied heeft een rijke geschiedenis en stond in de zesde eeuw al bekend om haar kwaliteitswijnen. Bourgogne wijnen staan tot de dag van vandaag internationaal bekend als de meest verfijnde wijnen ter wereld.

Is Bordeaux een dure stad?

Bordeaux is zeker niet een van de duurste steden in Frankrijk maar toch wel prijzig! Ongeacht de buurt en de grootte, vind je snel accommodatie! Van niet erg dure studio's rond la Victoire tot iets duurdere in Gambetta of Chartrons! Het beste is om iets te delen en dat is niet zo moeilijk te vinden in Bordeaux!

Waar is het altijd mooi weer in Frankrijk?

De meeste zon is te vinden in het zuiden rondom Marseille in de provincies Provence-Alpes-Côte d'Azur. De zon schijnt maar liefst 3010 uur. De mistral in deze regio blaast alle wolken weg en de zon heeft dan ook vrij spel om te schijnen. Ook in Aix-en-Provence schijnt de zon volop en dat geldt ook voor Martigues.

Waar is het het warmst in Frankrijk?

Het warmste deel van Frankrijk is het kustgebied in het zuidoosten. Hier liggen bekende vakantiestreken zoals de Côte d'Azur, Provence en Languedoc Roussillon. De temperaturen zijn hier in de zomer gemiddeld 28℃ en in de winter gemiddeld 13℃.

Wat is de mooiste streek van Frankrijk?

Voor velen is de Provence de mooiste streek van Frankrijk: lekker eten, wijn, een heerlijk klimaat, prachtige natuur lavendelvelden, wijngaarden, pittoreske middeleeuwse dorpen, steden in het binnenland en fraaie stranden en chique badplaatsen aan de Côte d'Azur.

Wat is het mooiste gebied van Frankrijk?

De 15 mooiste plekken in Frankrijk die je gezien móét hebben

 1. Côte de Granit Rose — Bretagne. …
 2. Gorges du Verdon — Provence. …
 3. Mont Blanc — Alpen. …
 4. Étretat — Normandië …
 5. Ile d'Oleron — Nouvelle-Aquitaine. …
 6. Dune du Pyla — Gironde. …
 7. Calanques — Côte d'Azur. …
 8. Parijs — Île-de-France.

Wat eten ze in Bordeaux?

10 specialiteiten die u beslist moet proeven in Bordeaux:

 • Gelei van Sauternes met saffraan.
 • Oesters uit het Bassin d'Arcachon.
 • Sel de Château.
 • De “puits d'amour“
 • Zeeprik op de wijze van Bordeaux.
 • Kaviaar van de Aquitaine.
 • Gratton de Lormont.
 • Canelé's.

Waar heb je de blauwste zee?

Dit geweldige strand ligt aan de turkooizen kust van het zuidwesten van Turkije. Op de grens van de Egeïsche en Middellandse Zee, 14 km ten zuiden van Fethiye. De plek heet toepasselijk Ölüdeniz, wat Blue Lagoon betekent, en claimt het blauwste zeewater van Europa in huis te hebben.

Welk land heeft de witste stranden?

Grace Bay Beach — Providenciales, Turks-en Caicoseilanden

Grace Bay is één van de mooiste stranden van de Turks-en Caicoseilanden. Het strand is 5 kilometer lang en bestaat uit wit zand en een kristalheldere blauwe zee. Dit strand is door Tripadvisor in 2018 zelfs uitgeroepen tot beste strand van de wereld!

Waar is de zee het Blauwst?

Dit geweldige strand ligt aan de turkooizen kust van het zuidwesten van Turkije. Op de grens van de Egeïsche en Middellandse Zee, 14 km ten zuiden van Fethiye. De plek heet toepasselijk Ölüdeniz, wat Blue Lagoon betekent, en claimt het blauwste zeewater van Europa in huis te hebben.

Adblock
detector