Heeft jasmijn zon nodig?

Je kan de jasmijn plaatsen in de volle zon of halfschaduw. Met het oog op de winter is een beschutte plek uit de noordoosten wind voor deze plant het beste. Wil je deze plant gebruiken om tegen een afzetting of schutting te laten groeien? Dan heeft deze wel wat hulp nodig.

Waar moet jasmijn staan?

Plaats in de tuin

Indien u volop van de geurende bloemen wilt genieten kunt u de planten het beste in de buurt van uw terras of zitplaats planten of de pot daar neerzetten. Tegen de avond verspreid zich dan de vanillegeur van de Trachelospermum Jasminoides. Het beste is om de Jasmijn uit de volle wind te planten.

Hoeveel zon heeft jasmijn nodig?

Standplaats zon/schaduw

De jasmijn groeit het best op een zonnige plek maar kan ook in de halfschaduw worden geplant ꟷ zolang de bodem maar voldoende voedsel bevat. Hou er wel rekening mee dat de oppervlakkige wortels van de jasmijn andere vaste planten in de weg kunnen zitten.

Hoeveel zon heeft Toscaanse jasmijn nodig?

Trachelospermum jasminoides | Toscaanse Jasmijn

Familienaam Apocynaceae
Grondsoort Volle voedingsrijke grond
Planten per m² 3
Standplaats Zonnig
Winterhard Ja

Hoeveel water moet een jasmijn?

De kluit moet niet helemaal uitgedroogd zijn voor de volgende gietbeurt, maar hij mag ook niet in een laag water komen te staan. Tijdens de lente en zomermaanden heeft de plant als de groei er goed in zit plantenmest nodig. Geef dit elke 2 weken tijdens het gieten. Sproei als de plant niet in bloei staat regelmatig.

Kan jasmijn in de schaduw?

Je kan de jasmijn plaatsen in de volle zon of halfschaduw. Met het oog op de winter is een beschutte plek uit de noordoosten wind voor deze plant het beste.

Waarom wordt mijn jasmijn bruin?

Als er in het voorjaar scheuten met bruine bladeren aan de jasmijn zitten, dan komt dit door vorstschade. De takken met bruine bladeren kun je na deze vorstschade in het voorjaar helemaal afknippen. De sterjasmijn zal na het snoeien bijna altijd weer opnieuw uitlopen.

Welke jasmijn kan in de schaduw?

Toscaanse jasmijn verdraagt wel wat schaduw, veel bloeiende klimmers hebben vooral zon nodig. Wat dat betreft is Toscaanse jasmijn dus makkelijker.

Welke jasmijn ruikt het lekkerst?

Wie houdt van de heerlijke geur van jasmijn kan twee kanten uit. De gele winterjasmijn geurt nauwelijks, maar de witte Trachelospermum jasminoides (Toscaanse jasmijn) doet dit wel. Deze bladhoudende klimplant bloeit tot ver in de zomer, en geeft daarbij een zoete geur af.

Kan een jasmijn in de schaduw?

Je kan de jasmijn plaatsen in de volle zon of halfschaduw. Met het oog op de winter is een beschutte plek uit de noordoosten wind voor deze plant het beste.

Is jasmijn Zelfhechtend?

De jasmijn is een langzame groeier, krijgt een uiteindelijke hoogte van vijf meter en groeit het best als hij in de volle zon staat. Hij groeit uitstekend tegen gaaswerk, pergola of gewoon een muur. Het is geen zelfhechtende klimplant, help hem dus een handje door hem aan het oppervlak te bevestigen.

Is jasmijn snelgroeiend?

Hier zijn de belangrijkste feiten over groenblijvende Sterjasmijn nog eens op een rijtje: — Groeihoogte: tot 400 cm en snelgroeiend waardoor de planten ook geschikt zijn om een Jasmijn haag te vormen (er zijn dan 3 planten per strekkende meter nodig om een mooie haag te krijgen);

Adblock
detector