Hoe cellenbeton lijmen?

Gipsblokken of Ytong blokken lijm je eenvoudig met Soudal Blokkenlijm. Soudal Blokkenlijm is geschikt voor alle kalkzandsteen-, betonblokken en cellenbeton soorten van alle merken. De Blokkenlijm zit kant en klaar in de bus waardoor je direct aan de klus kunt beginnen; enkel even schudden voor gebruik.

Wat is het verschil tussen gasbeton en cellenbeton?

Gasbeton, een oude benaming voor cellenbeton, is een licht bouwmateriaal dat bestaat uit kalk, zand en cement. De basisgrondstoffen worden gemengd, waarna water wordt toegevoerd. Door in het productieproces een kleine hoeveelheid aluminiumpoeder toe te voegen, komt waterstofgas vrij.

Waarom Veerankers cellenbeton?

Als u een wand gaat plaatsen moet deze verankerd worden met aangrenzende wanden. Dit zorgt voor meer stabiliteit en draagkracht van de Cellenbeton muur. Zonder deze ankers zou de Cellenbeton wand los staan, waardoor de wand kan gaan scheuren of zelfs omvallen. Dit kunt u doen met Veerankers of wandankers dilaterend.

Hoeveel Veerankers cellenbeton?

Dan moet je veerankers gebruiken voor de stevigheid van de muur. Een veeranker plaats je per drie lagen cellenbeton of gipsblokken en alleen in het blok dat grenst aan de muur (het eerste blok van de laag). Voor het plaatsen van een veeranker zul je een gat moeten boren in de al bestaande muur.

Hoeveel lijm nodig voor cellenbeton?

Blokkenlijm wordt gebruikt voor het verlijmen van de cellenbetonblokken. per m² voor een muur van 50 mm dikte: gebruik 0,9 kg lijm. per m² voor een muur van 70 mm dikte: gebruik 1,2 kg lijm. per m² voor een muur van 100 mm dikte: gebruik 1,8 kg lijm.

Welke lijm voor Cellenbetonblokken?

Gipsblokken of Ytong blokken lijm je eenvoudig met Soudal Blokkenlijm. Soudal Blokkenlijm is geschikt voor alle kalkzandsteen-, betonblokken en cellenbeton soorten van alle merken. De Blokkenlijm zit kant en klaar in de bus waardoor je direct aan de klus kunt beginnen; enkel even schudden voor gebruik.

Is cellenbeton waterdicht?

Het celbeton is namelijk waterbestendig, daarom hebben vocht en vorst geen invloed op gasbeton blokken. Ze verzepen niet en zijn ook niet gevoelig voor schimmels.

Kan cellenbeton dragend zijn?

Cellenbeton is niet gevoelig voor vocht of schimmel, dus is ideaal toepasbaar in natte ruimtes zoals de badkamer. Vanwege de hoge druksterkte zijn de blokken zowel voor dragende, als niet-dragende wanden te gebruiken.

Is cellenbeton dragend?

Wel wordt cellenbeton vaak gebruikt als niet-dragende binnenwand. Cellenbeton is niet gevoelig voor vocht of schimmel, dus is ideaal toepasbaar in natte ruimtes zoals de badkamer. Vanwege de hoge druksterkte zijn de blokken zowel voor dragende, als niet-dragende wanden te gebruiken.

Kun je boren in cellenbeton?

Voor gasbeton kun je gewoon een steen-of betonboor gebruiken. Sommige doe-het-zelvers gebruiken metaalboren voor het boren van gaten in gasbeton. Dit werkt op zich wel, maar ik ben er toch geen voorstander van. De snijkanten van metaalboren zullen op den duur bot worden.

Welke voorstrijk voor cellenbeton?

Cellenbeton is een sterk zuigende ondergrond, waardoor het noodzakelijk is de muur eerst met voorstrijk te behandelen. Voor het voorstrijken van een cellenbeton muur wordt gebruik gemaakt van stuc primer. De stuc primer zort ervoor dat de pleister optimaal hecht aan de ondergrond.

Adblock
detector